FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hudební festival Hrady CZ se přesouvá na Hradec nad Moravicí

Hudební festival Hrady CZ se přesouvá na Hradec nad Moravicí
18. 08. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival letos u příležitosti 11. ročníku svým návštěvníkům nabízí rozšířený páteční program s šesti koncerty na dvou pódiích a po loňských ohlasech také opět komfortní stanování ve VIP Hradních kempech. Soutěžte o 4 vstupy.
Organizátoři lákají také na rozšířený program pro děti. Páteční program zahájí v 18 hodin na speciálně upraveném „autobusovém“ pódiu nazvaném Red Bull Tour Bus koncert kapely Skyline. První festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na Mandrage, Tomáše Kluse, Monkey Business, Pipes and Pints a PSH a tradiční karneval v maskách. V sobotu 22. srpna dvě velká pódia rozezní například kapely Chinaski, Sto zvířat, Wanastowi Vjecy, Čechomor, Inekafe, Mig 21 a zcela poprvé i zpěvačka Anna K. Festival se dále představí na hradě Bezděz, kde svou pouť 29. srpna zakončí.

Sto zvířat

Areál festivalu se z důvodu rozšíření programu otevře v pátek již v 16 hodin a vyrostou zde dvě festivalová pódia. V sobotu mohou návštěvníci přijít již v půl jedenácté. Organizátoři doporučují přijíždět na festival s předstihem, aby se zamezilo případným zácpám na parkovištích a u vstupů do areálů. Sobotní program začne v půl dvanácté a nabídne dále například koncerty Xindla X, Sto zvířat, Visacího zámku nebo Wohnout. Vystoupí zde také „hradní nováčci“ – kapela Jamestown v čele s frontmanem Itcho Pčelárem. Na festival Hrady CZ se těší i samotní interpreti. „Festival Hrady CZ – to je celoprázdninové každotýdenní setkávání s jedním a tím samým týmem lidí, a to má ohromné kouzlo. Navíc ta idea spojení hradů a muziky je vynikající,“ říká Honza Kalina z kapely Sto zvířat. „Letos přivážíme základní zvířecí menu našich největších hitů doplněné o ukázky z našeho nového alba Ministerstvo mýho nitra, které bychom rádi vydali na podzim. Takže zahrajeme: Ty vole na základní škole, Nikdy nic nebylo, Dáma s čápem, Nejkratší cesta, ale i Struny podzimu nebo Toilette Love Story,“ dodává Kalina.

Na základě loňských pozitivních ohlasů návštěvníků jsou i letos na všech zastávkách festivalu k dispozici také bezpečné, oplocené, hlídané a osvětlené VIP Hradní kempy. Ty návštěvníkům nabídnou recepci i úschovnu s nonstop provozem, zázemí pro dobití mobilních telefonů, sprchy s teplou vodou, umývárny a sociální zařízení. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanovém městečku. Nově se u vchodu do kempů objeví prodejna potravin, samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů a velkokapacitní parkoviště. Kyvadlová doprava od nejbližší železniční stanice na festival a zpět bude zajištěna po oba dva dny. Do Žimrovické ulice (hotel Belaria) v Hradci nad Moravicí bude jezdit v pátek i sobotu kyvadlová doprava od železniční stanice Opava východ a zpět, v neděli pak z festivalu. Hrad Hradec nad Moravicí včetně jeho prohlídkových tras si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky, která zahrnuje vstupné na hrad. Festival Hrady CZ je i letos partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky, tentokrát organizátoři poprvé nabízí dokonce jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů. Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou „neobjevenou“ památku i ve svém regionu, konkrétně u Hradce nad Moravicí je to důl Michal. Na Neobjevené památky je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech 36 objektech neobjevených památek kdykoliv v období od 12. června do 30. září letošního roku.

Permanentky na festival Hrady CZ lze již jen do dne před akcí na zakoupit za sníženou cenu 680 korun v předprodejní síti Ticketstream. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech za aktuální cenu 880 korun. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet. Na místě budou permanentky k dostání za 780 resp. 1000 korun. V prodeji jsou i jednodenní lístky a pořadatelé poskytují slevy dětem do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. Se vstupenkou na festival mají návštěvníci zdarma i vstup na jednotlivé hrady. Více informací na www.hradycz.cz a facebook.com/CESKEHRADY Seznam Neobjevených památek lze nalézt na stránkách www.npu.cz

Dodal: Klára Mixová, 4press

ČESKÉ HRADY (HRADEC NAD MORAVICÍ)

Pátek 21. 8. 2015 až Sobota 22. 8. 2015
Vystupují:
MONKEY BUSINESS, MANDRAGE, TOMÁŠ KLUS, SKYLINE, PIPES AND PINTS, PSH, JAMESTOWN, CHINASKI, RYBIČKY 48, DESMOD, VISACÍ ZÁMEK, WANASTOWI VJECY,ČECHOMOR, XINDL X, MIG 21, INEKAFE, ANNA K., WOHNOUT, STO ZVÍŘAT
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |