Z tiskové konference s Manu Chao

Z tiskové konference s Manu Chao

08. 07. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý v podvečer proběhla v press centrum tisková konference s Manu Chao, který byl bezpochyby největším tahounem celého festivalu. Jak to pro bíhalo, se dozvíte z článku.
Manu Chao byl bezesporu největší hvězdou prvního dne a možná i celého festivalu. Jeho vystoupení, trvající bezmála dvě hodiny, to byla strhující festivalová show, doslova nabitá všemi hity, které charismatický zpěvák za svou dosavadní kariéru vytvořil.

V soukromí vystupoval Manu skromně a nenápadně a nebýt jasně rudé čapky na hlavě, málokdo by si drobného, osmahlého a šlachovitého mužíka všimnul. V šest hodin odpoledne navštívil v doprovodu svého manažera produkční zázemí, aby zde byl k dispozici otázkám novinářů na malé tiskové konferenci.

manu chao

Prozradil, že se v současné době věnuje hned několika projektům najednou. A to nejen hudebním. Kromě dvou desek připravuje i knihu.
"Je to úplně jiná práce," vysvětluje pětačtyřicetiletý zpěvák. "Musíte se scházet s ilustrátorem, vybírat papír, zajít do tiskárny a tak. Je to pro mě obrovská zkušenost a spousta nových zážitků. Tím ale nechci říct, že bych o zážitky měl nějakou nouzi."

Manu, který je znám svými levicovými postoji, se nevyhnul ani otázkám na politiku. "Jedna věc je levičáctví a druhá věc je komunizmus. To, v čem žijeme, není skutečná demokracie. Je to jenom jedna z těch špatných variant politického uspořádání, kde volební právo nemá žádnou skutečnou cenu. Namlouváme si, že se podílíme na rozhodování, ale není to pravda. Skutečnou moc mají pouze peníze, tedy nadnárodní koncerny, které v současné době určují běh dějin. Pokud si někdo myslí, že politika ovlivňuje situaci ve světě, hluboce se mýlí. Stejně tak mne ale mrzí, že i když chodím pravidelně k volbám, vždycky volím jen proti někomu, ne pro někoho. A to je rozhodně špatně."

manu chao

Večerní vystoupení se neslo ve znamení festivalových hitů. Punkové basové linky a sborové vokály, neustále se měnící tempo z pomalého raggae na rychlý ska rytmus, k tomu precizní světelná show a obrovský dav, sahající až k plotům areálu. Kdo to nezažil těžko tomu uvěří.

"Manu Chao je pro mne svým způsobem splněný sen," říká dramaturg Petr Fořt. "Jsem opravdu rád, že se to podařilo a že jsme tak lidem mohli nabídnout skutečnou podívanou."

Pozn.: Text je převzat z webu Rock For People

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika