Warpaint a další jména pražských Electronic Beats

Warpaint a další jména pražských Electronic Beats

19. 01. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dnes v poledne oznámili pořadatelé festivalu Electronic Beats jeho letošní obsazení. Do Archy dorazí indie rock z Los Angeles - kapela Warpaint. Dále vystoupí sestry Ibeyi (Francie, Kuba) a německý electropunk Von Spar. Posledním jménem je izraelská rapperka Adi Ulmansky.
Projekt Electronic Beats opět plní své poslání a 13. 3. 2015 do Prahy přiveze neokoukaná jména.

Electronic Beats Praha

Facebook událost: www.facebook.com/events/317574775105503/

Vstupenky: www.electronicbeats.net/en/events/warpaint-ibeyi-von-spar-and-adi-ulmansky-billed-for-ebs-prague-festival/

Warpaint (USA)
 
Hlavním lákadlem letošního ročníku je skupina Warpaint, která vznikla v roce 2004 v Los Angeles. O čtyři roky později debutovala EP Exquisite Corpse (2008), na kterém spolupracoval bývalý kytarista Red Hot Chilli Peppers John Frusciante. První studiové album The Fool vyšlo v roce 2010 a kapelu zařadilo mezi jednu z nejzajímavějších nových hudebních skupin Ameriky. Na jejich zatím poslední studiové desce nazvané Warpaint (2014) se podílel i producent Flood, který spolupracoval například s U2, Nine Inch Nails, Depeche Mode či s PJ Harvey.
 

web: warpaintwarpaint.com

Ibeyi (Francie, Kuba)

Svou pražskou premiéru si odehrají francouzsko-kubánská dvojčata Lisa-Kaindé a Naomi Díaz. Říkají si Ibeyi a ve své hudbě propojují soulový zpěv s alternativním r’n’b. Zpívají anglicky a africkým jazykem Yoruba, kterým mluví etnický národ nacházející se v jihozápadní části Nigérie. V současné době nahrávají své debutové album.
 

web: www.ibeyi.fr

Von Spar (DE)

Dalším interpretem desátého ročníku festivalu je německá kapela Von Spar, kterou můžeme řadit mezi představitele nové vlny krautrocku. Jejich hudba je obohacena také o další vlivy z elektronické hudby, rádi samplují netradiční zvuky jako vytí vlků nebo nahrávky z telefonního záznamníku. Své čtvrté studiové album Streetlife (2014) vydali v říjnu loňského roku a zároveň tak odstartovali své evropské turné. 
 

web: vonspar.net

Adi Ulmansky (Izrael)

Dalším čerstvým objevem hudební scény, který Electronic Beats Festival přiveze do Prahy, je excentrická izraelská zpěvačka a producentka Adi Ulmansky. S tříčlennou kapelou Lorena B vydala v roce 2012 album Siblings, téhož roku se poprvé představila v Londýně a začala pracovat na sólových elektronických nahrávkách. Díky své debutové mixtape Shit Just Got Real (2013) a po ní následujícím EP Hurricane Girl (2013) si Adi získala uznání předních hudebních recenzentů.
 

web: adiulmansky.com

V pátek 13. března 2015 od 20 hodin proběhne v prostorách divadla Archa v Praze již desátý ročník festivalu Electronic Beats. Jubilejní vydání představí losangeleskou dívčí čtveřici Warpaint, francouzsko-kubánské sestry Ibeyi, německé krautrockery Von Spar a izraelskou raperku a zpěvačku Adi Ulmansky. Nepropásněte svou každoroční dávku čerstvé elektronické hudby! Vstupenky v ceně 380 Kč můžete zakoupit v předprodejních sítích ntry.at a Ticketpro nebo na pokladně divadla Archa. Na místě budou vstupenky k dostání za 550 Kč.

Mezinárodní hudební program Telekom Electronic Beats se opět po roce vrací do pražského divadla Archa, aby představil to nejlepší ze současné elektronické hudební scény. V pátek 13. března 2015 se uskuteční jeho jubilejní desátý ročník. Příznivci elektronické hudby se mohou těšit na éterické skladby dívčí formace Warpaint, tribální elektronické beaty francouzsko-kubánských dvojčat Ibeyi, neobvyklé samply krautrockových Von Spar a nevybíravé texty izraelské umělkyně Adi Ulmansky.

Vstupenky na Electronic Beats Festival v ceně 380 Kč můžete zakoupit v předprodejních sítích ntry.at, Ticketpro nebo na pokladně divadla Archa. Na místě budou vstupenky k dostání za 550 Kč.

Electronic Beats je mezinárodní hudební program společnosti Telekom, který se zaměřuje na pořádání hudebních festivalů a klubových akcí napříč velkými evropskými městy. V České republice probíhají koncerty EB od roku 2006, kdy festivalová série odstartovala vystoupením The Prodigy ve Veletržním paláci.

Všechny aktivity Electronic Beats se prolínají na několika platformách – ve čtvrtletníku Electronic Beats Magazine, na domovské stránce tohoto programu www.electronicbeats.net, prostřednictvím EB.TV, kde mohou diváci zhlédnout nespočet záznamů z koncertů a live streamingů, dále je příznivcům elektronické hudby k dispozici čtyřiadvacetihodinový radiový kanál EB Radio. Oblíbeným interpretům můžete být nablízku také díky mobilním aplikacím, které jsou zdarma ke stažení pro Android i iOS.

Více informací najdete na www.electronicbeats.net

Dodal: Eliška Míkovcová, piaristi.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRONIC BEATS FESTIVAL

Pátek 13. 3. 2015
Vstup: od 280 Kč
Vystupují:
Warpaint (USA), Ibeyi (FR, Cuba), Von Spar (DE), Adi Ulmansky (Israel)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika