Festivalový průzkum - očima pořadatelů

Festivalový průzkum - očima pořadatelů

12. 06. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (2)
V druhé části našeho festivalového průzkumu jsme se zaměřili na samotné promotéry. Jako prvního jsme vybrali Michala Hoblíka, který společně s Alešem Povrem stojí za festivalem Hangáry s Westbame jako headlinerem.
Na začátku mi nedá nezeptat se, zda jdou přípravy a vlastně vše podle plánu?
Hangáry 2006 nám začínají ani ne za dva týdny a musím zaklepat, zatím je to v pohodě. Téměř vše je zařízeno, naplánováno a objednáno, kampaň také běží podle plánu. První napjatější období bylo při uzavírání partnerů, line-upu a vizuálů. Druhé nás čeká v posledních dnech a hodinách před akcí, kdy bude potřeba vše řádně zkoordinovat.

michal hoblik

Jsi spokojen s line upem, který jste postavili, nebo jste si ho původně představovali ještě trochu jinak?
Ano. Jsme rád, že se nám podařilo zabookovat pionýra electra - Westbama a to navíc exkluzivně pro Českou republiku pro tuto sezónu. V kombinaci s Orbithem a Tvyksem si myslím, že hlavní pódium nabídne pro milovníky electra a electroclashe velmi zajímavý zážitek. Stejně tak druhý Hangár, kde vystoupí Skyline, Katcha s MC Jacobem, Saykem a Philipem TBC vypadá na předpovídá nabitou atmosféru. Samozřejmě se nemůžeme poměřovat se Summer of Love a jejich budgetem umožňující headlinera jako jsou Kraftwerk. Ale na druhou stranu vstupenka na Hangáry stojí pro všechny příznivých od 240,- do 299,- Kč.

Jak vnímáš silnou zahraniční konkurenci? Nebojíte se, že vysoká koncentrace hvězdných jmen jen pár kilometrů za hranicemi přetáhne významnou část lidí, kteří ještě v loňském roce o zahraničních festivalech ani neuvažovali?
Tak určitá konkurence to samozřejmě je, nedaleko za hranicemi se představí spousta zajímavých jmen. Pro nás ale hraje již výše zmíněná výhoda. Cena vstupného, která není festivalová a rovná se běžnému vstupu do klubu.

Co ti v přípravách letošního ročníku udělalo největší radost?
Již zmíněná účast Westbama. Ale také ochota spousta lidí, které nám vyšli vstříc. Od Orbitha, který poskytl svůj vynikající počin What i Want jako oficiální track festivalu, přes náměstka primátora města Hradce Králové Ing. Martina Soukupa, který festival oficiálně zašiťuje, až po schopný realizační team. Ale nepředbíhejme, to nejdůležitější nás ještě čeká.

Na jaké další festivalové vyžití se můžeme těšit?
To ať se návštěvníci nechají překvapit :) Plánujeme zajímavé věci s jedním našim partnerem, ale v tuto chvíli ještě nemůžeme prozradit.

Jaký máš pocit z letošního ročníku? Udrží si festival svou pozici mezi špičkou našich festivalů?
To teprve uvidíme .) My jako mladý festival se nejdříve na tu špičku musíme dostat.

Máš nějaký zatím jen sen, koho by jsi k nám chtěl v budoucích letech ještě přivést?
Hell, ještě tu nebyl můj oblíbenec DJ Hell .)

A na závěr nějaký vzkaz všem festivalovým příznivcům?
Těšíme se na Vás. Protože festival a tu pravou atmosféru na něm vytváříte právě Vy. Jinak bych chtěl připomenout, že velká část produkce proběhne v krytých, udržovaných, hangárech tzv. úlech, které ale budou zároveň otevřeny. Takže nehrozí ani to, že by lidé v případě deště mokli nebo se dusili v prašném stanu. Prach nehrozí ani venku, veškeré komunikace jsou mezi Hangáry vybetonované, Hangáry pak lemuje zeleň a stromy. Pro více info sledujte pravidelně aktualizovaný web www.hangary.cz

2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

13. 06. 2006 | 18:41:24
+0 | -0
fakt super kluk a určitě super akcička která stoji za to
Krysicka
13. 06. 2006 | 10:07:49
+0 | -0
jsem zvedava, mohla by to bejt hodne zajimava akcicka :)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika