Berlínský Adam Port míří do Prahy

Berlínský Adam Port míří do Prahy

11. 09. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Adam Port přiveze ochutnat nejen tamní atmosféru a zvuk jeho labelu Keinemusik, ale především svůj osobitý styl, který v jeho podání není o tunelovém vidění v rámci hudebních škatulek. Adam Port vystoupí v rámci projektu PUSH! v sobotu 20. září v pražském klubu Storm.
Největším problémem techna je do jisté míry opakování vlastní historie. Však to znáte, libovolný DJ nebo producent ukradne ve věku 16ti let svému staršímu bratrovi desku z Underground Renaissance (detaily biografie se mohou lišit, ale asi chápete, kam tím míříme) a myslí si, že objevil svatý grál (což samozřejmě nepopíráme).
 

Jeho život se na několik následujících let smrskne na Detroit, Chicago, New York a Berlín. Obklopí se deskami, gramofony a už nevidí dál než za přenosku jeho SL-1200. Biografie Adama Porta je ale jiná. V 16ti letech byl Adam těžce hardcore. Ne Rotterdam hardcore, ale New York, Boston nebo Washington D.C. hardcore. A je to právě jeho minulost, ze které těží i přesto, že je nyní spořádaným vegetariánem.
 

Následovala hip-hop éra. Adam pronikal do tajů turntablismu, zamiloval se do vinylových desek a začal vypilovávat svou techniku. Nakonec přišlo techno a počátky Keinemusik, jeho domácího labelu. Společně s Rampou, &ME, Davidem Mayerem a Reznikem začali cizelovat vlastní jazyk techna a house music. Tato cesta sebehledání zapříčinila nejlepší startovní pozici pro rozvoj, který je u Porta tak unikátní. V jeho podání neexistuje tunelové vidění v rámci hudebních škatulek. Zdůrazňuje zajímavé aspekty jednotlivých hudebních stylů, jejich groove, sofistikovanost. A nemusí se jednat zrovna o charakteristické žánry. Motivy dubu, dancehallu, rapu, soulu, ale i psychedelického rocku se odrážejí napříč Adamovou produkcí, ale i DJ setů.

Ať už Adam Port sáhne na cokoliv v odvětví house nebo techna, můžete si být jisti, že Adam předkládá mnohem bohatší styl - jeho vlastní styl.

Dodal: David Hodák, Storm Club Prague
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PUSH - ADAM PORT

Sobota 20. 9. 2014
Vystupují:
Adam Port ( KEINEMUSIK/Cocoon/DE), Chaab (Anagram Music/HU), FELIX!, Da Moon (PUSH!), Yacube (Wavetunecrew/PUSH!), DJ Random (PUSH!), Alex Neivel, Pat Heart
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika