DVD - Andrej Rublev

DVD - Andrej Rublev

29. 07. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Distribuční společnost Aerofilms s.r.o. s vydavatelstvím Zóna vydává další DVD filmu ANDREJ RUBLEV z roku 1969 režiséra Andreje Tarkovského.
Distribuční společnost Aerofilms s.r.o. s vydavatelstvím Zóna vydává další DVD ve svém projektu společného vydávání DVD (prezentovaném pod názvem "společná edice vydavatelství Zóna a Aerofilms s.r.o."), jehož prvním plodem bylo DVD filmu STALKER (1979) Andreje Tarkovského.

Nyní vychází další dvojdisk: ANDREJ RUBLEV (1969) Andreje Tarkovského. Jedná se opět o kompletně převzatou (a pouze "počeštěnou") edici rusko-belgického konsorcia RUSCICO, tedy o dobře známý dvojdisk, prodávaný v řadě totožných evropských sublicencovaných edic, např. ve Velké Británii společností Artificial Eye.

„Dnes již klasické dílo světové kinematografie [ANDREJ RUBLEV] vznikalo po několik let a po jeho dokončení museli tvůrci několik dalších let čekat na okamžik, kdy mohlo být alespoň ve zkrácené verzi uvedeno na plátna kin. Rozsáhlá historická freska zachycuje v několika epizodách život a dílo nejslavnějšího malíře ikon z 15. století, přičemž jeho životní a tvůrčí osudy (o jeho životě toho prakticky mnoho nevíme) tvoří jen jakési pozadí pro mnohem velkorysejší záměr vykreslit nejen realistický obraz středověkého Ruska (mnišské komunity, život prostých lidí, tatarské nájezdy, násilné pokřesťanšťování obyvatel), ale vytvořit i filozofickou reflexi vztahu umělce k tvorbě, či v obecnějším plánu člověka k jakémukoliv dílu a víru v jeho smysl a dokončení.“ – recenzuje film Petr Gajdošík na nostalghia.cz nostalghia.cz

Veškeré informace o ceně o způsobu prodeje zůstávají stejné: DVD Andrej Rublev se nedostane do půjčoven, ale pouze do prodeje (prodejní práva platí pro teritorium ČR a SR). Dvojdisk se bude prodávat za pevnou cenu 650 Kč, bude vydán v nákladu odpovídajícímu očekávatelnému zájmu a nikdy nebude zlevněn (cena je "natvrdo" garantována i pro případ budoucích reedic). Výhradním internetovým prodejcem bude webová stránka Zóny, sloužící již 4 roky i coby základní tuzemský informační server o artových titulech na DVD s českou podporou (http://zona.bloudil.cz) a výhradním "kamenným" prodejcem bude obchod kina Světozor filmov8 galanterie Terryho ponožky (Vodičkova 41, Praha 1).

Souběžně s DVD Andrej Rublev vydává nakladatelství Casablanca překlad knihy Roberta Birda Andrej Rublev (2004). Jedná se o drobnou monografii, která ovšem s širokým záběrem podává podrobnější informace o stejnojmenném filmu Andreje Tarkovského. Kromě zajímavých odkazů k dějinám sovětské kinematografie, literatury a výtvarného umění se kniha zaobírá také historií vzniku filmu a rozborem jednotlivých jeho částí. Svým obsahem i rozsahem dobře plní roli jakéhosi průvodce k filmu. Knihu doprovází také bohatá obrazová příloha (cca 70 ilustrací) a český doslov z pera "nostalgika" Petra Gajdošíka. Ti, kdo si objednají knihu i DVD, získají knihu za sníženou cenu. Podrobnosti o knize i možnosti objednání najdete na adrese:http://www.casablanca.webz.cz

Technické informace

ANDREJ RUBLEV, režie Andrej Tarkovskij, Sovětský Svaz 1966, 175 minut
■ 2 x DVD (dvojdisk)
■ obraz widescreen 2,02:1 (anamorfní přepis)
■ region region 2 - Evropa
■ zvuk rusky DD 1.0, rusky DD 5.1
■ verze RUSKY
■ titulky české, anglické, ruské
■ bonusy (s českými titulky): filmografie tvůrců a herců, rozhovor s hercem Jurijem Nazarovem, krátká vzpomínka režisérovy sestry Mariny Tarkovské, záběry z natáčení Andreje Rubleva, dokument o Theofanu Řekovi, dokument o tatarských nájezdech Invaze, dobový dokument Svaz militantních ateistů, fotografie, trailery aj.

české stránky Andreje Tarkovského
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika