Festival Elekce vypukne již tuto sobotu

Festival Elekce vypukne již tuto sobotu

01. 06. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přehlídka české elektronické hudby se představí 6. června 2015 v industriálních prostorech bývalé smíchovské sklárny MeetFactory. S kompletním line-upem nám organizátoři Elekce také nabídnou tipy na doprovodný program a prozradí, jak soutěžit o lístky.
Organizátoři Elekce již úspěšně uzavřeli hudební line-up na všech třech podiích MeetFactory. Těšit se můžete na exkluzivní spolupráci mezi HRTLem a Tomem Holičem a na Aid Kida s IrouMimosou a Murder Bear Dougem, kteří reflektují svá setkání na oficiálních stránkách Elekce. Koho jistě nepřeslechnete, budou i Andels, Binar, Claviq, Fertilizer, FNTM, Fred Madison, Pharaoh, Selektiv Mutism, Space Love, Trojan Horses, Vicena a další.

Doprovodný program nám položí hned několik otázek. Jedna z nich je, jak si vede „Čeština v českých skladbách“, kam přijdou o svých zkušenostech hovořit zástupci obou táborů - Dominik Zezula z kapely Posthudba, Dominik Gajarský z Pa1erma a v neposlední řadě členové skupiny Dalekko. Hovořit se bude i o VJingu, zda je nezbytnou součástí všech produkcí, nebo se může naopak stát hudbě „na obtíž“. Debatovat přijde Ondra Mikula alias Aid Kid a projekt Space Love. Obě diskuze pak povede moderátor Radia Wave Jonáš Zbořil.

Divadelní stage se zhostí performance, kde si zahrají jako každý rok studenti AMU. Režisérka Loly Lolyová (Kateřina Dudová) prozradila, že se jedná o divadelní představení, ve kterém se řeší spolupráce mezi Barbie a její rivalkou. „Když Kena náhle unese skupina víl, módní návrhářka a přítelkyně Barbie přichází s nečekaným přiznáním. Ve skutečnosti je víla a Ken se podle ní nalézá v magickém tajemném světě nedaleko odtud! Proto se Barbie i její věčná rivalka Raquelle vydávají na napětím nabitou výpravu za Kenovou záchranou. Na cestě musí držet pospolu a poznají, že skutečná kouzla se nenalézají ve světě pohádek, ale v síle přátelství.“

Kocour&Ryba na závěr: „Temná improvizovaná hudba vzdáleně připomínající tvorbu Klause Schulzeho či Tangerine Dream. Ke třem krátkým němým filmům vytvoříme rozlehlé minimalistické plochy pomocí analogových syntezátorů a echa, bez počítačů, či předpřipravených smyček. Možná přijde i bubeník.“

Dodal: Nikola Bratrychova, Elekce festival
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKCE

Sobota 6. 6. 2015
Vystupují:
Aid Kid, Murder Bear Doug, Ira Mimosa, HRTL, Tom Holič
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika