FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Elijah Wood zahájí festival Trutnoff dj setem

Elijah Wood zahájí festival Trutnoff dj setem
09. 06. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Na legendární Český Woodstock - Trutnoff, který se uskuteční od 14. do 17. srpna, přijede hobit Frodo z Pána prstenů a Hobbita, ale i úchylák Kevin z  kultovního Tarantinova a Rodriguezova filmu Sin City, americký herec Elijah Wood. Přiveze své desky, pozdraví a zahájí festival.
„Po loňské návštěvě náčelníka Apačů Winnetoua uvítáme představitele hobitů ze Společenstva prstenu. Frodo celý festival nejprve při kmenovém obřadu pozdraví, slavnostně uvede a zahájí. Poté se odebere do Undergroundového stanu Ivana M. Jirouse, kde nebude stříhat ušima, ale míchat své desky. Bude to Neočekávaný dýchánek a k této hobití slavnosti a tanci se rádi přidáme i my,“ nastiňuje program vzácné návštěvy Martin Věchet Geronimo, který festival před třiceti lety založil. Elijah Wood přijede s projektem Wooden Wisdom & DJ Fitz.

Elijah Wood
Přiveze Frodo i kouzelný prsten?

Po náčelníkovi Apačů Hobbit
O kultovním festivalu, který má kořeny v hlubokém undergroundu, řekl jeho náčelník Václav Havel, že se mu na něm libí jeho spiklenecká atmosféra. Do tohoto společenství spiklenců nyní přijede jeden z hlavních filmových představitelů podobného spolku - Společenstva prstenů. „Kniha Pán prstenů anglického autora J. R. R. Tolkiena se v osmdesátých letech šířila v samizdatu a oficiálně u nás za bolševika nemohla vyjít. Mordor strašil i komunisty. Nyní přijede do podhorského ležení jeden z jejích hlavních filmových představitelů,“ říká zakladatel festivalu. Pro festival, jehož první ročníky v roce 1984 a 1987 rozehnala totalitní Státní bezpečnost, je to typické a symbolické propojení.

Patriarcha festivalů Český Woodstock – Trutnoff je průkopníkem
Ctí nejen tradice, dedikace, ale i momenty setkání a zajímavé návštěvy, které by si ještě před pár lety s hudebním festivalem málokdo spojoval. Před šesti roky doslova obrátil vzhůru nohama „podhorské ležení“ Winnetou alias francouzský herec Pierre Brice, který byl na hlavním pódiu jmenován za Rudého bratra ze spřáteleného kmene. Viditelně dojatý Winnetou tehdy dostal indiánskou čelenku, a když se vloni do podhorského ležení vrátil, přivezl i svoji filmovou sestru Nšo-či. Odjížděl opět dojatý a s obří indiánskou dýmkou míru. Co přiveze a s čím odjede Frodo alias Elijah Wood? To pořadatelé zatím tají…

Trutnov fotky
Podívejte se na fotky z festivalu Trutnov.

Podhorský dýchanek – Elijaha Wooda zaujal festival i jeho historie...
Pořadatelé Froda seznámili s historií i současností festivalu a jeho problémy. Hudební přehlídku po změně územního plánu trutnovskou radnicí ohrožuje stavební lobby a rozšiřující se městská a průmyslová zástavba. Elijaha Wooda festival i jeho historie zaujala. Má rád i Patti Smith, která na této hudební přehlídce rovněž vystoupí. Obsáhlejší rozhovor se známým hercem přinese na místě Festivalový samizdat. „Frodo opustil svůj kraj a vydal se na kultovní setkání mezi stromy a dobrými travami, kterému hrozí vyhnání z jeho původního území. Přesunul se z Mordoru za gramce. Podle hobití nátury rád dělá zábavu a baví i ostatní. Hobiti mají rádi veselice a dýchánky a letošních třicet let k tomu přímo vybízí. Nebude točit prstenem, ale deskami,“ uzavírá s úsměvem dcera zakladatele festivalu a současná pořadatelka Marta Věchetová.

Dodal: Iva Černý Vlas, Geronimo Agency

TRUTNOFF

Čtvrtek 14. 8. 2014 až Neděle 17. 8. 2014
od 1200 Kč v předproedji
Vystupují:
Patti Smith (UK), Ska-P (ESP), Tinariwen (Afrika), Elijah Wood - Wooden Wisdom & DJ Fitz, Crystal Fighters, Boban & Marko Markovič Orchestra, N.O.H.A., Plastic People of the Universe, Doctor Victor, Polemic, Visací zámek, Hentai Corporation, Imodium, Krucipusk, Mňága & Žďorp, Pavel Fajt, Please The Trees, Prague Conspiracy, Sto Zvířat, The Velvet Underground Revival, Garage & Tony Ducháček, The.Switch,Jiří Schmitzer, Oldřich Kaiser a Dáša Vokatá, Poletíme? a další
Koupit vstupenky online
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |