FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Na Benátskou přijedou Village People

Na Benátskou přijedou Village People
02. 06. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Když v roce 1978 vyšel, stačilo mu pár týdnů na to, aby se vyšplhal do úplného čela britské hitparády a v amerických žebříčcích bodoval na druhém místě. Za tu dobu se ho prodalo přes sto milionů kusů, stal se znělkou mnoha sportovních akcí po celém světě, během kterých davy lidí hláskují pohybem ramen písmena z názvu skladby.
Navíc třeba světová hudební televize VH1 jej má stále na sedmém místě svých nejhranějších skladeb a dostalo se mu nespočtu coververzí. U nás se předělávky pod názvem Nájem zvedej zhostilo duo Těžkej Pokondr.
 

Řeč je o hitu Y.M.C.A. americké popové kapely Village People, která poprvé ve své historii dorazí do Česka. Jako další zahraniční headliner vystoupí v pátek na hlavním festivalovém pódiu třiadvacátého ročníku jednoho z největších českých open airů Benátská! ve sportovním areálu v libereckém Vesci.

Festival Benátská!, který je naplánovaný od 23. do 26. července, letos láká na rockové legendy Helloween a jména české domácí špičky včetně Davida Kollera, Chinaski, Mekyho Žbirky, Anety Langerové, Michala Hrůzy, Vladimíra Mišíka, No Name, Lenny či Václava Neckáře.

„Při výběru dalšího zahraničního headlinera jsme kladli důraz na to, aby byl ze zcela jiného stylového spektra než Helloween, a aby jeho písničky lidé znali. Village People nám přišli jako skvělá volba. Jednak nikdy nehráli v Česku a navíc jejich singly Macho Man, Can’t Stop the Music, Go West, In the Navy, Sex Over a Phone a samozřejmě Y.M.C.A. už někdy slyšel snad každý,“ říká ředitel festivalu Pavel Mikez a připomíná, že kapela byla v roce 2009 dokonce zapsaná do Guinessovy knihy rekordů poté, když více než 44.000 lidí tančilo najednou na Y.M.C.A.

„Přestože se nám předprodej vstupenek raketově zvedá, čísla 44.000 asi nedosáhneme. Každopádně lidé, kteří na Benátskou! jezdí, kapele bez problému připraví mohutnější odezvu, než měli v roce 2009,“ dodává s úsměvem Mikez.

Vystoupení Village People na Benátské! si nenechají ujít ani členové dua Těžkej Pokondr, pro které byla předělávka Y.M.C.A. v podobě Nájem zvedej, jednou z nejúspěšnějších skladeb. „YMCA od Village People byl diskotékový pilíř v dobách, kdy jsme sami chodili na diskotéky a koneckonců i v dobách kdy jsme dělali DJ. Tento legendární hit nešlo minout! Přijedeme se na Village People na Benátskou určitě podívat. Bude to retro jak hrom, ale chceme diskotékovou legendu vidět naživo,“ říká Miloš Pokorný.

Kapelu Village People dal dohromady v roce 1977 skladatel Jacques Morali, který skupině produkoval většinu hitů. Její členové jsou dodnes označování podle postav, které ztvárnili ve videoklipech, tedy: Alex Briley - G.I. voják/námořník, David Hodo – dělník, Glenn M. Hughes – motorkář, Randy Jones – kovboj, Felipe Rose – Indián a Victor Willis - policista/admirál. Kapela nahrála deset alb a poté se na čas rozpadla. V roce 2008 získala hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy (Hollywood Walk of Fame).

Do další vlny předprodeje pořadatelé uvolňují lístky stále ještě za zvýhodněnou cenu. Za 1149 korun lze koupit elektronickou vstupenku na celý festival při registraci na jméno. Přenosný lístek bez registrace, který zájemcům přijde mailem, nyní stojí 1199 korun. Vstupenka v kamenných prodejnách vyjde na 1279 korun.

Zároveň pořadatelé pouští do prodeje limitovanou edici VIP vstupenek. VIP vstupenka obsahuje celofestivalovou vstupenku pro jednu osobu, samostatný VIP vstup, parking zdarma, přístup do samostatné zóny v areálu s výhledem na hlavní scénu, samostatné toalety, velkokapacitní stan se sezením, bar s obsluhou, možnost setkání s umělci a obchodními partnery. VIP vstupenku je možné koupit přes festivalový web za 2.800 korun nebo v kamenných prodejnách za 2.990 korun.

Dodal: Roman Helcl, BrainZone Promotion

BENÁTSKÁ

Čtvrtek 23. 7. 2015 až Neděle 26. 7. 2015
od 1199 Kč
Vystupují:
Helloween (DE), Village People (USA), Alkehol, Desmod (SK), Doctor PP, Doga, Gang ala basta, Harlej, Chinaski, Kamil Střihavka, Lenny, Meky Žbirka (SK), Nebe, No Name (SK), Rybičky 48, Stromboli, Škwor, Walda Gang, Wohnout, Xindl X, Žlutý pes, Ivan Hlas, Yo Yo Band, Krausberry, Bluesberry, Honza Kalousek a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |