Hisham Zahran v pátek na Bukanýru

Hisham Zahran v pátek na Bukanýru

25. 02. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už tento pátek zavítá na oblíbený Houseboat U Bukanýra egyptský dj a producent Hisham Zahran. Pro ty, kdo ho ještě neznají, nabízíme profil, informace k samotné akci a samozřejmě i nějakou tu muziku jako warm up na páteční noc.
Hisham pochází z egyptské Alexandrie a v současnosti žije v Káhiře. Zajímavé je, že ačkoliv pochází ze země, která je známá spíše díky deep divingu než deep housu, na poli toho druhého dokázal prorazit do světa. A dokázal to relativně rychle, vždyť „hrát“ začal až v roce 2005. Pravdou ale je, že podle vlastních slov byl od malička hudebním fanouškem, takže tendence podělit se s ostatními o to, co má rád, u něj byla vždy.

Nicméně bylo to až objevení jmen jako jsou Add 2 Basket, Lank nebo Tim Davidson, které ho nasměrovalo od řekněme komerčního diska-triska na tu správnou cestu. A byl to obrat výrazný - se svým bratrem Adhamem v následujících letech vytvořili po světě respektované duo, kterému začali vycházet tracky na labelech Moodmusic, Audio Tonic Records, Brown Eyed Boyz, Galaktika Records a dalších.

V době, kdy byl Egypt zmítán revolučními událostmi, tak do světa vyslali pozitivní vzkaz právě v podobě melodických deep house tracků, jako byly „Solar Jam“ (kterou remixoval např. Steve Mill), „Purple Sunday“, nebo oblíbený „Dispatch“
 

Adham Zahran & Hisham Zahran - Purple Sunday

Adham Zahran & Hisham Zahran - Dispatch

Že jim melodie a pozitvní vibe jsou hodně blízké ukazjí i v novější tvorbě, v které můžeme slyšet i vliv nu-disca, jako např. na posledním EP “Anthem For The Lonely”, které vyšlo na Galaktika Rec. a kde je třeba tento kousek:



Na Bukanýru se Hisham představí v DJském setu a zde má také hodně co nabídnout. Ne nadarmo si ho v Egyptě vyhlédl Jody Wisternoff, s kterým pak Hisham nejen vystupoval, ale i nahrál pro Jodyho značku Anjunadeep dvě kompilace. Hisham díky svému stylu, ve kterém s opravdovým citem umí v jeden příběh skloubit pozitivní se zamyšleným a úderné s ambientním, prorazil za hranice rodné země a po celém světě se tak potkává za jedním pultem se jmény jako jsou King Unique, Dusky, Matthias Meyer, Seth Troxler, Steve Lawler, DJ T, Tom Budden, Noir atd. Svojí vizi taneční hudby také pravidelně prezentuje ve svém vlastním pořadu Next Level na oblíbeném Proton Radiu.

My doporučujeme navštívit Hishamův Soundcloud a zaposlouchat se do jednoho z jeho příběhů, např. “výroční mix” je opravdu mnohobarevná cesta.



Zkrátka, v pátek je U Bukanýra na co se těšit. Hishama Zahrana na party s příhodným názvem We Love Music doplní oba rezidenti Tibi a Tomics. Kdo příjde včas, udělá dobře.

Facebook událost: https://www.facebook.com/events/331319123728087/

Děkujeme Myclickovi z techno.cz za spolupráci na přípravě podkladů pro tuto tiskovou zprávu.

Dodal: Bo.dan, Bukanyr.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
special guest: HISHAM ZAHRAN (Egypt / Nacelle)
 resident djs: Tibi (Bukanyr.cz) & Tomics (Bluesound)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika