FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Alternativní nepomucký festival Nefestík 2014

Alternativní nepomucký festival Nefestík 2014
20. 05. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Alternativní hudební, filmový a divadelní festiválek Nefestík1 se bude konat ve dnech 20.-22. června v Nepomuku na Zelenohorské poště. Představí se na něm téměř dvě desítky kapel, DJové i divadelní soubory. 1 Nefestík volně navazuje na již legendární Nepal Fest (2003-2007), koncept je ovšem ještě více posunut ve prospěch nových objevů (viz dále) a celá akce je komornější ... a dospělejší.
Již po páté se bude v jihozápadočeském Nepomuku konat pestrá přehlídka alternativní hudby, neprofesionálního divadla a studentských filmů. Celá akce se uskuteční v prostorách původně barokní Zelenohorské pošty, zajímavého historického objektu, kde dnes sídlí i muzeum veteránů.1 V areálu bude venkovní scéna s živou hudbou a divadlem, čajovna s komorním kinosálem, bar s DJem za gramofony, zahradní výčep s ohništěm i undergroundová tančírna a divadelní sál ve sklepení. Chybět nebude ani tábořiště na pastvě a „koupací“ rybníček. Pořadatelé očekávají, jako obvykle, několik set návštěvníků.

Nefestík se tradičně zaměřuje na nové objevy a mladé talenty, dramaturgie festivalu se snaží představovat publiku zajímavé novinky na nezávislé kulturní scéně a to nejen z českého jihozápadu.

Na letošním ročníku vystoupí např. plzeňské folk rapové duo Debi Love, chlumčanský ska-punk orchestr Rambanbám, Manon Muert z Rakovníka, hrající styl zvaný shoegaze, postrockeři The Osels, pražská reggae skupina ExT nebo recesisticko-revivalová „doktorská“ kapela Vražda krásy. Vystoupí reggae zpěvák Messenjah s podporou Selectora Boldrika a reggae bude zpívat i účastnice soutěže X Faktor MC Wanda. Pásmo improvizovaných skečů předvede Divadelní jednota Brázda, netypicky podanou comedii del art zahrají středoškoláci z Chebu a nebudou chybět ani odpolední loutková představení pro děti v podání divadélka Až naprší a uschne z Karlových Varů. Filmová sekce bude tvořena zejména čerstvými snímky z pražské FAMU a pracemi studentů písecké Filmové akademie Miroslava Ondříčka, které doplní neprofesionální filmy z české i zahraniční produkce.

Festiválek bude slavnostně zahájen v pátek v 18h vernisáží výstavy plastik a kreseb Davida Duchoslava s názvem Od všeho něco.

Na akci se bude točit výborné poličské pivo a podávat poctivé regionální potraviny, na své si přijdou zejména vegetariáni, ale ošizeni nebudou ani milovníci kvalitních uzenin.

Vstupné bude, jako tradičně dobrovolné. A akce je opět benefiční. Tentokrát chce Nefestík upozornit na problematiku léčivých bylin, a to zejména jedné z nich – konopí. Tato prastará kulturní plodina je již od 30. let 20. století kriminalizována. Přestože byl v ČR už před více než rokem schválen zákon o léčebném konopí, v lékárnách doposud není. Ba co více, nemocní si sami léčivou rostlinu vypěstovat nemohou bez hrozby trestněprávního postihu.2 Policie na sklonku loňského roku uspořádala dokonce velkou razii proti obchodům prodávajícím pouhé zahradnické potřeby.3 To nejsou věci, s kterými bychom souhlasili.

Organizátoři se také rozhodli podpořit letošní městské oslavy 870 let od první písemné zmínky o Nepomuku (1144)4 a nenásilně rozšířit jejich kulturní nabídku,5 proto se Nefestík bude konat ve stejném termínu. Ve městě bude tedy dvojnásobně živo, což je jedním z hlavních cílů činnosti o.s. Nepal.6

„Pořádáme Nefestík, protože chceme přivést do města, které máme rádi, hudbu, která nás baví. Neděláme to pro peníze, ale pro radost,“ komentuje mluvčí o.s. Nepal Pavel Kroupa, motivace organizátorů. A dodává: „Celá akce je založena na energii a dobré vůli dobrovolníků. Všem, kteří se na této události podílejí, bych chtěl vyjádřit velké poděkování!“

Více na nefestik.cz

Dodal: Pavel Kroupa - o.s. Nepal
NEFESTÍK

NEFESTÍK

Pátek 20. 6. 2014 až Neděle 22. 6. 2014
Vystupují:
BJB (pop-folk), Debbi Love (rap - folk), Divokej západ (hip-hop), Gabra (psytrance), El Gato Negro (crossover), ExT (reggae/dub), KoBra (alternativní folk), Kulturní Milan (reggae/dub), Manon Muert (shoegaze), Marná snaha (ska - punk), Pesopír (underground rock), Positive Mind (hard core), Rambanbám (ska), Rastabilly´s Kang (trash country), Takita Taka (world music), The Osels (post rock), Vražda krásy (pop´n´roll), Wenkow sound (dnb), Selector Boldrik (reggae/dancehall), Neuf (electro), Messenjah, MC Wanda, Missing Words sound system (calypso/mento/rocknroll), King Sound Steppaz (reggae), John Weah (breakbeat), Full Contact (dnb), Fat G (raggajungle), Electro Orient Express (balkan/dnb/disco), Kumšt & Bombash (ragga/dancehall), Nepal sound system (rasta hippie punk rockers)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |