Willers Brothers v rozhovoru k sobotním Republic Artists

Willers Brothers v rozhovoru k sobotním Republic Artists

07. 10. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 10. října se vrací londýnský house a techno kolektiv Republic Artists do všech tří pater klubu Chapeau Rouge. Roli headlinera na sebe tentokrát vezme Nick Elia, který zahraje takzvaný dj/live hybrid set za pomoci mašinek značky Roland a djské duo Willers Brothers, které jsme vyzpovídali v krátkém rozhovoru.
V sobotu 10. října vystoupíte v pražském klubu Chapeau Rouge na akci Republic Artists. Byli jste už v Praze, znáte klub, kde budete hrát?
V Praze jsme hráli před dvěma lety, skvělý město. O klubu jsme slyšeli samé dobré věci. Už se těšíme.

Willers Brothers

Kdy jste poprvé vystoupili jako Willers Brothers? Čí to byl nápad hrát jako duo? Odkud pocházíte?
Společně jsme začali hrát v roce 2012 v Southern, kde jsme bydleli předtím, než jsme se přestěhovali do Londýna. Narodili jsme se v malém městě v severní Anglii, které se jmenuje Macclesfield. To, že jsme začali hrát jako duo, byl přirozený důsledek faktu, že jsme bratři. Už od mala jsme si spolu hráli, a to nás nepřešlo do dnes. ))))

Hned po přestěhování do Londýna jste se stali rezidentními djs klubu Egg, kde hrajete každý víkend a někdy i přes týden. Nedávno vás Dj Mag zařadil do rubriky „Artists to watch“, navíc jste se minulý měsíc stali součástí berlínské bookingové agentury a labelu „My Favourite Freaks“. Celkem rychlý posun v kariéře, nemyslíte?
Měli jsme štěstí a jsme rádi! Klub Egg pro nás byl a pořád je skvělá platforma, v rezidentuře budeme i nadále pokračovat. Chtěli bysme samozřejmě hrát víc venku, mimo UK.

Kdo z headlinerů, se kterými jste hráli v Egg, vám nejvíc utkvěl v paměti? Kdo vás inspiroval?
Těch je moc, ale zmínil bych určitě tahle jména: Subb-an, Terrence Terry a Hanfry Martinez.

Na jakém labelu byste chtěli vydat příští EP?
Líbila by se nám „Apollonia“, nebo nový label Johna Dimase a Djebali, „Elephant Moon“.

Nedávno jste vydali skvělé remixy pro Davida Glasse nebo Dj Depa. Co momentálně připravujete do distribuce?
Zrovna jsme dokončili EP pro „Oblack & Nordik Net Records“ s singl pro „Decay Records“.

Jak připravujete svůj set? Víte předem, co ten druhý bude hrát?
Oba máme rádi úplně stejnou hudbu. Pracujeme spolu ve studiu, mixujeme spolu, když máme volný čas, takže vlastně hrajeme jako jeden člověk, i když jsme dva ;-). Set dopředu neprogramujeme, vždycky improvizujeme až na místě, podle lidí a jejich reakcí.

Představte si, že jste zpět v roce 2012, začínáte jako Willers Brothers. Co byste udělali jinak?
Popravdě, moc bysme toho neměnili, rezidence v Eggu pro nás byla a je hrozně důležitá. Možná bysme počkali pár měsíců s vydáním některých tracků.

2015 byl pro vás hodně úspěšným rokem. Co máte v plánu ten příští?
Doufáme, že si zopakujeme hraní v Barceloně, Berlíně, na ADE v Amsterdamu nebo v Praze. A určitě budeme trávit ještě víc času ve studiu.

V Chapeau Rouge vystoupí na „underground house” stagei kromě Willers Brothers šéf Republic Artists Thomas Tesla, který hrál v mnoha londýnských klubech, jako jsou Fire, Lightbox, Crucifix Lane nebo Egg, ale také v německém Tresoru, španělské Amnesii a na dalších místech po celé Evropě. Na „techno” stagei v prvním podzemním podlaží se představí UK Roland artist Nick Elia se svým hybrid DJ/live setem. Nick se kromě elektroniky podílel na mnoha projektech akustické a vážné hudby ve studiích ve Velké Británii a Německu. Je lektorem SAE institutu University of Surrey a Keele University.

Dalším významným hostem bude slovenský dj Tomáš Kerata aka Keres. I když Tomáš působí už řadu let v Londýně, vydává svou produkci téměř výhradně na německých labelech. O support se postarají zástupci domácí scény: Kirill Astra, Animal_Print, Arturo Legorreta a Alex Aniska.

Druhá říjnová sobota patří londýnským djs. 10. října nesmíš v Chapeau chybět!

Událost na FB: http://www.facebook.com/events/1616286778652606/

Dodal: Jarka Beranová, Chapeau Rouge
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

REPUBLIC ARTISTS

Sobota 10. 10. 2015
Vystupují:
Nick Elia (uk) (techno), DJ Kirill Astra (ru) (techno/minimal), DJ Alex Aniska
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika