The Cinematic Orchestra doprovodí Dorian Concept

The Cinematic Orchestra doprovodí Dorian Concept

03. 11. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Koncert britské kapely The Cinematic Orchestra se nezadržitelně blíží a nám je milou povinností představit i další hosty, kteří se 15. listopadu v pražském Lucerna Music Baru ukáží. Jako předskokan se představí multi-instrumentalista Dorian Concept.
S kapelou vystoupí světoznámý hráč na hang Manu Delago, The Cinematic Orchestra doprovodí navíc také smyčcové kvarteto. Koncert je součástí série dvaceti koncertů u příležitosti 20. narozenin Lucerna Music Baru.

Dorian Concept
(Brainfeeder, Ninja Tune)
http://ninjatune.net/sk/artist/dorian-concept
https://soundcloud.com/dorian-concept

Vídeňský samouk, multi-instrumentalista a producent Oliver Thomas Johnson aka Dorian Concept patří mezi nejzajímavější jména současné elektronické hudby. V jeho práci nacházíme ucelenou směsici jazzu, funku, hip-hopu, house, elektroniky a ambientu.

V mládí ho zasáhla vlna hiphopu a již v 15 letech se pustil do experimentů s hudbou na počítači svých rodičů. Ve stejné době vyzkoušel také různé hudební nástroje (klavír, saxofon atd). Kariéru začínal typicky s Myspace profilem a jeho prvním velkým úspěchem bylo hraní v Royal Albert Hall s The Cinematic Orchestra, které vždy obdivoval. V roce 2008 se účastnil RBMA v Barceloně a vyšlo mu první EP Maximized Minimalization na vídeňské značce Affine Records. Následující rok vychází debutové album When Planets Explode a svou hudbu prezentuje v různých koutech světa (Austrálie, Asie, Evropa a USA).

Skladbu Her Tears Taste Like Pears zařadil britský label Ninja Tune na hudební kolekci ke dvacátému výročí a následně zde vyšlo i stenojmenné EP. Krátce po vydání si vzal Dorian Concept volno, začal pracovat na novém zvuku, používá elektronické piano Wurlitzer a analogové syntetizátory. V loňském roce vyšlo u Ninja Tune druhé LP Joined Ends, které odhalilo odlišnou stranu jeho dosavadní tvorby.
 


Manu Delago
http://www.manudelago.com
https://www.facebook.com/delagomanu
https://soundcloud.com/manudelago

Innsbrucký rodák Manu Delago, žijící v Londýně, prošel klasickým hudebním vzděláním. Jako teenager hrál hlavně na bubny. Od roku 2003 se intenzivně věnuje hraní na hang. Mezi lety 2000 a 2007 působil jako bubeník v různých rakouských kapelách. V roce 2006 založil společně s Christophem Pepe Auerem projekt Living Room, což bylo první hang basklarinet duo na světě. Na kontě mají dvě studiové desky a úspěšný Youtube seriál Hang & Bass Clarinet Megahits.

Jeho současná kapela Manu Delago Handmade je univerzální kvarteto s pozoruhodným dynamickým spektrem pohybujícím se na poli elektronických beatů a akustických nástrojů jako jsou hang, fagot, housle, klavír a bicí nástroje.

Manu Delago spolupracoval s celou řadou zvučných jmen, namátkou jmenujme Björk, Anoushka Shankar, Shpongle, Bugge Wesseltoft nebo Giannis Charoulis.
 


Vstupenky v předprodeji pořídíte za 700 Kč + poplatky. Předprodej běží na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu www.musicbar.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim.

Dodal: Jaromír Telenský, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE CINEMATIC ORCHESTRA

Neděle 15. 11. 2015
Vstup: od 700 Kč
Vystupují:
THE CINEMATIC ORCHESTRA (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika