FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hrady CZ se představí na Švihově

Hrady CZ se představí na Švihově
27. 07. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Hudební festival Hrady CZ se po Kunětické hoře představí 31. července a 1. srpna na Švihově. Festival letos u příležitosti 11. ročníku svým návštěvníkům nabízí rozšířený páteční program s šesti koncerty. Máme pro vás soutěž.
Páteční program zahájí v 18 hodin koncert kapely Wohnout. První festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na Monkey Business, Mandrage, Tomáše Kluse, Pipes and Pints a PSH a tradiční karneval v maskách. V sobotu 1. srpna dvě velká pódia rozezní například kapely Chinaski, Wanastowi Vjecy, No Name, Čechomor, Inekafe, Mig 21 či Tata Bojs a zpěvačka Anna K. Festival se dále v průběhu léta představí vždy v pátek a sobotu až do 29. srpna na hradech Veveří, Bouzov, Hradec nad Moravicí a Bezděz.

 Hrady CZ se představí na Švihově

Areál festivalu na Švihově se z důvodu rozšíření programu otevře v pátek již v 16 hodin a na loukách vedle vlakové zastávky vyrostou dvě festivalová pódia. V sobotu mohou návštěvníci přijít již v půl jedenácté. Organizátoři doporučují přijíždět na festival s předstihem, aby se zamezilo případným zácpám na parkovištích a u vstupů do areálů. Sobotní program začne v půl dvanácté a nabídne dále například koncerty Portless, Sto zvířat, Visacího zámku nebo Xindla X. Vystoupí zde také „hradní nováčci“ – kapela Gazdina Roba. Spojení hudby a atmosféry hradních památek oceňují i samotní interpreti.

„Na hradech se vždycky hrávalo, byli tam kejklíři, hudci a šašci. To vše může nabídnout naše populární hudba a nás jako kapelu těší, že jsme festivalu Hrady CZ součástí,“ říká Milan Cais z Tata Bojs. „Hradním fanouškům zahrajeme naše prověřené hity a také novinky z chystané desky,“ dodává Cais. Na základě loňských pozitivních ohlasů návštěvníků budou i letos na všech zastávkách festivalu k dispozici také bezpečné, oplocené, hlídané a osvětlené VIP Hradní kempy. Ty návštěvníkům nabídnou recepci i úschovnu s nonstop provozem, zázemí pro dobití mobilních telefonů, sprchy s teplou vodou, umývárny a sociální zařízení. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanovém městečku. Nově se u vchodu do kempů objeví prodejna potravin, samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů a velkokapacitní parkoviště. Hrad Švihov včetně jeho prohlídkových tras si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky, která zahrnuje vstupné na hrad. Festival Hrady CZ je i letos partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky, tentokrát organizátoři poprvé nabízí dokonce jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů. Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou „neobjevenou“ památku i ve svém regionu, konkrétně u Švihova je to klášter Kladruby. Na Neobjevené památky je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech 36 objektech neobjevených památek kdykoliv v období od 12. června do 30. září letošního roku.

Festival Hrady CZ se letos koná na Točníku ve Středočeském kraji (10. – 11. 7.), v Rožmberku nad Vltavou v Jižních Čechách (17. – 18. 7.), na Kunětické hoře u Pardubic (24. – 25. 7.), na Švihově u Klatov (31. 7. – 1. 8.), na Veveří u Brna (7. – 8. 8.), na Bouzově na Olomoucku (14. – 15. 8.), v Hradci nad Moravicí u Ostravy (21. – 22. 8.) a na Bezdězu (28. – 29. 8.) Permanentky na festival Hrady CZ lze již jen do dne před akcí na zakoupit za sníženou cenu 680 korun v předprodejní síti Ticketstream. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech za aktuální cenu 880 korun. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet. Na místě budou permanentky k dostání za 780 resp. 1000 korun. V prodeji jsou i jednodenní lístky a pořadatelé poskytují slevy dětem do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. Se vstupenkou na festival mají návštěvníci zdarma i vstup na jednotlivé hrady. Více informací na www.hradycz.cz a facebook.com/CESKEHRADY Seznam Neobjevených památek lze nalézt na stránkách www.npu.cz

Dodal: Martina Reková, 4Press

ČESKÉ HRADY (ŠVIHOV)

Pátek 31. 7. 2015 až Sobota 1. 8. 2015
Vystupují:
MONKEY BUSINESS, MANDRAGE, TOMÁŠ KLUS, WOHNOUT, PIPES AND PINTS, PSH, GAZDINA ROBA, XINDL X, INEKAFE, ČECHOMOR, TATA BOJS, WANASTOWI VJECY, CHINASKI, NO NAME, PORTLESS, VISACÍ ZÁMEK, ANNA K., STO ZVÍŘAT, MIG 21
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ
SOUVISEJÍCÍ FOTKY
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |