Nabídka dubnových Free Mondays

Nabídka dubnových Free Mondays

06. 04. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dubnové Free Mondays znovu nabízí menu, ze které si vybere úplně každý. O Velikonočním pondělí vás budou zdarma bavit oblíbení djs Chris Sadler, Subgate a Pjay. Přehled zbytku měsíce naleznete v článku.
Je libo americké inovátory synthpopu Hustle And Drone, kteří mají za frontmana bývalého člena Portugal the Man? Indie-rockoví Code Love (dříve Crapfruit) u nás pokřtí novou desku. Konec dubna okoření maďarští Audio Love Nation s pořádnou dávkou ostrého garage-rocku. Vyberte si sami:

13. 4. HUSTLE AND DRONE (USA) LOOP STATION (CZ)
electronic, synthpop, trio

Začalo to v 80. letech, kdy se nastavovaly předvolby Casia na temnou, Blade Runnerovi podobnou atmosféru. A když už tyto kdysi futuristické melodie značně zestárly, kapely jako M83 nebo CHVRCHES nechaly tento žánr znovu promlouvat do budoucnosti. Album „Holy Land“ portlandského elektronického tria Hustle and Drone je ale trochu něčem jiném. Nahlíží do budoucnosti z vlastního okna a výhled z něj se vám bude určitě líbit.
 

Hustle and Drone ovládají jemné basové linky, vokály a stroje tu vládnou od začátku do konce. Duší celého projektu je hlas frontmana Ryana Neighborse (bývalý člen Portugal the Man), který vyjadřuje univerzální pocity existenciální hrůzy, spirituality a zoufalství a vytrhuje tak žánr synthpopu z trupu uchrastěných let osmdesátých. Stroje nikdy nezněly tak krásně.

Hustle and Drone

Loop STATION je dvojčlenný projekt z Liberce, jehož členy jsou Jan Schwarz (Swabiká - beatbox, rythm, sounds, rap) a Alexandra Erlebachová (Rebela Yella - vocals, sounds, rap). Jak už název napovídá ke svému projevu používaíi Loop station Boss rc505 kam nahrávají smyčky zvuku a beatboxu jež vytváří podklad pro vokální a rapovou linku. Stylově se zameřují na trip-hop a prolínají dalšími styly jako je breakbeat, punk, dubstep, reagge, drum bass.

FB event: http://on.fb.me/1GGi1cs

20. 4.CODE LOVE (CZ) I LOVE YOU HONEY BUNNY (CZ)
pop, alternative, indie, rock

Pražská popová kapela CRAPFRUIT, která bodovala se singlem „From The New World“ v hitparádách koncem roku 2014, vydává své debutové album „Atlantis“ pod novým názvem Code Love. „Název kapely jsme se rozhodli změnit, protože jsme v kapele všichni obrovští fanoušci lásky, a zřejmě se nám její kód podařilo rozluštit."
 

Na desce „Atlantis“ se míchá klasický zvuk elektrických kytar s prvky moderní pop music, ale ke slyšení jsou i kytary akustické. Kluci z CODE LOVE si od svého prvopočinu slibují rozhodně více, než jen 2 nebo 3 singly, které vás dostanou.

Spolu s Code Love si na křestu zahraje indie-rocková kapela I Love You Honey Bunny z Prahy. Poslechnout si ji můžete tady.

FB event: https://www.facebook.com/events/869442533115421/

27. 4. AUDIO LOVE NATION (HU), CITIZEN 37 (CZ)
rock, stoner, psychedlic vintage, QOTSA, Foo Fighters

Do ROXY to přijíždí okořenit další maďarská návštěva. Ochutnáte garage rock ostrý jak budapešťský paprikáš? Audio Love Nation za dobu své existence stihli vydat už dvě alba a na svých nahrávkách neustále prozkoumávají ještě nepoznaná teritoria rockové hudby. Jejich poslední release spojuje jejich lásku k vintage rocku s prvky a náladou typickými pro psychedelic a stoner rock.
 

A právě na této nahrávce se s nimi můžete vydat do zatím neprobádaných míst. Určitě si tenhle maďarský rockový úkaz nenechte ujít a 27. 4. se v ROXY svěřte do jejich rukou. Ostatně, co za ně může mluvit víc, než když si poslechnete jejich hudbu.

Citizen37 jsou čtyřčlenná indie/grunge-rocková kapela z České Třebové vyznačující se barevným kytarovým soundem s důrazem na melodiku, výraznými refrény a osobitým projevem zpěvačky.

FB event: https://www.facebook.com/events/1584228968529760/

Více informací na: roxy.cz

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 6. 4. 2015
Vstup: zdarma
Vystupují:
DJs Chris Sadler, Subgate & Pjay
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika