FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Fingers up pro Fingers Up

Fingers up pro Fingers Up
11. 08. 2015   |   Autor: Nicola   |   Komentáře (0)
Morava Camp Mohelnice se  o víkendu 7. a 8. srpna proměnil v areál hudebního festivalu Fingers Up. Jak již pořadatelé avizovali, festival Fingers Up návštěvníkům přinesl nejen spousty hudebních zážitků, ale také bohatý doprovodný program.
Nechyběly worskhopy, DJ´s, filmové promítání, prostor pro sportovní aktivity a také bazén, který byl díky tropickým teplotám v neustálém obležení.
 

Oproti předešlým ročníkům pořadatelé vsadili na mladé zahraniční umělce. A tak se hned v pátek na dvou podiích střídala čeština s angličtinou. První den by se také dal považovat za malý „girl power“ manifest. Dámskou jízdu zahájila německá elektro-popová formace Claire v čele s mladičkou zpěvačkou Josie- Claire Bürke. Živé vystoupení dalo krásně vyznít zpěvaččině nízko položenému hlasu. Mezitím se už na Siemens stage připravovali britští Fickle Friends. Doma už udělali rozruch několika vydařenými festivalovými výstupy, před českým publikem ale hráli poprvé. Nutno dodat, že kombinace jejich klidného popového zvuku doplněného zpěvaččiným jemným hlasem a britským přízvukem si přímo říkal o pozornost. Dívčí trojku pak uzavřela dánská zpěvačka , jedna z headlinerů letošního Fingers Up. Její očekávané vystoupení sklidilo u fanoušků velký úspěch a MØ za jejich podpory rozjela parádní party a připravila tak půdu pro britské The Wombats. I v Mohelnici tahle trojka ukázala, že patří mezi festivalovou jedničku, která fanoušky rozhýbe už při prvním hrábnutí do strun. The Wombats zahráli hity jak ze staršího alba (Tokyo, Let´s Dance To Joy Division), tak i nové songy z alba Glitterbug.

Jesltiže pátek byl laděný více do elektra, v sobotu si přišli na své příznivci spíš rockové a kytarové muziky. Za zmínku stojí třeba němečtí Pool, ti svoje vystoupení dokázali okořenit i několika pohotovými vtípky a tím si tak získat publikum. Hned po Pool přišli na řadu Rybičky 48 a autocampem se rozléhal punkrock. Vhod přišla i Vypsaná Fixa. České kapely prostě táhnou a není nad to zazpívat si hezky česky. Fixa už pěknou řadu let patří mezi českou festivalovou klasiku, takže nemohli chybět ani na Fingers Upu.

Když je zmínka o sobotě, nesmíme opomenout holandské Kensington. V posledních dvou letech si české publikum oblíbili a vrací se sem stále častěji. Intimní atmosféru pražského lednového koncertu se jim sice nepodařilo překonat, i tak ale předvedli profesionální výkon.

Skoro na závěr festivalu přišli na řadu rakouští Bilderbuch. Směsice rocku, hiphopu a indie popu byla vtipná a zábavná, z velké části to byla zásluha pozitivně naladěného frontmana, který si celé vystoupení evidentně užíval. Chytlavý refrén jejich nového singlu Softdrink „Coca Cola, Fanta, Sprite, 7Up, Pepsi alright, alright“ asi spousta lidi z hlavy jen tak nedostane.

Co se týče návštěvnosti, Fingers Up by si určitě zasloužil větší pozornost a mnohem více prodaných vstupenek. Na druhou stranu možná právě „rodinná“ atmosféra festivalu, kde i jindy „nedosažitelní“ muzikanti se potloukali po areálu, blbli v bazénu s fanoušky a pak společně zašli na pivo, dala festivalu punc „výjimečnosti“.

A v neposlední řadě palec nahoru za originální výzdobu, osvětlení areálu, kreativně vyřešené sezení z palet a výbornou kávu ze stánku SKØG. Je evidentní, že pořadatelé si dali záležet nejen na line upu, ale také na detailech. Podařilo se jim vytvořit unikátní festival, odkud si myslím, že většina lidí odcházela spokojená a plná pozitivních zážitků.

FINGERS UP

Pátek 7. 8. 2015 až Sobota 8. 8. 2015
od 690 Kč
Vystupují:
MØ, Bilderbuch, The Wombats, Pool, Vypsaná Fixa, Kensington, No Name, Fickle Friends, Rybičky 48, No Distance Paradise, Holden Caulfield, Calm Season, O5&Radeček
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |