Kapely, které ti při pondělku zvednou náladu

Kapely, které ti při pondělku zvednou náladu

01. 02. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Únorové Free Mondays nasazují laťku hodně vysoko! Na stage se vrací Say Yes Dog - kluci, kteří mají rádi synťáky a electro-pop. Jestli máš rád to stejné, musíš je slyšet live! Zaposlouchat se můžeš i do písničkářů The Weather Machine, kteří ti odvyprávějí své příběhy.
Rockoví fanoušci zase budou mít radost z dvojkoncertu Noire Volters a Sorry Holka. Trochu bluesovější nálady na tebe přenesou Minden a pokud tě zajímá indie, tak doraž na The Elwins. Ale pozor novinka! Tento koncert proběhne v prostorách NoD. 

01/02 SAY YES DOG (GER/BERLIN), BRATŘI (CZ)
Tags: synth, electro-pop, indie, experimental

Po květnovém vystoupení se na Free Mondays vrací Say Yes Dog. Aaron, Pascal a Paul - to jsou kluci z formace, která ještě tenkrát neměla album, ale za sebou spoustu koncertů, kterými ukázali, že si zaslouží pozornost. Za největší úspěch se dá považovat vystoupení na Primavera Sound Festival v Barceloně. A to hned dvakrát za sebou!
 

V současné době již svou debutovou desku vydali, nese název Plastic love. Pražský koncert bude tedy v rámci jejich tour. Pokud hledáte něco hravého, u čeho si trochu trsnete a zapomenete na starosti běžného života, pak jste na správném místě! Svez se s Say Yes Dog na obláčku. Navíc je pozitivní nálada z každého songu dost nakažlivá, takže rozveselí snad každého škarohlída. Rád si poslechneš Hot chip, Metronomy nebo Zoot woman? Pak si oblíbíš i tyhle kluky.

SAY YES DOG 
Bratři jsou dvojčata Ondra a Jirka Veselí, který mají rádi analogový zvuk synťáků, hutnou basu, samply a elektronické bubny hraný živě v nekompromisním live-setu. K tomu všemu přidávají maximální energii a nasazení. 

FB event: https://www.facebook.com/events/1529641730680626/


08/02 THE WEATHER MACHINE (USA), DRVGS (CZ)
Tags: power, americana, rock, indie, electronica

Jaké že je venku počasí? To je přece úplně jedno, The Weather Machine předpovídají skvělý zážitek na pondělní večer. Kytara, zpěv, čelo, bicí a baskytara ti odvypráví příběhy, které tě odnesou doprostřed lesa, k řece nebo třeba ke krbu horské chaty. Jejich atmosferické songy tě prostě dostanou.

Z Portlandu v Oregonu přijede těchto pět kluků, aby Praze zahráli své folkové příběhy. Neboj se ale, že by zněli jejich vyprávění znělo tuctově! Kombinace všech nástrojů není vůbec monotónní. Skvěle se doplňují, občas pouštějí více ke slovu jiné a druhé spíše poslouchají, nikdy se však nepřekřikují. Vem si flanelku, ešus, spacák, stan a doraž k jejich táboráku. 

Přirovnat The Weather Machine není zas tak jednoduché, ale jestli jsou tvými favority José Gonzáles, Bratři Orffové, Sóley nebo George Ezra, tak si přijď poslechnout i tuhle kapelu. 

FB event: https://www.facebook.com/events/981690531925047/


15/02 THE ELWINS (CAN), STEAKHOUSE ORCHESTRA (CZ) @ NoD
Tags: alternative, pop, rock, toronto, post, shag

Tentokrát se Free Mondays přesouvají do prostoru NoD, kde bude probíhat dvojitá premiéra. Prostor pokřtíme s The Elwins, kteří v ČR budou poprvé. Navíc přijíždějí až z Kanady, aby tě rozveselili. Tahle indie-rocková kapela se cítí být ovlivněna The Beach Boys. Něco na tom bude, ale i tak mají kluci dost originality. U některých songů by se dalo říct "trochu 80’s", ale určitě v dobrém slova smyslu. Navíc i tak, 100% současné!

Matthew, Travis, Feurd a Frankie jsou postavičky, které si už díky svému vzhledu získají tvé sympatie. Jejich skladby někdy působí jako říkanky ve školce, ale určitě jejich hudba není dětinská. Je slyšet jasná myšlenka a propracovanost. Název poslední desky o tom také vypovídá “Play for Keeps” (dělat věci vážně, s trvalým efektem, ne jen pro srandu).

Slyšel si u nás Kid Astray? Nebo máš rád kapely jako Urban Cone, Two Door Cinema Club, Foster the People, Bombay Bicycle Club nebo třeba Capital Cities. Asi tušíš, že The Elwins si tě získají taky.
Takže obleč džísku, nasaď růžové brýle a zapomeň, že je pondělí! 

Steakhouse Orchestra je česko-francouzsko-izraelská kapela, ale hlavně čtyři kamarádi, pošuci a dobromyslní looseři. Hrají post-shag, styl post-koitální radosti i smutku z toho, že ji nezažívají častěji. Styl, ve kterém jde kombinovat kytary, dechy i elektroniku, vzpomínat na kapely jako Jazzist, Deerhoof, Broken Social Scene, M83 nebo Coldplay.

FB event: https://www.facebook.com/events/1700254010221867/

22/02  NOIRE VOLTERS (CZ) +  SORRY HOLKA (CZ)
Tags: black, indie, rock, alternative

Speciální dvojkoncert českého rocku v podání mladých a energických kluků z Noire Volters a Sorry Holka. Jestli si doma ujíždíš na Nirvaně, Sunshinech nebo Pixies, tak doraž!

Noire Volters je šílená, energická, mladá kapela z města, které má přízvisko Český Detroit. Žánrově se kapela definuje jako black indie.  Styl kapely byl ovlivněn britským indie rockem 21. století, funkem, grungem, post hardcorem, psychedelic rockem a elektronickou hudbou. Hudba Noire Volters je primárně založena na kombinaci silného Cobainovského vokálu s energickými riffy a nádhernými akordovými progresemi, které kreslí nad pevnou rytmickou sekcí. 

Jejich vystoupení obsahují rvačky na pódiu a šílené předvádění a hudbu. 6. září 2015 vydali Noire Volters zatím poslední nahrávku Cold fever of stoned monkeys EP, která byla produkována Amakem Goldenem (ex – Sunshine, FVTVRE).  

Sorry Holka je tříčlenná, indie-rocková kapela z Teplic. Jejich tvorba je ovlivněna především Pixies, Dinosaur jr, Sonic youth, Nirvana. Jejich muzika obsahuje kořeny grunge, indie, garage, shoegaze a punk. Vznikli roku 2014 z trosek kapely Žádný směr. Aktivně koncertují od června 2015. Hrají pouze vlastní tvorbu.

FB event: https://www.facebook.com/events/1537283456584689/

29/02 MINDEN (USA), ROLE (CZ)
Tags: pop, portland, lo-fi

Ve městě je nová kapela! Jmenují se Minden a zrovna přijeli z USA. Čtyři kluci a jedna holka dávají dohromady seskupení, ve kterém vyniká každý z nich. Jejich zvuk se rychle šíří díky party vibes, zřetelné energii a svůdnosti kterou vyzařují. 

Chceš zažít nadčasovou zábavu? Díky Minden můžeš. Jejich hudba má groove jak se patří. Ten je kombinací klasických akordů, harmonického zvuku, šmrncu soulu a funku, někdy i lounge music. Je to prostě něco multižánrového, ale zároveň vyváženého. To celé  podávají svým neotřelým stylem, ve kterém najdeš: třpytky, legíny, šusťákovku, kníry, plnovousy, ledvinky, potítka a spoustu barev. “I’ve never been Saint” tvrdí. Ale kdo byl, že?

FB event: https://www.facebook.com/events/1505266113136612/

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 1. 2. 2016
Vstup: zdarma
Vystupují:
SAY YES DOG (GER/BERLIN), DJs Selecto & Komandante
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika