Švýcarský Deetron prvním headlinerem Elektry

Švýcarský Deetron prvním headlinerem Elektry

26. 01. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Legendární klubová noc Elektra se po podzimní pauze vrací na brněnskou Flédu. Jedenáctou techno a house sezónu tu už 15. dubna otevře dj a producent Deetron.
Energický Švýcar naservíruje tracky inspirované detroitským technem a housovými vrstvami, které podporují a do svých setů zařazují i hvězdy jako Carl Cox, Adam Beyer nebo Sven Väth. Dalším zahraničním hostem Elektry bude Marcel Freigest /DE/.

DEETRON /CH/

S DEETRONem Elektra odstartuje zcela novou éru headlinerů a line-upu. Zatímco v prvních deseti letech zvali organizátoři na akci převážně všeobecně uznávané osobnosti a ikony taneční scény, v druhé dekádě dostanou prostor hlavně kreativnější DJs, nadějní producenti a rising stars. „Za tu dobu, co Elektra funguje, přijela do Česka v podstatě většina legendárních jmen. Tím jsme dosáhli určité hranice, kterou už nemá smysl opakovaně překonávat a ustrnout tak ve starých omletých kolejích. Po změnách v dramaturgickém týmu a podzimním oddechovém čase proto Elektru restartujeme ve svěžejší a aktuálnější podobě,“ vysvětluje Lukáš Stara z Flédy s tím, že v novém roce elektronika v klubu výrazně posílí. Letos totiž Elektra na Flédě zakotví rovnou třikrát, na dubnový termín naváže další party 30. září a 16. prosince. Z taneční elektroniky přibude do programu klubu i STELLAR zaměřený na house a festival ECHOES s alternativními live projekty. 
 
DEETRON bude na dubnové Elektře fungovat jako spojnice mezi starým a novým konceptem. „DEETRONovi se za 20 let působení na elektronické scéně podařilo založit vlastní label i stálé angažmá na Ibize. Až relativně nedávno ale získal podporu Carla Coxe či Adama Beyera a pozornost světových žebříčků. V mixování se technicky vyzná jako málokdo, v nápadech na tracky a živelností parties přitom patří mezi žhavé objevy,“ upřesňuje Josef Unčovský, dramaturg klubu Fléda. Aktuálně nejúspěšnějším DEETRONovým počinem je například track The Believer, který se stal hitem loňské sezóny na Ibize a do svého výběru 'The Sound Of The 16th Season'  ji na zařadil i Sven Väth. 

Na Elektře se můžou návštěvníci těšit na vrstvené prolínání bez ohledu na rozsah bpm. DEETRON má totiž pověst notorického dříče se zápalem pro detail a rád se vyžívá v rafinovaných hrátkách s tempem. „Právě přesnost a okamžité podchycení atmosféry i beatu jsou hlavní lákadla DEETRONových live actů. Clubbeři i DJské magazíny ho obdivují pro svižné mixování až na třech gramofonech a experimentální přesto tanečně vděčnou fúzi mezi technem a housem,“ uzavírá Unčovský. Na hlavní stage vystoupí vedle Deetrona také Orbith, Lumiere a Warphill. Druhou stage si vezme na starost Marcel Freigest /DE/ a  Origin Crew (Othervision, Saddan, An Dre).

Deetron /CH/
V devadesátých letech se Deetron věnoval hlavně pilování technik za mixpultem, od roku 2000 se prosadil i jako producent. Jeho první EP ovlivnilo deitroitské techno, které zůstalo součástí jeho tracků až do dneška. V minulosti byly jeho remixy v katalogu labelů Cosmic, Ongaku a Intec imprint Carla Coxe. Dnes Deetron produkuje pod vlastním labelem Character a kromě vystupování na Ibize úspěšně proniká do mixů světového kalibru. Mezi jeho nejznámější skladby současnosti patří The Believer, která se stala hitem loňské sezóny na Ibize a do svého výběru 'The Sound Of The 16th Season'  ji na zařadil i Sven Vath. Na svém posledním EP z června propojuje ponurý rave, energické techno a housový hype.

Dodal: Veronika Duchoňová, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA: DEETRON

Pátek 15. 4. 2016
Vystupují:
Deetron /CH/, Orbith, Lumiere, Fly, Warphill, Marcel Freigeist /DE/, Origin Crew (Othervision, Saddan, An Dre
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika