Bbarák s CD od PSH

Bbarák s CD od PSH

04. 07. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Červencový Bbarák nabídne CD s novým albem Rap-N-Roll od PSH, které je momentálně horkou novinkou českého hip hopu.
Je tady červenec, jsou tu letní prázdniny, je tu BBARÁK číslo 52 a je tu deska, na kterou se čekalo pět let a čtyřicet devět čísel našeho časopisu – na scénu se vrací PSH s albem “Rap-N-Roll“. Proč vás nechali čekat tak dlouho? Proč vyměnili Wiche jako producenta za Trafika a úplně změnili styl? Proč je deska tak temná a vážná? Odpovědi na tyhle a spoustu dalších otázek najdete na čtyřech stranách našeho rozhovoru.

Krom toho, že vychází „temná“ deska Penerům je ale jinak léto docela „světlým“ obdobím roku, na které se všichni těší, proto jsme pro vás připravili článek o tom, proč je hip hop už roky soundtrackem k tomuto ročnímu obodbí, stejně jako přehled tipů na zajímavé festivaly u nás, i po zbytku Evropy a v Americe, kde v létě můžete zažít něco zajímavého.

bbarak

Po lehce hluché okurkové sezoně překomu jara a léta v období okolo prázdnin vždy vychází zásadní desky a krom prostoru v recenzích, ke kterým se dostaneme později, je určitě vhodné si některé autory přiblížit více. Že bude společný projekt Danger Mouse a Cee-Lo Greena nazvaný Gnarls Barkley jednou z událostí roku ’06 je myslím mimo jakoukoliv diskuzi. Jason se tedy ve svém článku pokusil poodhrnout tajemnou roušku, kterou si okolo sebe tihle dva šílenci tvoří a myslím, že se budete divit, co pod ní nachází… Mikro se zase ve svém článku o Mobb Deep zamýšlí nad zásadní otázkou, kterou řeší fandové Queens Bridge Murderers – jestli se M.O.B.B. zaprodali, když podepsali Fiftyho impériu G-Unit a vydali pod ním desku “Blood Money“.

Krom konkrétních kapel se ale chceme věnovat i různým kauzám a jevům, tentokráte jsme se koukli na fenomén downloadingu. Celý příběh projedeme pěkně od začátku, připomeneme všechny mezníky, jako byl program Napster a hlavně se zamyslíme nad tím, jestli stahování muziky škodí pokud ano, komu. Jestli někoho okrádá a pokud ano, koho. Jestli také někomu může být ku prospěchu a kam to všechno vlastně spěje.

Z domácího rapu se tentokráte dostane na rozjetý Handlovský stroj na maso – Moja Reč aneb Michadelik & Supa, kteří mají venku mixtape “Dobrí Chlapci“ a našlápnuto k vinylu a albu. Z Evropy si představíme jednu z největších nadějí britské scény jménem Klashnekoff, kluka, který má respekt v UK rapové scéně stejně jako mezi lidma z grime scény a k tomu všemu je to ještě vynikající herec a v létě přijede na Kemp. Z Ameriky se dostane jak na undergroundová jména ze západu jako Prozack Turner z kapely Foreign Legion nebo People Under The Stairs či Soulstice z Chicaga. Tak na ikony z New Jersey – Lords Of The Underground nebo kmotra jižanského rapu jménem Pimp C z kultovní party UGK.

bbarak

Zajímavé jsou ale samozřejmě i pravidelné rubriky – v Blast From The Past si můžete přečíst o Grandmaster Flashovi, hiphopovém pionýrovi, jehož seznam zásluh je sakra dlouhý – když zmíním jen dva pilíře toho seznamu, že byl jedním z prvních hiphopových DJ’s, a že stojí za nesmrtelnou hymnou “The Message“, myslím, že to stačí až až. V Back In Black se na vás těší další z těch „co tu byli před hiphopem“ a jehož hudbu znáte díky samplům vašich oblíbených producentů aniž byste to třeba věděli - Isaac Hayes a v DJském koutku Wax pak anglický DJ/producent Waxfactor a Ostravská Kika. V Breakové sekci se ohlédneme za letošní domácí kvalifikací Battle Of The Year, v graffiti si můžete počíst rozhovor s Alonem. V Rhythm & Blues na vás čeká hlas a šarm Christiny Milian, v Jah live vám Ripclaw a Lomesh vysvětlí, jak je to na Jamajce s clashy, tedy battly. Pokračují i seriály City Fever, stejně jako Dsgn addict, ze kterého se tentokrát lesknou grills, Tuco zase ve Sneaker addict rozebírá samotný fenomén sbírání sneakers. Na své si přijdou i sportovně zaměření čtenáří, kteří zde naleznou stručný úvod do sportu králů – Surfingu se spoustou praktických tipů, stejně jako informace z basketového světa bezedných košů. Obzvláště nabitá je pak rozšířená sekce Živáčů, kde najdete reporty z řady zásadních akcí poslední doby: Krs One, Afrika Bambaataa, Black Eyed Peas, Metropolitní festival, festival Street Skillz, Gentleman a Final Rap Fight. K tomu ještě tradiční obloha novinek, recenzí na LP (nová deska Kool Keitha, Busta Rhymes a jeho comeback “The Big Bang“, …), singly (NI & Wich, The Regime, Busta Rhymes, …), dema, filmy (Šifra Mistra Leonarda, Rafťáci, Účastníci zájezdu, Povídky z kuchyně), která dotváří tradičně nabité hiphopové menu o 80-ti stranách (+ plakát PSH / Gnarls Barkley), které se mění pravidelně každý měsíc.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika