FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Cultural Reggae Vibez představuje headlinery

Cultural Reggae Vibez představuje headlinery
27. 05. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Už 13. let probíhá v Hořicích festival zaměřený na reggae, dub, dancehall, world music, raggajungle a příbuzné styly. Festival je jedinečný svojí atmosférou, kterou skvěle podtrhává prostředí bývalého pískovcového lomu U sv. Josefa.
Na akci se podílí mnoho dobrovolníků, bez kterých by se nemohl uskutečnit. Každý rok chceme návštěvníkům nabídnout nejen známá jména, ale i kapely nebo projekty, které v České republice vystupovaly poprvé.

Po dvou letech se do Hořic vracejí legendy dubové scény v Evropě Zion Train Sound System.

Zion Train - Perch

Zion Train vznikli v roce 1990 ve Velké Británii. Patří k průkopníkům dubové a roots reggae scény v Evropě. Jejich prvotiny vydávali na jejich vlastní značce Universal Egg, až v roce 1995 podepisují smlouvu s China Records, kde také vydávájí svoje první promo video k singlu „Get Ready“. Vracejí se ale k jejich vlastní značce Universal Egg, kde od roku 1999 vydávají kvalitní dub, elektroniku a taneční hudbu. Jejich práce z posledních 20. letech zní stále skvěle i pro dnešní náročné uši. V roce 2006 od nich odchází zpěvačka Molara, která se dala na solovou kariéru. Rok na to vydávájí jejich vůbec nejúspěšnější album „Live as One“, které dostalo prestižní cenu Jamajské Reggae Grammy za „Nejlepší dubové album“. Toto album sklízí velké úspěchy po celém světě a otevírá brány na největší festivaly planety. V roce 2009 vydávají další album „Live as One Remixed“ Jak říkají samy Zion Train: „Album bylo remixované s fantazií, kvalitou a hloubkou a stejně smýšlejícími hudebníky, což přináší úžasné výsledky“. S návazností na „Live as One“ bylo v říjnu 2011 vydáno album „State of Mind“, které taktéž sklízelo skvělé recenze. Zion Train také vydali souhrn toho nejlepšího pod názvem ‘The Very Best of Zion Train – Dub Revolutionaries’ na uznávaném labelu Nascente.

http://www.wobblyweb.com/

Dalším sobotním headlinerem bude ve světě uznávaný DJ a producent Chong X. Ten si prošel spoustou stylů od A do Z, produkčně se věnoval téměr všemu, ale před 4. lety se z ČR odstěhoval do Peru, kde pochopil, co znamená cumbia. Chytlo ho to natolik, že postupem času došel k moombahtonu, cumbiatonu a folklórní muzice a sám začal něco zkoušet až z toho vznikla spolupráce s Latinos a se spoustou dalších. Byl zván na party v Limě, kde se připojil k labelu Man Recordings, spolupracuje s Tropical bass, Generation bass, Mad Decent. Spousta tracků vyšla na různých kompilacích. Na svém kontě má několik oficiálních remixů pro Poirier, Boogat, ZZK label, Bert on Beats, Dj Farrapo, Mikkim. Jeho tracky hrají ve svých setech např. Diplo, Baauer, Dillon Francis...

Chong X

https://soundcloud.com/chong-x

Ve středu 11. června se bude od 22 hodin v pořadu „Scéna s Jakubem Johánkem“ na radiu Wave vysílat dvouhodinový speciál o festivalu Cultural Reggae Vibez. Uslyšíte rozhovor s jedním z hlavních organizátorů, dozvíte se podrobnosti k festivalu a uslyšíte spoustu hudby, která zazní na CRV. Jako speciální host vystoupí legendární kapela Babalet.

Dodal: Martin Sodomek
CULTURAL REGGAE VIBEZ

CULTURAL REGGAE VIBEZ

Čtvrtek 12. 6. 2014 až Sobota 14. 6. 2014
350 - 450 Kč
Vystupují:
Zion Train Sound System (UK), Mašta Bašta (Serbia), Chong X (Peru), Mr. Williamz (UK), Medial Banana (SK), Sto Zvířat, Babalet, Dub Artilery, Trio de Janeiro, Tam Tam Orchestra - Tam Tam Batucada, Rastafidli Orkestra, Ska´N´Dall music ensemble, Rybydub, Larika, DJ Ba2s (ex. Chaozz) & Afarastafa, Babylon Rocker, Dreadsquad (PL), Substandard (USA, UK), Jam Vibez (PL), Roots and Culture (SK), Peeni Walli, Coltcha United, Jah Army, Raggaultras, Concrete Safari, Forward March Posse, Nuff´N´Ruff Reggae Rulers, Mighty Souljahs, Devyb, Negas, Saigon Project, King Sound Steppaz
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |