Koncert Ed Sheeran se pro velký zájem přesouvá do Tipsport areny

Koncert Ed Sheeran se pro velký zájem přesouvá do Tipsport areny

15. 12. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
O vstupenky na vůbec první koncert britského zpěváka, skladatele a textaře Eda Sheerana, který v poslední době posbíral celou řadu nominací na prestižní hudební ceny, byl v České republice obrovský zájem. Vyprodaly se za pouhých pět dní. Po navýšení kapacity ve Foru Karlín zmizely téměř okamžitě i přidané vstupenky. Spousta fanoušků sympatického muzikanta neskrývala zklamání a zavalila pořadatele i samotného interpreta žádostmi o další vstupenky.
Organizátoři nyní s radostí oznamují, že pro ně má Ed Sheeran s předstihem skvělý vánoční dárek. Koncert v rámci x Tour, který se uskuteční 12. února 2015 v Praze, se totiž přesouvá do větších prostor – do Tipsport areny.

Ed Sheran

Již zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti a jsou platné pro stání a volné sezení, nově přidané vstupenky za ceny 990 a 1 290 korun půjdou do prodeje ve středu 17. prosince 2014 v 9:00 hodin prostřednictvím sítí Ticketpro a Ticketportal.

Pokud si nechcete únorový pražský koncert Eda Sheerana nechat ujít, s koupí vstupenek rozhodně neváhejte, neboť se dá předpokládat, že opět zmizí raketovou rychlostí.

Koncert pořádá agentura Charm Music. Další informace najdete na www.charmmusic.cz.

Edward Christopher Sheeran oslaví pět dní po pražském vystoupení 24. narozeniny.
V jeho písničkách se mísí několik hudebních žánrů. Jsou v nich patrné prvky popu, r&b, folku, ale také třeba alternativního hip-hopu. Ed Sheeran se nechává inspirovat umělci, jako jsou kytarista Eric Clapton, písničkář Bob Dylan, ale i jeden z nejslavnějších rapperů vůbec, Eminem. I přesto, že Ed vydal zatím pouze dvě studiová alba, podařilo se mu už dosáhnout obrovských úspěchů.

V roce 2012 získal dvě ceny Brit Awards v kategoriích „nejlepší britský sólový zpěvák“ a „skokan roku“. Balada „The A Team“ z debutového alba + (plus), které vyšlo v roce 2011, mu vynesla ocenění Ivor Novello Award. Byla zvolena nejlepší písní po hudební i textové stránce. V roce 2013 si Ed díky ní vysloužil dokonce nominaci na cenu Grammy v kategorii „skladba roku“.

V USA se Ed Sheeran prosadil před dvěma lety, když zahostoval na albu Red, čtvrté desce Taylor Swift, a složil několik skladeb pro boyband One Direction. Zpěvák, producent a herec Jamie Foxx hrál jeho písničky na vlastním rádiovém kanálu Foxxhole, čímž se mu také postaral o značnou publicitu.

Začátkem loňského roku se Ed Sheeran přestěhoval do Nashville v americkém státě Tennessee, kde žije celá řada hudebních hvězd včetně Taylor Swift. Ed jí pak v průběhu celého roku předskakoval na úspěšné a téměř zcela vyprodané americké šňůře The Red Tour.

Jeho druhé studiové album x (multiply) vyšlo 23. června 2014.

Jak ve Velké Británii, tak ve Spojených státech amerických se okamžitě katapultovalo na první příčky

žebříčků prodejnosti. Ed Sheeran desku nahrával v Los Angeles pod dohledem producenta Ricka Rubina. První ochutnávkou z aktuální nahrávky se už v dubnu stal pilotní singl „Sing“. Ke třetímu singlu „Thinking Out Loud“ vzniknul videoklip, v němž Ed překvapil tím, že je i výborný tanečník. Během pouhých 24 hodin mělo video na YouTube přes tři miliony zhlédnutí.

O vstupenky na koncerty turné k albu x, které je zpěvákovým zatím největším samostatným, je všude obrovský zájem. 10. července má Ed Sheeran v rámci této koncertní šňůry vystoupit na stadionu Wembley v Londýně, který je vůbec největším ve Velké Británii a druhým největším v celé Evropě. I místo s takto vysokou kapacitou se bleskově vyprodalo, a tak bylo nutné přidat další dva koncerty.

A úspěchy pokračují… Tento měsíc byl Ed Sheeran jmenován celosvětově nejčastěji přehrávaným umělcem na Spotify. V roce 2014 to bylo víc než 860 milion krát. Album x se stalo nejprodávanějším na iTunes ve Velké Británii, Irsku a na Novém Zélandu.

Je možné, že Edovi přinese, a v podstatě už přináší, také řadu prestižních hudebních cen. Minulý týden převzal na vůbec prvním udílení BBC Music Awads ocenění „britský umělec roku“, přičemž mezi nominovanými porazil i ikonického Davida Bowieho. Získal nominaci na cenu Grammy, a to rovnou ve třech kategoriích. Slavnostní vyhlášení proběhne přesně týden před pražským koncertem. V rámci MTV Europe Music Awards je nominován v kategoriích „zpěvák roku“ a „britský a irský umělec roku“, v rámci MTV Video Music Awards už se díky hitu „Sing“ (s hostujícím Pharrellem Williamsem) „zpěvákem roku“ stal. Odnesl si i cenu Q Award jakožto „nejlepší sólový interpret“. Tři nominace má šanci proměnit v People´s Choice Awards, šest ve World Music Awads a další nominace mohou ještě přibývat…

Dodal: Iva Bokova , Charm Music s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ED SHEERAN

Čtvrtek 12. 2. 2015
Vstup: 990 Kč
Vystupují:
Ed Sheeran (UK), Ryan Keen (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika