Krmítko pro (d)uši: The Acid - Liminal

Krmítko pro (d)uši: The Acid - Liminal

26. 05. 2015  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Pokud vás tahle deska minula (kde jste byli poslední rok?), napravte to! Tříčlenné uskupení The Acid složené z britského matadora Adama Freelanda, jeho australského protějšku Ry X a američana Steva Nalepy není záležitostí jedno alba. Doufám.
The Acid // Liminal
Infectious Music (UK), Mute (US) // 2014

Recenze: Vendula Říhová

Tracklist:
Animal
Veda
Creeper
Fame
Ra
Tumbling Lights
Ghost
Basic Instinct
Red
Clean
Feed

The Acid - Liminal (autor fotky: Pavel Kašík)

Když na mě poprvé zaútočil hlas vokalisty Ry X, křičel Fame. Deset měsíců od vydání alba mají na síti Facebook mají 35 tisíc fanoušků, což z nich činí zatím spíš undergroundový projekt pro zasvěcené. Minimální zvuková struktura alba Liminal doplněná syntezátory a nepřeslechnutelným hlasem však tvoří velmi výrazný a celistvý manifest. Největší slávě se na Youtube těší skladba Basic Instinct. Charakteristické vrstvené a syrové zvuky postupně zesilují, aby na konci znenadání utichly a nechaly náš tep zrychlený. Geniální!
 

Dalším pokladem ukrytým v Liminal je skladba Ghost. Je strašidelná. Atmosféra celé skladby je ponurá a šedá, právě v této skladbě nejvíc slyším vliv Adamova předchozího působení. Ghost také v podstatě vystihuje náladu celé desky. V undergroundu, v podzemí bez oken, černé oblečení, minimum dekorací a beton.
 

Ry Xův hlas je jednou klidný, houpavý, nespěchá, aby vzápětí vystřelil prudce nahoru a probudil nás z navozené letargie. Zároveň je při vší rozmanitosti desky působí jako tmel a troufám si tvrdit, že pokud by vyměnili vokalistu, vznikne úplně jiný projekt. Deska je sice minimalistická a kyselá, nicméně díky vokálům a blízkým tématům je lidštější, než by se u elektroniky mohlo stát. Důvěrně známá může být hned po prvním poslechu. Stačí se zaposlouchat.

Hodnocení:
Vendula: 9/10
Jakub: 9,5/10 – 3. nejlepší deska loňského roku, možná druhá :D
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KRMÍTKO PRO (D)UŠI

Pondělí 8. 4. 2019
Vystupují:
Novinář Martin, DJ Iob aka Eib (Marek), Majitel obchodu Jakub, redaktorka Vendula
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika