Audi Snowjam rozdělí na prize money 1.200.000 korun

Audi Snowjam rozdělí na prize money 1.200.000 korun

06. 03. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Historicky první finálový závod FIS Světového poháru ve freestyle snowboardingu, Audi Snowjam 2015, který se koná 13. – 14. března ve Špindlerově Mlýně, rozdělí na prize money mezi jezdce 1.200.000 korun českých.
Peníze však pro jezdce nejsou tou hlavní motivací k podávání špičkových výkonů. Jelikož je závod v Krkonoších finálovou, a zároveň jedinou evropskou zastávkou Světového poháru v letošním roce, jde o body do celkového hodnocení a poslední šanci zaútočit na celkové vítězství. Další zajímavostí je, že Audi Snowjam je historicky první závod v Evropě, který je kromě Světového poháru FIS zároveň zastávkou prestižní profesionální série World Snowboard Tour. Snowboardisté, kteří budou startovat ve Špindlu tak z jednoho závodu získají současně body do obou světových žebříčků.

AUDI SNOW JAM

V co největší diváckou kulisu doufají zejména domácí jezdci, kteří se tohoto prestižního závodu účastní. Asi nejvetší hvězdou v české výpravě je úřadující vítězka Světového poháru z roku 2014 Šárka Pančochová, která by určitě ráda zopakovala své vítězství v posledním závodě sezóny tak, jak se jí to podařilo vloni. Mezi našimi muži bude největší pozornost směřovat na vítěze letošní Univerziády Petra Horáka, Martina Mikysku, který bral na letošní Univerziádě bronzovou medaili v závodě ve slopestyle či zkušeného Jana Nečase.

Ze zahraničních jezdců se do dnešního dne registrovali například Kanaďan Matts Kulisek, Janne Korpi, Ville Paumola a Petja Piiroinen z Finska či slovinec Tim-Kevin Ravnjak, mezi ženamy stojí za zmínku Silvia Mittelmueller z Německa, maďarská závodmnice Anna Gyarmati či Světová šampionka z letošního roku Klaudia Medlová ze Slovenska.

Audi Snowjam 2015 začíná již v pondělí 9. března příjezdy prvních jezdců a tréninky, v pátek 13. března se jede kvalifikace, ve které už jde o postup do sobotniho finále. Oba hlavní závodní dny mohou sledovat jak diváci na místě, tak i na televizních obrazovkách kanálu ČT4 Sport, která je vysílá v přímém přenosu. Diváci, kteří nebudou litovat cesty do Špindlerova Mlýna, mohou sledovat závody zdarma a navíc je pro ně připraven i večerní program složený z dj setů a živých koncertů ve velkém párty stanu umístěném přímo v areálu.

Sobotní sportovní program Audi Snowjam 2015 bude bohatý. „Od rána bude na co koukat. V půl desáté začínají tréninky, poté semifinálové jízdy v obou kategoriích a na konec finále, které by mělo být odjeté chvilku před třetí hodinou. V 15:00 budou vyhlášeny výsledky a proběhne slavnostní předání křišťálových glóbů. Poté bude prostor u dojezdu trati uvolněn pro živý koncet na sněhu a my mezi tím připravíme trať pro večerní závod na Big Airu quattro® Best Trick “ upřesňuje jeden z hlavních organizátorů Martin Černík.

Dodal: Aleš Tůma, Surf and Travel
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AUDI SNOW JAM

Pátek 13. 3. 2015 až Sobota 14. 3. 2015
Vystupují:
United Flavour, Deadly Hunta, U-Cee, Vec, The Fellas, Bug n Dub, Ladida, John Wofhooker, Robot, Jorgos, Friky, akvamen
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika