IAMX míří s novým albem do Roxy

IAMX míří s novým albem do Roxy

03. 11. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Otevřenou osobní zpovědí, veřejnou terapií i svědectvím o složitém boji s vlastními démony je šesté studiové album Chrise Cornera aka IAMX, které 27. listopadu osobně představí na koncertě v pražském klubu Roxy.
Metanoia, jak se zbrusu nové album britského excentrického multiinstrumentalisty, vizuálního umělce, zpěváka a performera jmenuje, je od 2. října k dispozici v digitální podobě a 13. listopadu vyjde i na CD a LP. 

Vydání nového alba doprovází velké turné, jehož americkou část IAMX ukončili 30. října v New Yorku, aby se ihned přesunuli do Evropy a po zastávkách mimo jiné v Londýně, Paříži, Madridu, Barceloně, Ženevě a Mnichově Metanoiu představí 27. listopadu v pražském Roxy. IAMX sami označují toto turné za doposud nejpovedenější a české fanoušky na něj pozvali na své Facebookové stránce v českém jazyce. Vstupenky v ceně 690 Kč jsou k mání v sítích GoOut.cz a Ticketpro . 

Metanoia:
Spotify https://open.spotify.com/album/5xXnCgPnJZgTnMgu1qfxID
Apple Music: https://itun.es/cz/Vj149
Deezer: http://www.deezer.com/album/11236016
 

„IAMX je v podstatě moje veřejná terapie,” říká o svém projektu Chris Corner, bývalý frontman legendárních Sneaker Pimps. „Je to pro mne způsob, jakým jsem schopen propojit se se světem, vylít si srdce a zároveň u toho tančit. Je to také možnost pohrát si s tím, kdo jsem a prozkoumat některé části mé osobnosti, které nedokážu projevit v každodenním životě.“  A Metanoia, album, které následuje po dvou a půl leté tvůrčí pauze, to potvrzuje. Zároveň ale posunuje Cornerovu uměleckou i osobní cestu novým směrem. Najdeme na něm dosud nejosobnější a nejexpresivnější hudbu, která je výsledkem složitého a nesnadného období autorova (nakonec vítězného) boje s četnými osobními démony. V jedné chvíli dokonce Chris Corner uvažoval o konci hudební kariéry. Ke šťastnému konci napomohlo, kromě interpretovy vůle a schopnosti najít řešení i nové pohledy na sebe sama a svět okolo, také přestěhování z Berlína do slunného Los Angeles. „Strávil jsem v Berlíně sedm let a miluju ho,“ vysvětluje Corner a dodává: „...ale vždycky jsem končil práci na nahrávkách v zimě, kdy je Berlín temný a depresivní. Rozhodl jsem se prostě přestat šťourat ve vlastních ranách, vypadl odtud a přesídlil do L.A.“

Ve slunné Kalifornii nahrával hudebník poprvé bez stressu a manažerského tlaku, tak jak to odpovídá jeho novému, poklidnějšímu způsobu života. Atmosféra tvůrčí svobody je zřejmá z celého alba Metanoia, nejlépe dle autorových slov situaci vystihují písně Happiness či Look Outside: „Tahle píseň shrnuje pocit uzdravení, cesty do nového místa, kde sedíš jen tak u okna, díváš se ven, raduješ se z toho, co vidíš. To přesně vysvětluje, v jaké životní fázi se teď nalézám...“ Album si natočil IAMX sám, ale na turné vyráží za doprovodu skvělého doprovodného bandu. 

IAMX se zrodil v roce 2004 jako alter ago frontmana legendárních britských trip hopových Sneaker Pimps. Jeho originální hudba zpracovává široké spektrum stylů od elektroniky, rocku a dance music, po prvky kabaretu či emocionálně vypjaté balady. Nezvykle naléhavý hlas se snoubí s androgynním zjevem interpreta, jehož autorská invence se výrazně realizuje i v audiovizuální oblasti. Energická nekompromisní show v kombinaci s mimořádně kreativní hudbou jej definuje jako jednu z nejvýraznějších postav elektronické alternativní scény posledních deseti let. 

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

IAMX

Pátek 27. 11. 2015
Vystupují:
IAMX (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika