FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Další jména Cultural Reggae Vibez

Další jména Cultural Reggae Vibez
03. 06. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Stalo už tradicí, že na festivalu přestavujeme známé, ale i nové kapely a projekty. Právě proto se stal partnerrm soutěže kapel Europaen Reggae Contest. Ta má za cíl najít nové talenty nebo více zviditelnit již zaběhlé reggae kapely.
Finále východoevropské části proběhlo za podpory CRV 3. dubna v clubu Cross. Rozhodování nebylo vůbec lehké, ale vítězem se stala srbská kapela Mašta Bašta, která zahraje v pátek 13.června na Cultural Reggae Vibez. Naopak velmi uznávaným umělcem, který má na svém kontě řadu úspěšných tracků je Mr. Williamz. Ten patří mezi hlavní lákadla letošního ročníku.

Mr. Williamz poprvé vystupoval v 8. letech v soutěži v místí komunitě, kde se stal vítězem, to ho později vedlo k psaní básní. V 16 letech  založil malý sound system, kde nahrával na kazety a poté tvořil vlastní „dubplates“. Když se v roce 2008 objevil na reggae scéně se svým debutem "Babylon in Helicopter", dosáhl na první místo v amerických hitparádách a 2. místo v Německu. To ho pasovalo na reggae umělce roku 2008 podle BBC. Od té doby vydal singly jako "No Cigarette", který se nachází na The Biggest Reggae Anthems 2009, dále " Real General", které se umístilo na první příčce hitparády v Japonsku, pouze týden po vydání. Další traky např. "Better Meds" s Tony Curtisem a "London" jsou úspěšné po celém světě. Po turné ve střední Americe, Japonsku, Indii a mnoha zemí v Evropě je Mr. W. jeden z nejslibnějších reggae/dancehall umělců dnešní doby.

Mr. Williamz

http://www.mrwilliamz.com/

Mašta Bašta je reggae/crossover kapela z Bělehradu, která zpívá srbsky. Písně jsou o míru, lásce, jednotě.. Filosofie kapely je, že každá změna za lepší svět začíná v uvědomění  každé lidské bytosti. MB společně s místními organizacemi pořádá různé aktivity během koncertů, např. sbírání použitého oblečení pro chudé děti, workshopy pro děti, sběr elektrického odpadu atd. Plánuje velké i malé koncerty, stějně tak jako festivalové show. Mašta Bašta loni hrála na festivalu Exit, který vyhrál ocenění za nejlepší evropský festival roku 2013. Vždy 6. února spolu s jamajským konzulátem pořádají v Bělehradě Den Boba Marleyho. Letos v dubnu vyhrála východní část souteže Europaen Reggae Contest. Což jim otevřelo cestu na další evropské festivaly.

Mašta Bašta

http://mastabasta.rs/

Ve středu 11. června se bude od 22 hodin v pořadu „Scéna s Jakubem Johánkem“ na radiu Wave vysílat dvouhodinový speciál o festivalu Cultural Reggae Vibez. Uslyšíte rozhovor s jedním z hlavních organizátorů, dozvíte se podrobnosti k festivalu a uslyšíte spoustu hudby, která zazní na CRV. Jako speciální host vystoupí legendární kapela Babalet. O dva dny později v pátek 13. můžete od 10 hodin na Radiu 1 slyšet rozhovor s jedním s hlavních organizátorů a jako host vystoupí sám Mr. Williamz.

Dodal: Martin Sodomek
CULTURAL REGGAE VIBEZ

CULTURAL REGGAE VIBEZ

Čtvrtek 12. 6. 2014 až Sobota 14. 6. 2014
350 - 450 Kč
Vystupují:
Zion Train Sound System (UK), Mašta Bašta (Serbia), Chong X (Peru), Mr. Williamz (UK), Medial Banana (SK), Sto Zvířat, Babalet, Dub Artilery, Trio de Janeiro, Tam Tam Orchestra - Tam Tam Batucada, Rastafidli Orkestra, Ska´N´Dall music ensemble, Rybydub, Larika, DJ Ba2s (ex. Chaozz) & Afarastafa, Babylon Rocker, Dreadsquad (PL), Substandard (USA, UK), Jam Vibez (PL), Roots and Culture (SK), Peeni Walli, Coltcha United, Jah Army, Raggaultras, Concrete Safari, Forward March Posse, Nuff´N´Ruff Reggae Rulers, Mighty Souljahs, Devyb, Negas, Saigon Project, King Sound Steppaz
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |