Dance-punkoví Liars na druhém dni oslav Roxy

Dance-punkoví Liars na druhém dni oslav Roxy

25. 09. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Druhý den narozeninových oslav BE 22 se v ROXY představí americká dance-punková formace Liars. Garage-rock jak z doby kamenné, drsný art-punk, elektronika a těžký zvuk bicích, to vše jsou Liars. Hudba, na kterou nevíte jak tančit, ale strašně se vám chce.
Jestli nás nějaká kapela 21. století dokázala dokonale mást, byli to právě američtí Liars. Ti dokázali napříč svými sedmi studiovými alby neustále metamorfovat a odhazovat všechny už použité techniky do popelnice, bez jakékoli snahy o další recyklování.Od roku 2001, kdy poprvé použili zbraně své dance-punkové destrukce, kariéra střídala bizarní milníky, ve kterých obhajovali své vlastní umělecké vize.
 
Debutové album „They Threw Us All in a Trench and Stuck A Monument on Top“ vyšlo v roce 2001 a s producentem Stevem Revittem ho Liars nahráli za méně než dva dny. Zrodilo se dílo nejen s dlouhým názvem, ale taky vyjadřující jejich ostře řezaný, jízlivý punk s moderními syntetizátory a zvuky bicích. A na New Yorské dance-punkové scéně se zrodila hvězda. V roce 2002 vydávají EP „Atheists, Reconsider“ už jako tříčlenná formace, kdy se původní osazenstvo rozdělilo. Zůstává Angus Andrew, Aaron Hemphill a Julian Gross.

Liars
 
Do Prahy přijedou se svým posledním albem „Mess“ vydaným pod Mute Records v březnu tohoto roku. V albu už kytary definitivně nahradily syntetizátory a elektronické beaty. Liars, umělci tělem i duší, nezapřou originalitu ani ve svých hudebních videoklipech.
 

Předskakovat bude mladý američan Torn Hawk, který nechá prostoupit klub svou rozmlženou instrumentální hudbou. Na jaře tohoto roku vydal první album „Throught Force of Will“, které si na Pitchforku vysloužilo známku 7,5.
 
V Roxy vás čeká pohled do šílených dance-punkových vizí a je nám jasné, že každý nakonec přijde na způsob, jak si zatančit.
 
Vstupenky: 520Kč + poplatky (GoOut, Ticketportal, Ticketpro), v NoD za zvýhodněnou cenu.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE 22 - LIARS

Úterý 21. 10. 2014
Vstup: 520 Kč + popatky
Vystupují:
LIARS (USA), TORN HAWK (US)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika