Goran Bregovic vystoupí ve Forum Karlín

Goran Bregovic vystoupí ve Forum Karlín

05. 12. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Nemine snad jediné jeho turné, v rámci kterého by v posledních letech vynechal naší republiku. A české publikum mu jeho přízeň oplácí vyprodanými koncerty. Goran Bregović - nejslavnější balkánský skladatel a hudebník přijede 10. února nadcházejícího roku opět do Prahy.
Po předchozích zkušenostech, kdy se publikum při koncertě Gorana Bregoviće neudrželo na sedadlech a celý sál se roztančil během prvních pár skladeb, se pořadatelé rozhodli Bregovićovu energickou show uspořádat k stání a umístit ji do Fóra Karlin.

„Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro od 990 korun“ uvedl za pořádající agenturu Mania Promotion Pavel Pešek.

Goran Bregovic

Dnes čtyřiašedesátiletý Goran Bregović se narodil v Sarajevu, kde od šestnácti let vystupoval po barech a v roce 1973 stál při vzniku skupiny Bijelo Dugme. Přestože se tato kapela během své šestnáctileté existence stala nejúspěšnější rockovou formací v historii bývalé Jugoslávie, zahraničního ohlasu se Bregovićovi prvně dostalo až v závěru osmdesátých let díky spolupráci s režisérem Emirem Kusturicou. Jejich prvním společným dílem byl film Dům k pověšení, za který byl Kusturica oceněn v roce 1989 na MFF Cannes. Po emigraci do Spojených států amerických, kam oba tvůrce vyhnala občanská válka v Jugoslávii, následoval řadou cen ověnčený snímek Arizonský sen (s Johnny Deppem a Faye Dunaway mj). a kultovní film Underground. Nebyly to však jen úspěšné Kusturicovy snímky, které doprovázela Bregovićova hudba. Ta je slyšet ve více než třech desítkách filmů - včetně Královny Margot Patrice Chéreaua, která byla rovněž oceněna na filmovém festivalu v Cannes nebo ve snímku KIKA Pedra Almodóvara.
 

Včetně jeho vlastních alb, nahrávek s Bijelo Dugme, kompilací, filmových a televizních soundtracků, je Bregović, který spolupracoval také např. s Iggy Popem, dnes podepsán již pod téměř stovkou titulů. V tvůrčí práci neustává ani během turné, v rámci kterého je schopen odehrát až 120 koncertů za rok. A nejinak je tomu právě teď, kdy paralelně s právě probíhajícím světovým koncertním turné pracuje na jeho druhé opeře Orfeo di Bregović, na hudbě k televizní verzi „Karmen with a happy ending“ a symfonické úpravě jeho připravovaného koncertu s big bandem.

Do pražského Fora Karlin zavítá Bregović 10.února 2015 opět v doprovodu své kapely The Wedding and Funeral Band.

Více na www.maniapromotion.cz a www.ticketpro.cz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GORAN BREGOVIĆ

Úterý 10. 2. 2015
Vystupují:
Goran Bregović, Emma Smetana
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika