Progresivní metal Opeth v Roxy

Progresivní metal Opeth v Roxy

13. 10. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Švédští patroni progresivního metalu Opeth vydali letos v létě nové album Pale Communion a v rámci jeho podpory naplánovali na tento podzim rozsáhlé evropské turné, v jehož rámci se zastaví také v Praze, konkrétně 29. října  v klubu Roxy.
Speciálním hostem koncertu bude francouzské post-metalové duo ALCEST. Vstupenky na koncert jsou k dostání ve všech běžných předprodejních sítích, více informací je k nalezení na webu www.obscure.cz.

Mikael Akerfeldt, frontman a duše celé kapely, vyjadřuje dlouhodobě svůj obdiv k hudebním formacím, které se nebojí své posluchače šokovat častou změnou hudebních směrů. Není proto divu, že přesně tímto typem kapely je i jeho domovská formace OPETH, se kterou již přes dvacet let uhranuje širokou hudební veřejnost.

Opeth

Jejich původně deathmetalové kořeny byly záhy zjemněny Akerfeldtovým zalíbením v progresivní a psychedelické hudbě a také proto jsou současní OPETH natolik otevřeným tělesem, že pro něj snad už neexistují žádné hudební hranice. Také díky tomu, že podstata jejich tvorby pro ně byla vždy důležitější, než komerční úspěchy, jsou OPETH pro řadu svých skalních fanoušků naprostou modlou. Oddanost těchto věrných posluchačů naopak zpětně poskytuje kapele příjemnou volnost při dalším hudebním experimentování.

Proto se nelze divit, že i aktuální album „Pale Communion“ se nese v duchu „změny“. OPETH na něm zůstávají zamlženi v oparu sedmdesátkového retro soundu, ale oproti předešlému albu „Heritage“ zde jednotlivé skladby více odsýpají a materiál tak působí dynamičtějším dojmem. Tradičně zde vyčnívá zejména brilantní Akerfeldtův zpěv, bubenický feeling Martina Axenrota, nebo široce zastoupené klávesy v podání novice Joakima Svalberga. Nechybí ani tradiční zbraně OPETH, tedy střídání rozličných nálad, neotřelých muzikantských postupů a melancholické vyznění desky jako celku. Švédští mágové na své nové desce zkrátka opětovně potvrzují svou pozici leadera současné progresivní hudby.

Speciálním hostem koncertu bude francouzské duo ALCEST, které se, podobně jako OPETH, hudebně vzdálilo od svých metalových kořenů a již nějaký čas úspěšně kotví zejména v post-rockových vodách. O svých aktuální hudebních preferencích ALCEST nejlépe vypovídají na svém aktuálním albu „Shelter“, které se nese právě v post-rockových a shoegazových polohách. Tak jako tak, spojení ALCEST a OPETH se jeví jako velmi vydařené a slibuje nevšední posluchačský zážitek.

Dodal: Tomas Karlik
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

OPETH

Středa 29. 10. 2014
Vstup: 590 - 650 Kč
Vystupují:
OPETH (SWE), Alcest (Fra)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika