Funk Effect: Klub Roxy má ve Francii výbornou pověst

Funk Effect: Klub Roxy má ve Francii výbornou pověst

04. 02. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Drum & bassové akce začínají být dost monotónní, častokrát opakovaná jména jejich headlinerů nahradí tento pátek v Roxy čerstvé duo z Francie. Svou djskou show na 5 decků přivezou Funk Effect, za které v e-mail rozhovoru odpovídal D.vice.
Můžete se nám trochu představit, kdo je vlastně Funk Effect.
Tak stručně řečeno jsme z Francie, já jsem D.vice a dohromady s dj Skillz jsme Funk Effect.

Funk Effect

Jak dlouho se věnujete djingu a kdy jste začali hrát spolu?
Mixujeme posledních 15 let a takto ve dvojici pracujeme už skoro 3 roky.

Vracíte se do Prahy dva roky po své premiéře u nás, v klubu Yes jste tehdy hráli s Delta Heavy. Pro mě to byl jeden z nejlepších setů co jsem slyšela, výborné hraní na 2 CD playery, dva gramofony a k tomu MC. Pamatujete si na to?
Děkujeme! Bylo pro nás tenkrát potěšením hrát v klubu našich francouzských kamarádů a pocta doprovázet Delta Heavy. Také šlo o jedno z prvních společných vystoupení mimo Francii, vzpomínáme si na to dobře.
 

Byla to opravdu výborná dubstepová akce a Delta Heavy tehdy vydali nové album. Váš mix dubstepu, drumstepu, dnb a electra byl prvotřídní. Jak byste definovali současný zvuk Funk Effect a podle jakých kritérií zrovna vybíráte tracky pro set?
Nemáme kritéria, naše sety tvoří hlavně drum & bass, ale rádi hrajeme electro, dubstep, trap a vše možné z bass music. Musí to být dostatečně výbušné a donutit lidi tančit.

Evropa je tradičně centrem taneční hudby, poslední dobou ale stále více produkce přichází z USA a pořádá se tam i více zajímavých akcí než donedávna. Všímáte si nějakých rozdílů mezi evropskými a americkými návštěvníky vašich akcí?
V USA určitě dochází k určitému vývoji, prvně jsme tam hráli v roce 2013 v Las Vegas na festivalu EDC. Je tam rovněž mnoho domácích umělců tvořících elektronickou hudbu různých stylů, spousta zajímavých spoluprací i výborné publikum. Ale ten rozdíl se těžko popisuje, jsou to spíš odlišnosti v myšlení, akce tam jsou hodně barevné, spousta světel. Co se týče drum & bassu, Evropa má lepší festivaly i djs.

Loni jste podepsali kontrakt s labelem, který vlastní Camo & Krooked, to je velký úspěch! Spousta djs sní o tom vydávat právě tady.
První nahrávku jsme vydali na americkém labelu, ale samozřejmě jsme chtěli vydávat v Evropě, jsou tu větší vydavatelství i možnosti. Takže jsme zvolili právě Mainframe Recordings, na něm svou kariéru odstartovali právě Camo & Krooked.

Funk Effect

Vydali jste tedy dvě vlastní nahrávky a k tomu nespočet remixů. Kdy od vás můžeme opět očekávat nějakou novinku?
Pracujeme na tom, hodně skladeb už je v přípravě, samozřejmě i remixy, víc ale bohužel neřeknu. Mělo by to být každopádně vydáno příští jaro nebo léto.

V roce 2014 jste byli nominováni v kategorii Newcomer Of The Year od DNB Areny. Co následovalo? A jakého úspěchu své kariéry si vážíte nejvíc?
Opravdový skok dopředu bylo ocenění Discovery Project na EDC Las Vegas, naše duo Funk Effect vzniklo v roce 2012 a jsme tak trochu dítětem téhle ceny. A ačkoliv jsme nakonec nevyhráli, dostat se mezi nejlepších 10 nováčků na DNB Arena byla pro nás také obrovská čest. Podepsali jsme exkluzivní track na album k 18ti letům Drum & Bass Areny a snad i další.

Jak se těšíte na hraní v pražské Roxy a proč by podle vás neměli lidé vaší show zmeškat?
Jsme velmi rádi za pozvání hrát v Roxy, klub má výbornou pověst u nás ve Francii – svým bezvadným publikem, které se v současném drum & bassu opravdu vyzná. A taky máme v Praze pár dobrých přátel. Vždy je nám potěšením přijet do tohohle města.

O naší pódiové show je vždy těžké mluvit, to bys měla spíš ty, ty jsi nás viděla ;)

Otázky pokládala Ester – djane Elite

Facebook událost: https://www.facebook.com/events/359984210848190
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FUNK EFFECT

Pátek 6. 2. 2015
Vstup: od 100 Kč v předprodeji
Vystupují:
FUNK EFFECT (FR), Pixie, Halbax, Mr.Happy vs.Thiew, Anakin (shadowbox), Vje (redrum)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika