Spectaculare ryze electronické: Throwing Snow, Kalipo

Spectaculare ryze electronické: Throwing Snow, Kalipo

05. 02. 2015  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Po čtvrteční akustické lahůdce Poppy Ackroyd se festival přiklonil k elektronice. V Praze lidé nejsou zvyklí tančit před půlnocí. Přesto byl hlavní sál Paláce Akropolis již v osm hodin příjemně zaplněn a věře nevěřete - tančilo se!
Kalipo
Do Prahy přijali pozvání dva producenti. Kalipo aktuálně žijí v banalizovaném Berlíně. Přesto se mu podařilo prosadit se v záplavě domácích a zahraničních producentů, kteří do Berlína přicházejí s vidinou seberealizace a zviditelnění. Ne vždy se zadaří a Berlín se zdá být místem s nejvyšší fluktuací DJ na světě. Nicméně v hudbě není tento bavořan žádný nováček. Prosadil se už jako producent Marcuse Wiebusche, Ira Atari a mnoha dalších. Proslavil se jako člen formace Frittenbude, které produkoval tři desky.

Kalipo
Nervózně přešlápnu ve frontě na šatnu. Hodinky ukazují 19:50. Člen ochranky se usměje: "Začal teprve před pěti minutami." Trošku se uklidním, od sympatické šatnářky vezmu lístek a běžím rovnou na parket. Kalipo mě zve, zrovna hraje svou melancholickou Come. Tedy neváhám a jdu blíž, tančím. Kalipo přivezl do Prahy své debutové album Yaruto. Slyšet jsme mohli i aktuální taneční věc Old Friends. Celkově se vystoupení lidem líbilo natolik, že si Kalipa vyžádali a on se vrátil s přídavkem. Jeho zasněná a houpavá Percipienta udělala za tím vším milou tečku. A nemůžu nezmínit opět krásné vizuály, bez nichž by celá show byla připravená o zásadní rozměr.
 

Throwing snow
Legenda praví, že se mladý introvert Throwing Snow jednoho dne probudil uvězněn ve studiu někde na jihozápadě Anglie. Udělal tedy jedinou věc, která ho mohla udržet při smyslech - psal melodie, které by se mohly někomu líbit. A líbily! Throwing Snow tak už téměř deset let patří k nejproduktivnějším producentům a loni vydal své debutové album Mosaic. Na něm prezentuje svéhlavé pojetí elektronicky, nebojí se nových postupů a seznamuje nás s neotřelým zvukem a skladbami, jejichž kompozici byste čekali spíše u post-rocku. Trochu schovaný za průsvitnou stěnou, na kterou se promítaly stylové projekce plné sněhových vloček, přišel Throwing Snow ke svým mašinkám. Seznámil nás s dubstepově laděnou Avarice. As you Fall, na ktré spoluparcoval s vokalistkou Py, je tanečně laděný track, který uslyšíte hrát na mnoha parties po celé Praze. Večerem jsme se protančili až k Saltare, po které následoval bouřlivý potlesk.

Throwing snow
Nekončíme
Festival Spectaculare nekončí. Pokud jste doposud žádný z koncertů nenavštívili, stále máte šanci to napravit. Za sebe doporučuji koncert norského ambientního umělce Biosphere, který proběhne ve čtvrtek 6. 2. v prostorách pražského Planetaria. Festival zakončí velkolepě - Brandt Brauer Frick a následnou afterpary. A pak zase za rok!

Palác Akropolis
Fotky: Michal Hradecký, Spectaculare
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FESTIVAL SPECTACULARE: THROWING SNOW

Pátek 30. 1. 2015
Vstup: 280 - 320 Kč
Vystupují:
THROWING SNOW (UK) + KALIPO /DE + VJ Shivaki
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika