Kalendář koncertů 9/2015

Kalendář koncertů 9/2015

01. 09. 2015  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Už oficiální start září napovídá, že kdo maže, ten jede. Battles předskočí Vložte kočku, mejdan zaručen. Pak vystoupí taky Jim Adkins z Jimmy Eat the World (zatím vyprodáno) a Xiu Xiu sprzní/budou excelovat (nehodící se škrtněte) při reprodukci Twin Peaks. Více v přehledu.
12. 9. William Basinski (Brno, Planetárium)
Itch My Hahaha začíná ve velkém (pardon, malém, až minimalistickém) stylu: v brněnském Planetáriu zahraje ambientní legenda William Basinski. Jeho minimalistická tvorba vstoupila do dějin deskami Disintegration Loops. Jeho tvorba se vyznačuje dokola opakovanými motivy, které tak mají neuvěřitelnou sílu: bez jakéhokoli emočního náboje, působí ideální ve chvílích, kdy jste mimo: z práce, partnera, lidí, horka, zimy…you name it. Balzám na nervy.
 

13.9. Parquet Courts (Basement, Praha)
Amfetaminová kytarovka z rukou amíků Parquet Courts je tak trošku jako nový Mad Max: žene se dopředu a prakticky nedá pokoj, dokud vás totálně neoddělá. Tenhle „Americana punk“ vzniká pod prstama Andrew Savage a spol. Zatím nejjasněji zářící deska se jmenuje Sunbathing Animal – vznáší se nad ní příjemný „devadesátkový“ flákačský odér, takže vedle naspeedovanosti si jde i lehce odfrknout.
 

18. – 19. 9. Koncert pro Šumavskou divočinu (Autocamp Horní Vltavice)
Pokud jste divomuži/divoženy, pak je tohle pro vás. Vedle koncertů toho lepšího z domácí scény (PTT, Manon Meurt, Zrní, Tvrdý/Havelka, Dalekko) se bude i diskutovat o tom, proč má cenu některá území nechávat napospas přírodě. Dostaví se i Pavel Hubený, šéf Národního parku Šumava, pozvaný je taky ministr životního prostředí Brabec.

22. 9. Please the Trees (Přístav, Praha)
Please the Trees se vytasili s novou deskou Carp, která vznikla v mezičase turné po Spojených státech – Havelka a spol. desku nahráli ve studiu v Detroitu. Obsahuje věci, které PTT hráli na koncertech, až teď se ale dostaly na album. A výsledek: nový Kapr PTT jsem dvakrát vypnul hned při první písničce, ale prý je právě tohle znamení, že se mi zbytek bude líbit. Zkusím to do třetice všeho dobrého a hlavně, zajdu na koncert, na který máte s maskou vstup zdarma.

7.9. Battles + Vložte kočku (MeetFactory) / 7.9. Philm (post-hardcore, 007 Strahov) / 9. 9. M Ward (country, Basement, Praha) / 10. 9. Jim Adkins (z Jimmy Eat World, Café v Lese) / 10.9. Dead Ghosts (surf´n´rock´n´roll, 007 Strahov) / 15.9. Lumerians (psychedelie, 007 Strahov) / 21.9. Die Krupps (německý industriál, LMB) / 23.9. Euroconnections: Bokka + Sun Glitters / 26.9. Melvins (90´s, Futurum) / 29.9. Von Spar + Ada (krautrock disco, Roxy) / 29.9. The Casualties (punk, Futurum) / 29. a 30. 9. Xiu Xiu hrají Twin Peaks (Divadlo, Pardubice) / 30.9. The Soft Moon (synth dark wave/post-punk, Futurum)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PARQUET COURTS

Neděle 13. 9. 2015
Vstup: 200 - 250 Kč
Vystupují:
Parquet Courts (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika