FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Report a fotky z festivalu Dominator

Report a fotky z festivalu Dominator
23. 07. 2015   |   Autor: Honzin   |   Komentáře (0)
Festival Dominator patří k nejvýznamnějším a nejznámějším hardcore festivalů v Evropě vůbec. Už jenom toto tvrzení potvrzuje fakt, že lístky na tento festival byly opět beznadějně vyprodány měsíc předem.
Festival tento rok slavil deset let své existence a poprvé v historii organizované výpravy z Čech na tento festival byla překročena hranice 75 osob. Což už beru jako nepřehlédnutelný fakt, že se festival po tolika letech existence, opravdu dostal i do podvědomí domácích harder styles fans! Nechám se překvapit příští rok, kolik lidí se nechá zlákat vyprávěním, těch co se letos zúčastnili a byli z tohoto víkendu nesmírně nadšení!

Letní festival Dominator měl tentokráte podtitul Riders of retaliation a proběhl, jak už je tradicí třetí sobotu v červenci v holandské rekreační oblasti Eersel. Agentury Art of Dance a Q-dance již se i po desáté činili a vytvořili pro více jak 45.000 návštěvníků z celé Evropy opravdu nezapomenutelný zážitek. Kdo byl tak ví o čem mluvím! Tento jubilejní ročník se vyvedl po všech stránkách!

Festivalové městečko se pro tento rok rozšířilo o jednu stage. Celkem jich bylo osm. Festivalový areál byl opět vychytán do posledního detailu. Od oddělení vstupů pro organizované zájezdy od vstupu pro ostatní návštěvníky, přes locker-boxy až po tradiční stánek s festivalovým oblečením. Nechyběla hromada občerstvení, takže nikdo netrpěl žízní ani hlady. Kdo vyhledával na festivalu extrém, tak si mohl skočit bugee-jump. Kdo se chtěl pobavit, mohl zkusit autodrom, nebo obří kolotoč.

Dominator fotky
Podívejte se na fotky z ferstivalu Dominator 2015.

Oproti loňskému roku se festivalové městečko rozšířilo o jednu stage. Celkem jich bylo osm. Přibyla nová stage pro mladou krev hardcoru – Prospect Section. Postaveno bylo celkem 8 stageí. Frenchcorová Guillotine Deciples, raw hardstylová Docks of Danger, terrorová a speedcorová Chinatown Cruelty, industrialová s uptempo hardcorem Arms Depot, oldschoolová President sof Pain, všehochuťová Chapter of Bloodshed a mainstreamová Riders of Retaliation. Během festivalu se představilo skorp na 110 umělců.

V sobotu panoval převážně slunečný letní den. Teploměr neukazoval stejně tropické teploty jako loňský ročník, ale i tak z nás tekl pot proudem. Organizátoři pro návštěvníky udělali ten samý krok jako loni a všichni měli pitnou vodu zdarma přímo v blízkosti toalet. To si myslím uvítal kde kdo .

Stihnout všechny zvučná jména během dvanácti hodin festivalu je skoro nadlidský úkol. Kdo jel na festival s tím, stihnout co nejvíc DJ´s podle plánu udělaného doma, tak se poměrně dost naběhal a nejsem si jist, jestli si to i užil podle svých představ! Však posuďte sami Angerfist. Noize Suppressor, Miss K8, Outblast vs Neophyte, Korsakoff, Mad Dog, Evil Activities a nebo Destructive Tendencies a to jsem jen u výčtu jmen z main stage Riders of Retaliation. Na dalších stage mě zajímala jména jako je Negative A, Catscan, N-Vitral, F.Noize, Partyraiser, Paul Elstak, Akira vs. Drokz, Noisekick, Sandy Warez a The Braindrillerz. Jmen by bylo samozřejmě víc, ale to by snad bylo lepší vyjmenovat ty co mě moc nezajímali, těch by bylo rozhodně míň.

První věc byla plán připravený z domova. To byla ta jednodušší věc! Horší bylo jeho plnění! Síly jsme měl rozložené a jména poskládané pěkně za sebou, ale né vždy plány vyjdou tak jak předpokládáte!

Párty maraton jsem započal na plážové Docks of Danger ři setu Typhoona. Vydržel jsem až do Act of Rage, pak jsem přeběhl na Chapter of Bloodshed na Catscana, pak rychle na Riders of Retaliation, kde hrál Mad Dog, Noize Suppressor a moji oblíbenci Destructive Tendencies. Zvláště Destructive Tendencies mě se svým live setem výrazně potěšili. Chlapci si letos dopřávají svůj zasloužený pobyt na výsluní. Není v Holandsku snad jediná párty na které by kluci nehráli. Čas byl mým úhlavním nepřítelem, v práci se to vždy s ním neskutečně vleče, ale na párty vždy běží snad 2x rychleji.

Přiblížila se půl sedmá, což byl čas, na který jsme se dohodli s klukama z Hungry Beats na společné fotce. Doslova jsem běžel k frenchorové Guillotine Deciples, kde jsem zahlédl několik málo účastníků z naší společné výpravy. Pomyslel jsem si, jaká je to škoda, že na fotce nebude tolik lidí, kolik jsem čekal. Doběhl jsem ke klukům, pozdravil jsem se s nimi a najednou, jako by mávnutím proutku bylo všude tolik čechů že jsem se nestačil ani divit. Nakonec nás na fotce bylo skoro 60. To už je pěkný support na zahraniční festival!

Jak se všichni na společnou fotku rychle sešli, tak se i rozutekli. Ale né všichni utekli z Guillotine Deciples. Poměrně dost nás zůstalo, abychom podpořili naše kluky. Klukům to hrálo dobře a myslím si, že i za ten náš support ve finále byli rádi. Já pak rychle zmizel na Prospect Section, kde hrál mladší bráška od Partyraisera – EddyHardcore. Do svého prvního velkého vystoupení dal vše. Nebylo na něm znát že by měl sebemenší trému! Pokud mu to půjde takhle dál, tak za pár let bude vystupovat tam, kde je teď jeho starší brácha. Poslední set na main stage jsem si tentokráte nechal ujít a vyrazil jsem na Arms Depot na Partyraisera. Wesleyho má v oblibě čím dál tím víc lidí, a tak ani není divu, že v okruhu do 10 m okolo tohoto stanu bylo stále plno.

Posledních 15 minut patřilo klasicky Endshow. Musím říct, že to byla opravdu spektakulární audio-vizuální podívaná. Dobouchaly poslední rachejtle. Z repro soustavy zazněla „klasická hláška“ This event was produce by Q-dance and Art of Dance. No a nám nezbývalo nic jiného než se vydat na cestu domů.

Po hudební stránce jsem byl i tentokráte naprosto spokoje. Ta organizační malinko klopýtla tentokráte, ale pevně věřím, že ten případ, byl jen ojedinělý. Vydat mapku areálu s popisem stageí 1 – 8 je dobrý, ale pak opomenout číslování a jen napsat jméno jednotlivých stageí, Člověk aby se v tom vyznal. Ale stačilo si jednou oběhnout areál doplnit si to vlastními poznámkami a byl vše hned jasné.

Holanďané mají organizaci festivalů pro návštěvníky dotáhnutou za ta léta pořádání festivalů k dokonalosti. Skoro pokaždé odcházím nejen s výborným hudebním zážitkem z festivalu ale i kolikrát se nenajde nic, co by kazilo dojem z návštěvy.

Naše společná autobusová výprava, které se účastnilo celkem 76 lidí (což je o 13 víc než loni), se vydařila i tentokráte. Troufám si tvrdit, že ta letošní byla více spořádaná, než ta loňská. Díky všem z autobusu co přispěli svých chováním k tak dobrému pocitu ze zájezdu! Příští rok pojedu bez váhání určitě znova!
DOMINATOR (NL)

DOMINATOR (NL)

Sobota 18. 7. 2015
2.000 Kč (€ 70)
Vystupují:
Bodyshock, Dyprax, Evil Activities, Korsakoff, Mad Dog, Miss K8, Neophyte, Noize Suppressor, Nosferatu, Outblast, Re-Style, Tha Playah, Triax, Unexist, Live: Angerfist, Destructive Tendencies, MC: Tha Watcher, Act of Rage, Artifact, Chain Reaction, Crypsis, Digital Punk, E-Force, Radical Redemption, Sub Sonik, Typhoon, Warface, X-Pander, MC: Nolz, Bloodcage, DaY-már, F. NøIzE, Innominate, Khaoz engine, Lowroller, Partyraiser, Sei2ure, The DJ Producer, Thrasher, Tieum, Live: N-Vitral, MC: Animal Tag, Akira, Aschvault, Deterrent Man, Detest, Drokz, Mithridate, No-name, Paranoizer, Sandy Warez, Simon Underground, The Destroyer, Live: Dolphin, Noisekick, MC: Metal D, Mouse, Catscan, Counterfeit, Crossfiyah, Decipher & Shinra, Furyan, Hellsystem, Javi Boss, Juanma, Negative A, State of Emergency, Synthax, Thorax, Live: Dirty Bastards, MC: Jeff, Dr. Peacock, Johnny Napalm, Le Bask, Marcus Decks, Mr. Ivex, Radium, Randy, Repix, X-Mind, Hungry Beats, Live: The Braindrillerz, MC: No-iD, Bass-D, Darkraver, J.D.A., Mental Theo, Millennium Mayhem, Panic, Paul Elstak, Predator, Promo, The Viper, Vince, MC: Syco
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |