Koncert Gorana Bregovice zahájí Emma Smetana svým debutovým albem

Koncert Gorana Bregovice zahájí Emma Smetana svým debutovým albem

04. 02. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Emma Smetana již příští úterý zahájí ve Foru Karlín pražský koncert Gorana Bregoviće. Populární česká moderátorka, herečka a zpěvačka zde v koncertní premiéře představí ukázky ze svého připravovaného debutového alba, které vyjde na podzim tohoto roku.
A proč si pro své první veřejné vystoupení s připravovaným projektem vybrala zrovna koncert Gorana Bregoviće? "K jeho hudbě mám odjakživa blízko i proto, že jsem vyrostla na Věře Bílé, o kterou se deset let staral můj tatínek (Jiří Smetana - pozn. redakce), a část dětství a dospívání jsem strávila na festivalech a koncertech world music. Taky mám ráda filmy Emira Kusturici, pod jejichž soundtracky je nejčastěji podepsaný právě Bregović. O to víc si cením toho, že si mě vybral jako svou předskokanku, a to přesto, že dělám jiný žánr. Ve Foru Karlín tedy vůbec poprvé vystoupím s novými písněmi, což mě děsí a těší zárověň." dodává Smetana.
 

EMMA SMETANA
Přestože široké české veřejnosti je známá především jako moderátorka TV Nova, Emma Smetana je zároveň velmi talentovanou herečkou a zpěvačkou. Filmoví diváci ji mohou znát např. z filmů Hořící Keř, Colette, Donšajni, Muži v naději nebo Rytmus v patách. Jako zpěvačka je pravidelně k vidění na prknech Hudebního divadla Karlín v hlavní ženské roli v muzikálu Lucie, aneb větší než malé množství lásky. Skládá od svých devíti let, ovládá hru na klavír a na kytaru, a rovněž textuje v češtině, angličtině, francouzštině či hebrejštině. Své první autorské album vydá už letos na podzim. Zatím bezejmenný debut, se kterým se jako první budou moci seznámit návštěvníci koncertu Gorana Bregoviće, vznikl v produkci a za autorské spolupráce Jiřího Buriana (Republic of two, Southpaw, Kapitán Demo, aj.).

Goran Bregović

Emma Smetana zahájí večer 10.února ve Foru Karlín ve 20 hodin. Hlavní hvězda večera Goran Bregović v doprovodu kapely The Wedding and Funeral Band ovládne pódium zhruba ve tři čtvrtě na devět a nabídne návštěvníkům bezmála dvouhodinovou show. Vstupenky jsou k dostání v sítí Ticketpro. Více na www.maniapromotion.cz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GORAN BREGOVIĆ

Úterý 10. 2. 2015
Vystupují:
Goran Bregović, Emma Smetana
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika