Návrat doomových králů Yob

Návrat doomových králů Yob

28. 07. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Začátek sezony v pěkně doomovém duchu! Na Sedmičku se po třech letech vrací doom metalová senzace Yob, aby představila novou desku Clearing the Path to Ascend, která vyjde v září u Neurot Recordings. Spolu s nimi zahromují žánrově spříznění Pallbearer s novinkou Foundations of Burden.
„Writing this album felt like being plugged into a main. Emotionally, it's our heaviest. But it also has some real beauty and light. We dug the deepest we ever have to get to the heart of these tunes.“ -- Mike Scheidt

Yob založil Mike Scheidt v půlce 90. let, prorazili ale až albem Elaborations of Carbon (2001). Po několika dalších deskách se v roce 2006 rozpadli a Scheidt se věnoval nové kapele Middian, která vydala výtečné album Age Eternal a skončila po soudních anabázích kvůli svému názvu. Oč bolestivější byl rozpad Middian, o to impozantnější byl návrat Yob: alba The Great Cessation (2009) a Atma (2011) náleží k tomu netíživějšímu a hudebně nejzajímavějšímu, co doom/sludge scéna nabízí.

V pauze Mike Scheidt vydal, po vzoru Scotta Kellyho z Neurosis, akustickou sólovku Stay Awake (2012) a založil formaci VHÖL, jejíž eponymní debut vyšel vloni. Na začátku letoška podepsali Yob smlouvu s Neurot Recording a ta dala zelenou nové desce Clearing the Path to Ascend. „The Neurot family is honored to be a part of legacy of this, the monolithic treasure of sonic achievement that is YOB,“ říká Kelly. Berte to jako záruku kvality – a co se Yob týče, návrat králů.

Dodal: Jana Apačka
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

YOB

Úterý 23. 9. 2014
Vstup: 300 - 350 Kč
Vystupují:
Yob (usa), Pallbearer (usa)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika