Febiofest Music Fest zdarma pro veřejnost

Febiofest Music Fest zdarma pro veřejnost

06. 03. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest letos představuje novou koncepci hudebního doprovodného programu Febiofest Music Fest, který se bude konat denně od 20. do 27. března v industriálních prostorách garáží kina CineStar Praha - Anděl.
Každý z osmi večerů Febiofest Music Festu bude věnován jinému hudebnímu žánru od popu přes hip-hop k jazzu, punku či ska a vystoupí na něm například Vladimir 518, Ohm Square, Matěj Benko Quintet s Ondřejem Rumlem, Zoči Voči, Hentai Corporation, Atmo Music, Smola a Hrušky a další interpreti. Vstup na Febiofest Music Fest, na kterém v průběhu osmi večerů vystoupí celkem 33 kapel, hudebních projektů a DJů, je pro veřejnost zdarma.

Vladimir 518

Koncerty Febiofest Music Festu letos probíhají v dramaturgii Tomáše Vitáska a pod vedením ambasadora Ivana Ivanova. Každý večer se návštěvníci mohou těšit na jiný hudební žánr – konkrétně pop, hip-hop, jazz, dance, world music, rock and roll, punk a ska. „Cílem této změny je poskytnout návštěvníkům spojení filmového zážitku s hudebním, který lze dopředu naplánovat, a možnost vybrat si svůj oblíbený žánr,“ říká Tomáš Vitásek. Fakt, že změny, které souvisí s Febio Music Festem, jsou promyšlené a sledují dlouhodobější cíle, potvrzuje i ambasador Febiofest Music Festu Ivan Ivanov: „Věříme, že Febiofest Music Fest bude žít do budoucna samostatným životem v rámci filmového festivalu Febiofest a naláká návštěvníky jak na kvalitní filmy, tak i na kvalitní muziku.“

Seznam účinkujících v letošním roce nabízí  pestrý mix mladých a perspektivních kapel v kombinaci se zavedenými jmény jednotlivých žánrů. Na Febiofest Music Festu tak dále vystoupí například Luboš Andršt Group, Discoballs, Jablkoň, Petr Kroutil and his Brothers, Čankišou nebo LA4.

„Je to svým způsobem záruka, že pokud si divák zvolí večer, kdy chce navštívit Febiofest, může tak učinit i podle svých hudebních preferencí a nikdy neodejde s prázdnou, i kdyby vstupenky na filmová představení byla vyprodána,“ dodává Ivanov. Vstup na Febiofest Music Fest zdarma pro všechny návštěvníky a není podmíněn akreditací na filmový Febiofest.

Smola a Hrušky

Na Febiofest Music Fest se těší i samotní interpreti. „Zahrajeme silné melodie podpořené bohatou harmonií a výraznou rytmikou. Prostor bude samozřejmě také pro improvizaci,“ říká Ondřej Ruml. A slovenští Zoči Voči dodávají: „Těšte se na hudbu, kterou sami milujeme! Je to směs různých stylů inspirovaných kapelami, které posloucháme.“ A co pro interprety znamená spojení hudebního Febiofest Music Festu s filmovou atmosférou Febiofestu? „Film, to je pro mě odpočinek a útěk z reality, relax, ale někdy i vydatné sousto, které pak ještě dlouho trávím,“ říká Vítek Černík z Discoballs. „Spojení hudba a film, to jsou pro mě soundtracky k filmům, mými oblíbenými jsou z hudebního i filmového hlediska snímky Americká krása a Amélie z Montmartru,“ uzavírá Černík.

Více o Febiofest Music Festu na www.febiofest.cz, www.facebook.com/febiofest

Dodal: Martina Reková, 4Press
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FEBIOFEST MUSIC FEST

Pátek 20. 3. 2015 až Pátek 27. 3. 2015
Vstup: zdarma
Vystupují:
Aid Kid, Atmo Music, BraAgas, Cirkus Problem, Criminal Collection, Čankišou, Čardáš Klaunů, Discoballs, Hentai Corporation, Holy, Jablkoň, Jegr, LA4, Light and Love, Luboš Andršt Group, Matěj Benko Quintet and Ondřej Ruml, Moonshine Howlers, Ohm Square, Petr Kroutil and his Brothers, Refew, Smola a Hrušky, Vladimir 518, Zakázaný ovoce, Zoči Voči DJs: DJ Odd, DJ Watra, DJ NobodyListen, DJ Agharta, DJ Jan2, DJ Mike Trafik, DJ Camel Caramel, DJ Smrtící koktejl, DJ Tchitchiman, DJ Buqi
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika