Hvězda současného blues Keb´ Mo´ již za měsíc na Pražském hradě

Hvězda současného blues Keb´ Mo´ již za měsíc na Pražském hradě

26. 06. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Za necelý měsíc, 24. července, ve Španělském sále Pražského hradu zažije svoji tuzemskou premiéru přední americký bluesový kytarista a zpěvák Keb´ Mo´, trojnásobný držitel Grammy. Do Prahy přiveze své nové, v pořadí již dvanácté, album BLUESAmericana, které vyšlo 22. dubna k dvacátému výročí od eponymního debutu nazvaného Keb´ Mo´.
Na nové desce, která je velmi optimistická a radostná, Keb´ Mo´ využívá hodně akustické kytary, mandolinu, perkuse, klávesy a dechové nástroje, zůstává ale věrný bluesovým kořenům. Nahrávka vznikala v Nashville a produkoval ji Keb´ Mo´ a Casey Wasner. Vstupenky jsou v prodeji v Infocentru Pražského hradu a v síti Ticketstream. Koncert pořádá Správa Pražského hradu. Více informací na www.kulturanahrade.cz.
 

Keb´ Mo´ je považován za “současného velvyslance bluesové hudby”. “Nikdy jsem si nepředsevzal, že budu bluesovým hudebníkem. Ale blues je velmi mocné a zprostředkovává to, co dělám. Blues ve mně vzbouzí pocit skutečnosti,” říká. Jeho debutové album dosáhlo v prodeji na zlatou desku. Druhá, Just Like You, získala Grammy v kategorii Současné bluesové album, což se mu pak podařilo ještě dvakrát - v roce 1999 se Slow Down a v roce 2005 s Keep It Simple. Za dvě desetileté své hudební kariéry si Keb´ Mo´ díky svým nahrávkám i koncertům získal pověst současného mistra amerického blues. Jeho písně nahráli například B. B. King, Buddy Guy, Dixie Chicks, Joe Cocker nebo Robert Palmer. Jeho styl hraní dokonce inspiroval legendárního výrobce kytar Gibson k výrobě speciální edice akustické kytary “Keb’ Mo’ Signature Bluesmaster”. Spolupracoval s řadou dalších hudebníků jako Bonnie Raitt, Jackson Brown, Cassandra Wilson, Buddy Guy, Amy Grant, Solomon Burke nebo Little Milton. Zajímavostí také je, že Keb´ Mo´ hraje titulní melodii ve známém sitcomu Mike a Molly a složil hudbu k seriálu Memphis Beat. Sám se také objevil v několika dokumentech a televizních seriálech.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KEB MO

Čtvrtek 24. 7. 2014
Vystupují:
Keb´ Mo´ (US)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika