Festivalový průzkum - zaměřeno na Hip Hop Kemp

Festivalový průzkum - zaměřeno na Hip Hop Kemp

26. 06. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (1)
Jako jeden z posledních respondovaných promotérů byl tým Depo Crew, kteří se minulý víkend rozcvičovali v Táboře, kde pořádali 2. ročník festivalu Urban Rapublic. To už je však minulost a tak pojďme se podívat, jak jdou přípravy na Hip Hop Kemp.
Na začátku mi nedá nezeptat se, zda jdou přípravy a vlastně vše podle plánu?
Ano. Vzhledem k tomu, že na Hip Hop Kemp příjíždí skutečně hodně posluchačů, probíhají úpravy na areálu prakticky celý rok. Pracuje se na stanovém městečku, zpevňuje se plocha pro stavění stage, zajišťují se nezbytné záležitosti jako toalety, sprchy či stánky s občerstvením.

Jsi spokojen s line upem, který jste postavili, nebo jste si ho původně představovali ještě trochu jinak?
Myslím, že line-up je bez diskuze nejlepší ze všech pěti ročníků, které má Hip Hop Kemp za sebou. Ať už na Kemp pojede kdokoli s jakýmkoli hudebním vkusem,tak si tam něco najde. Vystupují tam striktní kapely jako Non Phixion, ale i hudebníci na slovo vzatí jako francouzští Hocus Pocus.

Jak vnímáš silnou zahraniční konkurenci? Nebojíte se, že vysoká koncentrace hvězdných jmen jen pár kilometrů za hranicemi přetáhne významnou část lidí, kteří ještě v loňském roce o zahraničních festivalech ani neuvažovali?
To je zajímavá otázka. V podstatě jediný konkurenční festival je v Německu a z části na Slovensku. Ačkoli nemůžu znít nestraně, myslím, že už jen line-upem má Kemp letos velmi silnou pozici. Určitě někdo může dát přednost zahraničnímu fesťáku, ale málokdo zaplatí za lístek 3x tolik a cestování, když si může v možná i lepších podmínkách užít za málo peněz hodně muziky i v Čechách a v příjemné atmosféře.

Co ti v přípravách letošního ročníku udělalo největší radost?
Asi ten zájem. Lidi skutečně ví, že Hip Hop Kemp má jméno a že zaručuje určitou kvalitu. A to nemyslím jen návštěvníky či posluchače, píšou třeba kapely, co vystupovaly na minulých ročnících, že by rády vystupovaly i letos.

Na jaké další festivalové vyžití se můžeme těšit?
Je toho spousta. Probíhat bude graffiti, v různých stanech budou hrát různé druhy muziky, jinde bude breakdance, DJing či beatbox.

Jaký máš pocit z letošního ročníku? Udrží si festival svou pozici mezi špičkou našich festivalů?
Bez pochyby. Pokud někdo hledá kvalitní rap, němůže Hip Hop Kemp přehlédnout. Některé festivaly třeba budou mít dvě tři hip hopové kapely, ale málokdo jede asi na fesťák třeba taneční muziky, aby si poslechl své oblíbené tři hip hopové kapely. Navíc letos budou na Hip Hop Kempu vystupovat skutečné špičky hip hopového žánru, tudíž si myslím, že svou pozici si udrží.

Máš nějaký zatím jen sen, koho by jsi k nám chtěl v budoucích letech ještě přivést?
Představu má asi každý. Na druhou stranu je nutné si uvědomit, že cena lístku zůstává dlouhé roky téměř stejná a nijak závratně neroste. Každý by třeba chtěl vidět Eminema, ale nechci si představit, kolik by to stálo, když třeba teď lístky na Madonnu stojí klidně i 3,000 Kč. Podle mne je ale evidentní, že jde line-up každým rokem nahoru, tudíž pokud to situace dovolí, přijede příště další světové jméno jako letos Guru nebo DJ A-Trak, který standartně hraje koncerty s Kanye Westem

A na závěr nějaký vzkaz všem festivalovým příznivcům?
Určitě ať přijedou. Hip Hop Kemp s Non Phixion, Planet Asia, Little Brother, Rasco, DJ A-Trak, Guru a mnoha dalšími 18. – 20. 8. 2006 v areálu Letiště u Hradce Králové.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
papaya
27. 06. 2006 | 08:41:32
+0 | -0
no myslim že to bude v pohodě:)KAždopádně už mam lístek a dorazim na tu skvělou akci!!!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika