Legendární skupina Manželé vystoupí na Southern Vision

Legendární skupina Manželé vystoupí na Southern Vision

05. 05. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Projekt Southern Vision, jehož úkolem je obnovit undergroundovou kulturu na Jižním městě, přichází se třetím dílem klubové noci. Tentokrát v live band & hip-hop edici. Jako hlavní hosté večera se představí legendární jižácká skupina Manželé, kteří se zasloužili o vznik hip-hopu v ČR.
Dalším speciální hostem večera je partička nazývaná Gambrz Reprz, která má za sebou spoustu významných vystoupení a o doplňující support se postará jižácký umělec Foggy Fogosh.

Hlavním partnerem projektu Southern Vision jsou Zkušebny Praha, které pro tento projekt poskytli unikátní prostor.

Zkušebny Praha / Klub Kantýna. Klub Kantýna provozovaný v rámci Zkušeben Praha, se chlubí jedním z největších pódií v Praze (​60m2​), má kapacitu ​přes 300 diváků​ a jeho součástí je velmi dobře zásobený bar. Sál má unikátní design, velmi příjemnou ́domáckou ́ atmosféru, je nekuřácký a nachází se mezi dvěma místnostmi, kde se dá posedět, zapálit cigaretu a občerstvit z dalších barů. Naprosto jedinečný prostor na Jižním městě!

MANŽELÉ
Legendární kapela Manželé, jakožto zakladatelé českého hip-hopu, fungují na scéně už od roku 1982 a jejich nejvýznamějším siglem Jižák, jehož konečnou produkci převzali Peneři Strýčka Homeboye, se zaryli do podvědomí všem hip-hopovým nadšencům.

Manželé

Ačkoli se jedná o nejznámější část tvorby skupiny, rap je jen z jedním z mnoha vyjadřovacích prostředků osobitého autora Lesíka Hajdovského. Kapela, jejíž ústřední dvojicí je Lesík Hajdovský a Mirek Gärtner, se věnuje též folk-rocku a alternativnímu rocku. V devadesátých letech Lesík pokračuje v projektu Manželé bez Mirka, avšak v následující dekádě se oba dávají znovu dohromady a krom nových věcí s nově sestavenou kapelou také nacvičují první plně živou verzi desky Jižák, tzn. bez použití počítače, ale hranou živou kapelou. Premiéra proběhla na jaře roku 2008 v pražském Retru. Roku 2009 vychází oficiálně poprvé na CD původní nahrávky (tedy ty, co byly na demu roku 1984) rapů pod názvem "Je to vono", posluchači tak mají možnost srovnání s porevolučním Jižákem.

GAMBRZ REPRS
Vznik Gambrz reprs se datuje k 20. 10. 2007, kdy se v klubu XT3 uskutečnil trojkřest desek všech tří kapel ze kterých se GR skládá : Divnej postoy - Velociped Vopice, Projekt-ill - Zbytky Hostů na Kompostu, Eskalátor - Kečup z mačet. Během svého působení stihli objet téměř celou republiku a vystoupili na podiích s několika známými interprety. V roce 2014 kapela odehrála jen několik koncertů a zveřejnila jediný singl Sekta. Práci ve studiu Favela Picnic se věnoval vlastně jen Riva a ten také na podzim tohoto roku pokřtil své první sólo album Half time Tonic na kterém se jako hosté představili téměř všichni členové GR a mimo ně i Brejchus Pavián a Desade.

FOGGY FOGOSH
Fogosh vlastním jménem Lukáš Fokt, jeden z mála lidí, kteří předávají své zkušenosti a znalosti z hiphopové kultury v Čechách, mladým lidem a spolupracuje už 15 let s nízkoprahovými kluby po celé České republice. K jeho aktivitám pro mládež patří workshopy o graffiti a hiphopové klutruře, formou praxe, ale také přednášek. Spolupracuje s proximasociale,Dům čtení v Praze,Česká televize,Tv nova a podílí se na graffiti zakázkách pro soukromé firmy. Je hudební producent, dj a rapper, zakladatel CSrecords.

Dodal: Petr Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SOUTHERN VISION - OLDSCHOOL EDITION

Pátek 22. 5. 2015
Vstup: 120 Kč
Vystupují:
Manželé & Lesík Hajdovský, Gambrz Reprs, Fogosh ft. K.O.nty
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika