Kenny W. Shepherd: Většinu snů jsem si splnil

Kenny W. Shepherd: Většinu snů jsem si splnil

17. 05. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Fenomenální blues rockový kytarista Kenny Wayne Shepherd vystoupí už tuto neděli 16. května v Lucerna Music Baru. Do Prahy přijede Kenny Wayne představit své nové album Goin' Home.
"Setlist na každý večer měníme, takže kolik a které písně budeme v Praze hrát, zatím nevím přesně. Zahrajeme ale asi dvě nebo tři věci z nové desky a zbytek bude průřez těmi staršími." přibližuje svůj nedělní koncertní program Kenny Wayne Shepherd, který se v sedmi letech začal učit hrát na kytaru, ve třinácti poprvé vystoupil na pódiu a ještě než nabyl plnoletosti renomovaná nahrávací společnost Giant uvedla na celosvětový trh jeho debutové album Ledbetter Heights.

Kenny Wayne Shepherd

Desku, která jen ve Spojených státech dosáhla na platinový prodejní statut, v Blues chartu stanula na prvním místě, a za kterou Guitar World prohlásil Shepherda třetím nejlepším bluesmanem na světě (za B.B.Kingem a Ericem Claptonem).

Od roku 1995 měl Shepherd sedm singlů v TOP 10 a je držitelem rekordu v nejdéle bodujícím albu v Billboard Blues Chart. Byl nominován na pět Grammy Awards, získal dvě Billboard a Blues Music Awards, dvě ceny Orville H.Gibson a jeho jméno nese i speciální edice legendární kytary Stratocaster, kterou firma Fender nechal vyrobit podle Shepherdova designu.

Nejprodávanější bluesovou nahrávkou roku (2007) se stal i jeho CD/DVD projekt 10 Days Out: Blues From The Backroads, který zaznamenává Shepherdovu pouť za hudebními velikány tohoto žánru: BB. Kingem, Henrym Townsendem, Nealem Pattmanem a dalšími, se kterými Shepherd také nejednou stanul na stejném pódiu.
 

"Hrál jsem skoro se všemi mými žijícími hudebními hrdiny, takže většinu snů jsem si už splnil. Samozřejmě, že se najdou i takoví, s kterými se mi to ještě nepovedlo, ale žádný seznam typu: s těmi si musíš ještě zahrát, nemám. Ostatně tak to bylo i při nahrávání 10 Days Out: Blues from the Backroads, které vznikalo velmi spontánně, bez nějaké větší organizace a předem připraveného seznamu." vzpomíná na vznik výše zmíněného alba a DVD Shepherd, který již uvažuje o jeho pokračování. "Zatím jsme ve velmi rané fázi, ale je pravděpodobné, že si něco podobného zopakujeme". Stejně tak kytarista nevylučuje do budoucnosti ani další spolupráci s proslulým Satrianiho projektem G3.

České fanoušky uchvátil Shepherd, který je nejen výtečným kytaristou ale také bezprostředním hudebním bavičem, dvěma premiérovými koncerty na podzim 2011.

Vstupenky v cenových kategoriích rozmezí 790 Kč (ke stání) a 1290 Kč (k sezení) jsou k zakoupení v síti Ticketpro nebo přímo v pokladně Lucerna Music Baru.

Více na www.unitedislands.cz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KENNY WAYNE SHEPHERD

Neděle 18. 5. 2014
Vstup: 790 - 1490 Kč
Vystupují:
Kenny Wayne Shepherd (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika