Yann Tiersen přiveze v únoru nové album do Roxy

Yann Tiersen přiveze v únoru nové album do Roxy

20. 11. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Náplast pro fanoušky za zrušený zářijový koncert francouzského hudebního mága je tady! Avantgardní umělec, multiinstrumentalista a pódiový virtuóz Yann Tiersen se po více než 3 letech představí pražskému publiku.
Tvůrce notoricky známých soundtracků k filmům Amélie z Montmartru a Good Bye, Lenin!, přiveze do Roxy letošní album Infinity. Znalí ví, že koncerty mají spíše než k soundtrackům blíže k energickému punk-rocku, kdy divoká pódiová smršť ostře kontrastuje s atmosférickou polohou studiových alb.

Yann Tiersen
 
Mezi námi je jistě málo těch, kteří by neznali dnes již legendární soundtrack k filmu Amélie z Montmartru. Minimalistická hudba a opakující se klíčový motiv uhrančivého akordeonu a klavíru. To je kombinace, která vystřelila Tiersena na výsluní. Tiersenův záběr jde ale o mnoho dál a napříč žánry. Yann vystudoval hru na klavír a violu, ale bravurně ovládá akordeon, elektrickou kytaru, xylofon, zvonkohry a snad všechny dechové nástroje. Tiersenova živá vystoupení se vrací k punk rockovým kořenům a nepostrádají energický drive. Na živo tedy očekávejte experimentální smršť.
 

Do Prahy přijíždí představit své letošní album ∞ - Infinity. "Je to mé osmé album. Název jsem si vlastně nevybral. Ta osmička si vybrala mne". komentoval sám autor. Album je protkané klasickými "Tiersenovskými", ale i netradičními zvuky a splňuje přesně to, co je pro něj typické. Je energické, hravé a atmosférické zároveň. Celé album Infinity si poslechněte zde.
 
Yann Tiersen patří do kategorie "nevyzpytatelných" a nikdo s úplnou přesností neuhádne, s čím se v únoru příštího roku v ROXY vytasí. Předprodej vstupenek byl dnes zahájen v tradičních online předprodejích a v NoD.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

YANN TIERSEN

Čtvrtek 26. 2. 2015
Vstup: vyprodáno
Vystupují:
YANN TIERSEN (FR), TINY FEET (FR)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika