Do Paláce Akropolis přijedou Bomba Estéreo

Do Paláce Akropolis přijedou Bomba Estéreo

16. 06. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ty nejsilnější taneční rytmy přicházejí z Kolumbie. Právě  v této zemi totiž vznikl nakažlivý tanec cumbia, který zdomácněl v celém španělsky mluvícím světě.  Bomba Estéreo propojila tento základ s elektronikou, rapem, hypnotickými linkami baskytary a tropicky vášnivým ženským hlasem.
Vytvořila tak úspěšný model, který dnes kopírují stovky skupin. Její cesta k popularitě byla stejně razantní jako název Bomba Estéreo. Členové prošli tvrdou praxí v rockových kapelách i nahrávacích studiích a  před ostatními latinskoamerickými kapelami si udržují výrazný náskok - což nejlépe dokumentuje ohlas jejich koncertu na Colours of Ostrava, kde patřili k vrcholným  senzacím. Mají za sebou stovky vystoupení ve více než 40 zemích na tak prestižních akcích jako Vive Latino (Mexiko), Roskilde (Dánsko), SXSW (USA), Womad, Womex či Sònar v Barceloně.  Skupinu založil roku 2005 klávesový hráč a výtvarník Simón Mejía,  výraznou posilou je  bubeník Enrique "Kike" Egurrola z kultovní britsko-kolumbijské sestavy Sidestepper. Skupina byla nominovaná na nejrespektovanější cenu latinskoamerického světa Latin Grammy v kategorii nejlepší alternativní album za průlomové CD Elegancia Tropical, které navíc získalo superlativní kritiky i v anglosaských médiích - včetně  časopisů Billboard, Rolling Stone i The New York Times.  MTV kapelu označila za “nejlepší novou skupinu světa”,  v hlasování latinskoamerické větve iTunes zvítězila Bomba Estereo v kategorii nových umělců.

Bomba Estereo

Simón Mejía je skladatel a aranžér světové pověsti, jehož význam daleko přesahuje svět hitparád. Umístil se jako jeden ze tří finalistů v soutěži, jejíž první cenou je rok spolupráce s Brianem Enem. Jeho projekty zasahují i do antropologie, spolu s londýnským filmařem natočil sérii DVD v izolované komunitě San Basilio de Palenque, založené v 17. století uprchlými otroky, v níž se africké zvyklosti udržely mnohem déle než v jiných částech Kolumbie.

Další informace: www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TOP OF THE WORLD: BOMBA ESTÉREO

Středa 2. 7. 2014
Vstup: 350 - 450 Kč
Vystupují:
BOMBA ESTÉREO (Kolumbie)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika