Josef Sedloň v rozhovoru

Josef Sedloň v rozhovoru

16. 06. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Na víkendové čtení jsme zvolili rozhovor s průkopníkem taneční scény, Josefem Sedloněm.
Z úvodů odlehčená otázka: venku konečně krásně, jak vnímáš tu změnu počasí? Dokáže tě pozitivně nakopnout?
Počasí určitě do jistě míry ovlivňuje nás všechny, sluníčko nabíjí, ale znáš to, všeho moc škodí!-)

Od počasí k muzice, píše se o tobě, že jsi jeden z nejeklektičtějších DJs u nás, prosím tě, co si pod tím můžeme představit?
Znamená to, že v obecně nemám moc stylové hranice. V klubech hraju různé styly od breakbeatu přes tribal house, progresive a nyní i elektro či minimal. Výběr je většinou podle nálady lidí i mé. Jinak na Radiu 1 hraju špíše klidnější věci z oblasti elektroakustické hudby, ambietní kousky nebo i některé kytarovky.-)

V poslední době se zajímáš převážně o breakbeat, prezentuješ ho v rádiu, pořádáš akce v tomto stylu, můžeš nám říct, co je na něm podle tebe nejpřitažlivější? Přeci jenom u nás se rozšiřuje velmi pozvolna.
Breakbeat spojuje svým výrazem a energií několik různých stylů jako jungle, progresive house, techno nebo hip hop, ale taky rock. Má také mnoho podob a v zahraničí je v současnosti společně s minimalem asi nejvíc v rozvoji.

Jak myslíš, že se bude breatbeat vyvíjet do budoucna?
Bude stále více fúzovat s různými i neočekávanými žánry. Zvukově se bude zdokonalovat a vytvářet tím další nové hudební prostory.

A co vůbec celá taneční scéna? Je to dost komplikované a možná i otřepané téma, ale nedá mi to se nezeptat odborníka.
Taneční scéna se stala úplně normální ´spotřební´zábavou, aspoň ta a la Paul Van Dyk/Tiesto, zbytek undergroundu šel zpět do malých klubíků a tam se vytváří nové hudební podhoubí na vyšší úrovni.

Vedle DJování, moderování na rádiu funguješ i jako promotér, copak jsi měl v poslední době na svědomí, a copak připravuješ?
Jako promotér jsem dostal nabídku od klubu Palác Akropolis a od konce loňského roku tam připravuju koncertní serii Music Infinity, která je zaměřena na nové hudební, převážně poslechové žánry. Odehrali tam už koncert třeba Biosphere, The Bays, Nils Petter Molvaer nebo Sylvain Chauveau. Na podzim připravuju koncert projektu Apparat/Ellen Allien, Ulrich Schnauss nebo Gotan Project a doufejme i Cinematic Orchestra.

Tvůj hudební záběr je bezesporu úžasný! Když pomineme taneční muziku a všechny její odnože, dokážeš si užít třeba rockový nebo hip-hopový koncert? A jakou kapelku by sis rád dal?
Určitě, nedávno jsem viděl třeba Bow Wave, skvělá kapela, bavili mě třeba Placebo, ale mam rád i etnickou hudbu, nadchli mě třeba Konono No.1.

Pomalu se blíží léto a s ním velké zaručené akce, hned dvě slaví 10let, a minimálně na Summer of Love tě uvidíme, na který mejdánek se nejvíce těšíš?
Hned z kraje července hraju na akci s djem Sashou, pak určitě Cosmic Trip, Summer of Love a možná v Brně Semtex Culture.

A co letošní line-upy?
Těším se na breakbeatové akce v Red Zone stanu, který bude putovat na různých festival během léta. Jinak rád opět uvidím Kraftwerk a jejich skvělou audiovizuální propracovanou show.

Nechybí ti pořádání podobných akcí? když pomineme ten stres, Open Air Field byl určitě srdcovka.
Určitě si člověk někdy posteskne, ale myslím, že vše mělo svůj pravý čas a nyní jsem spokojen s menšími akcemi v rámci Music Infinity.

A nesmíme zapomenout na dovču, kampak se chystáš?
Teď odlétám do Španělska na festival Sonar a rád bych opět na UK Big Chill. Jinak dovolenou moc neplánuju, je to spontánní, asi někam k moři s dětma .-)

A co hory, třeba Krkonoše? Nevyrazíš na borůvky nebo na Sněžku?
I to není vyloučené, hory v létě jsou krásné, někdy vyrazím i do Tater.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

16. 06. 2006 | 13:13:36
+0 | -0
Sedloňu, děláš to dobře a dělej to tak dál
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika