Kalendář koncertů 7-8/2014

Kalendář koncertů 7-8/2014

07. 07. 2014  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Přichází festivalové léto a důvodů, proč zalézt do klubu razantně ubývá – i přesto, pár se jich najde. Třeba metalová Kylesa v Ostravě, britská úderka Hawk Eyes na Strahově, Deafheaven tamtéž a nebo QOTSA. Jako každý rok vám přinášíme podrobné informace o letních hudebních festivalech.
6. 7. Kylesa + Lazer/Wulf (Barrák, Ostrava)
Úderka téhle americké party mě zasáhla až v poměrně pozdním stadiu: jejich desku Spiral Shadow z roku 2010 jsem točil dobré 4 měsíce a pokaždé jsem si tam našel něco, co jsem při předchozím poslechu neslyšel. Hodně se píše o tom, že máme tu čest se sludge kombinovaným s psychedelií – osobně mi barevné spirály začaly vyskakovat před očima až s poslední deskou Ultraviolet (2013), na které se dostal ke slovu i můj oblíbený těremin. Zatímco předchozí desky mohly být pro někoho až moc začerněné, řekl bych, že minimálně podle názvu, je Ultraviolet stravitelnější i pro útlocitnější povahy. Kylesa hrála v Praze na podzim, takže teď přichází na řadu Ostrava, která se k nim hodí o něco víc – jako support budou mít experimentální trio Lazer/Wulf.
 

27. 7. Hawk Eyes (007, Praha) - ZRUŠENO
D Smack_U přivážejí další lahůdku: na strahovské Sedmičce zahrají na konci července kluci z Leedsu, kteří místy připomínají „matematiku“ Bats, místy zase zahuštěnými riffy a zpěvem třeba Faith No More (slyš: Son of Cern z desky Modern Bodies). Jejich desky mají ale také, zřídka, ale přece, prvky experimentu a někdy až dekompozičního přístupu k jinak klasicky stavěným písním (ha). Zajímavý poslech to bude určitě, v roce 2011 si ostatně kapely všimla i porota soutěže Artrocker (kategorie Best Hard Rock Act), což Paul Astickovi (zpěv), Rob Stephensovi, Ryan Clarkovi a Steve Wilsonovi dost pomohlo prorazit na světlo.
 

3. 8. Neutral Milk Hotel (MeetFactory)
Další reunion turné na obzoru: v Praze se jako zázrakem objeví matadoři americké indie-rock/psych folku NMH, kteří se i přes pouhé dvě nahrané desky těší stále velké popularitě (pravda, ve světě showbyznysu a ve srovnání se stejně starými souputníky značně omezené). V čele téhle formace stojí od počátku Jeff Mangum – a to, že počátky jsou pořádně daleko, dosvědčuje první koncik tehdy ještě noise-rock outfitu, který se uskutečnil v roce 1989 v placené prádelně. Po různých strkanicích, tahanicích, přeskocích a kotrmelcích došli obnovení NMH k debutu On Avery Islands (1996) a o dva roky později opěvované In the Aeroplane Over the Sea. Pak to šlo na nějakou dobu z kopce jak s kapelou, tak s frontmanem (nervové zhroucení), ale here we go: píše se rok 2014 a NMH zahraje po oficiálním oznámení reunionu 29.4.2013 také v Praze!!!

11. 8. Queens of the Stone Age (Forum Karlín)
Nikdo se nebude smát, pokud řeknete, že se v téhle kapele nevyznáte – klidně si můžete přihodit a prohlásit, že jestli se tohle volné sdružení muzikantů dá nazvat kapelou, tak vy jste Elvis. O čem ale jen těžko pohybovat a na co si můžete i šáhnout, jsou desky QOTSA: Rated R (2000), Songs for the Deaf (2002), Era Vulgaris (2007) nebo poslední …Like Clockwork (2013). Po vystoupení na Rock for People minulý rok, tentokrát sólo plný koncert v Praze.

8.7. Pozvakowski (Půda Kokpit, Praha) / 20. 7. The Addicts (Melodka Brno)  / 22. 7. Suzanne Vega (Archa, Praha) / 23.-24.7. Zrní - akusticky (Jazz Dock) / 23.7. Joss Stone (Lucerna, Praha) / 5.8. DeafHeaven (Strahov007) / 12. 8. Marilyn Manson (Lucerna , velký sál) / 19. 8. Papa Roach (LMB)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MARILYN MANSON - HEY CRUEL WORLD TOUR

Úterý 12. 8. 2014
Vstup: 990 Kč v předprodeji
Vystupují:
Marilyn Manson (USA), New City Kings (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika