Blues festival

Blues festival

12. 07. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Šestý ročník festivalu Blues v lese s hlavní hvězdou Canned Heat bude jednodenní a proběhne v Praze.
Výjimečný festival Blues v lese, který si během svých pěti ročníků získal tisíce fanoušků, se oproti původním plánům uskuteční v Praze na Střeleckém ostrově v neděli 30.července. Akce se tak posune o několik desítek kilometrů po proudu Vltavy do centra české metropole. Festival bude jednodenní a intenzivní. Představu akce na Lipenské přehradě nakonec pořadatelům zkomplikoval zejména nedostatek finančních příspěvků od sponzorů. Původní projekt nákladného a rozsáhlého týdenního festivalu na Lipně spojeného s dovolenou se tak o rok odkládá.

Blues

Hlavním tahákem jednodenního festivalu na Střeleckém ostrově je americká legenda Canned Heat. Skupina, která slavila mimořádný úspěch během svého vystoupení na nejslavnějším festivalu všech dob Woodstocku, si unikátní směsicí moderního elektrického blues, rocku a boogie získala statisíce věrných příznivců po celém světě. Hned tři stěžejní písně skupiny se dostaly mezi 40 nejlepších country, blues a rockových písní všech dob: Písně „On The Road Again“, „Let`s Work Together“, a „Going Up The Country“ se staly hymnami rocku a poslední jmenovaná dokonce neoficiální hymnou legendárního festivalu.


Canned Heat, -123 minut, Jan Spálený a ASPM, ZVA 12-28 band a další kapely lákají na 6.ročník festivalu.
Příznivci převážně bluesového festivalu přesunem do Prahy rozhodně nepřijdou o kvalitní porci české a světové hudby. Celodenní intenzivní program na Střeleckém ostrově nabídne opravdovou lahůdku v podobě hlavní hvězdy Canned Heat ze Spojených států. Kalifornská kapela se stala jednou z největších atrakcí legendárního festivalu ve Woodstocku a v současnosti je považována za jednu z nejoriginálnějších a koncertně nejzajímavější kapel s počátky v 60. letech. Za českou scénu uslyšíme na Střeleckém ostrově neméně originální formaci frontmana Zdeňka Bíny - 123 minut. Dále vystoupí Jan Spálený & ASPM, skupiny milo a Kouř a bluesová špička ze Slovenska ZVA 12 - 28 Band. Na závěr pořadatelé přichystali filmové překvapení v podobě promítání kultovního filmu Život Briana od Monty Pythonů. Akce startuje v jednu odpoledne v neděli 30.července na Střeleckém ostrově a skončí pravděpodobně až dlouho po půlnoci.

Čeká nás výjimečně horký konec července s Canned Heat na Střeleckém ostrově v Praze!

www.blues.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika