Francouzský elektronický mág Danger přijede do Prahy

Francouzský elektronický mág Danger přijede do Prahy

23. 10. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přední francouzský elektronický hudebník a producent Danger, který vytváří omamné taneční plochy z electra, house i zvuku ovlivněného videoherní a filmovou estetikou osmdesátých let, vystoupí ve své charakteristické masce se svítícíma očima 5. prosince v pražském klubu Roxy.
Danger přijíždí jako jedna z hvězd elektronického scény letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava, kde jeho strhující taneční show sledovaly tisíce nadšených návštěvníků. “Danger se stal jedním z největších překvapení letošních Colours. Proto jsme se rozhodli jej přivést do Prahy a uspořádat tak pro naše fanoušky malý mikulášský či vánoční večírek,” říká Zlata Holušová, ředitelka festivalu, který za pozváním Dangera do Prahy stojí.

 Francouzský elektronický mág Danger

Franck Rivoire aka Danger je nejen předním francouzským hudebním producentem, ale i vystudovaným výtvarníkem a grafickým designérem. Vizuální stránka koncertů tvoří vedle hudby důležitou součást jeho uměleckého vyjádření. Využívá generační symboly a ikony i obrazy z filmů a videoher. Danger se od mládí zajímal o počítače, hudbu, syntezátory a ke skládání používal například počítače Amiga a Atari. Přestože vydal zatím pouze 4 EP desky, přitáhl k sobě řadu příznivců. Hrál po celém světě a také remixoval skladby známých hudebníků a kapel jako La Roux, Estelle ft Kanye West, Empire of the Sun, Sébastien Tellier nebo One Republic. Založil vlastní label - 1789 a věnuje se také svému bočnímu projektu SUNSET. Zajímavostí je, že jména skladeb na vydaných EP odpovídají času, kdy danou skladbu dokončil. Např. “11h30” odkazuje k půl dvanácté, výjimkou je skladba “88:88”, která odkazuje k digitálním hodinám, které nejsou zapojeny. “Moje hudba je pro ty, kdo jako já vyrostli mezi ruinami filmových blockbusterů. Pro ně zní mé basy a syntezátory. Vím ale, že za tímto digitálním chladem leží další horizonty, další možnosti,” tvrdí.

Vstupenky jsou k dostání od 22. října v eshopu Colours of Ostrava (http://eshop.colours.cz) a v sítích Goout.cz a Eventim. Ceny: 390 Kč do 14. 11., 440 Kč do 4. 12. a 490 Kč na místě. Začátek večera je od 22 hodin. Více informací na www.colours.cz a www.roxy.cz.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DANGER

Sobota 5. 12. 2015
Vstup: 390 - 490 Kč
Vystupují:
Danger (FR), Aid Kid, Tom Holič, Golden Cat a Felix
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika