Rozhovor s London Elektricity

Rozhovor s London Elektricity

10. 02. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Šéf je zpátky! Zakladatel Hospital Records Tony Colman alias London Elektricity přeorganizoval fungování svého labelu aby se mohl více věnovat hudbě a na konci minulého roku vydal po čtyřech letech nové album - Are We There Yet? Kromě řady exkluzivních hostů na něm uslyšíte i úseky, které Tony nahrál na piáno Steinway po dědečkovi nebo remasterované třicet let staré nahrávky z kazeťáku Tonyho matky. Už tam jsme? Odpověď na zásadní otázku současného drum&bassu vám tento pátek v Roxy zodpoví ten nejpovolanější.
Hrál jsi u nás už mnohokrát. Jaká první věc tě napadne, když uvidíš ve svém kalendáři cestu do České republiky?
V mysli mi to navodí vždy velký úsměv, vidím výborné fanoušky drum&bassu a cítím k nim opravdovou lásku.

V lednu jsi s kolegy z Hospital Records zajišťoval v klubu Ministry of Sound premiéru nového sound systému Dolby Atmos. Do vašich tracků jste přidali prostorové efekty. Povedla se ta noc a můžeme očekávat London Elektricity 3D?
Strávil jsem 3 měsíce přípravou jednoho večera a byl jsem nervózní jak při své úplně první show před dvaceti lety! Ale těžká práce za to stála. Znělo to neskutečně! Opravdu bych to chtěl brzy zopakovat, bohužel je k tomu potřeba klub s dvaadvaceti zvukovými kanály a alespoň devadesáti reproduktory.

Hospital Records bude letos slavit 20 let. Tedy vlastně nebude, protože čekáte až na oslavy 21. narozenin, jak jsi už někde zmínil. Můžeme se těšit alespoň na nějakou noc Hospitality ve střední Evropě?
Ano určitě letos bude několik Hospitality večírků ve střední Evropě, sledujte hospitalitydnb.com.

London Elektricity a High Contrast na Hospitality 2012 v Roxy

Věřili jste s Chrisem Glossem (spoluzakladatel Hospital) v roce 1996 tomu, že se i po dvaceti letech bude drum & bass vyvíjet a přitahovat mladé fanoušky? Že scéna bude v tak dobré kondici jako teď?
Jasně že ne! Tehdy jsme plánovali sotva od jednoho elpíčka k druhému. Neměli jsme jasno ani na další půlrok. V současnosti musíme myslet více jak půl roku dopředu.

Tvá kariéra v devadesátých letech ale nebyla tak přímočará. Tři vlastní labely, 8 uměleckých jmen, různé hudební žánry. Od skladby Song In The Key Of Knife je to jen London Elektricity a Hospital? 
Hahaha, přesně tak. Mám plné ruce práce s jedním uměleckým jménem - London Elektricity. Ale labely máme samozřejmě dva - Hospital Records a Med School.

Hospital Records jsi přeorganizoval abys měl více práce na vlastní tvorbu. A můžeme to ostatně slyšet na tvém novém albu. Nenastal čas začít znovu s nějakým live projektem? Nebo udělat po dlouhé době house track?
Mám představu o dalším live projektu ale nějaký čas to ještě zabere a bude to rozhodně jiné než všechny ostatní kapely. I než London Elektricity live! v devadesátkách. House music -  pokud bych se mohl naklonovat, kromě toho že bych ten klon asi chtěl zastřelit, použil bych ho aby dělal house music za mě.

Vše co jsem četl o Hospital Records label nesmírně chválí. Co byl dle tvého názoru největší neúspěch?
Haha, vtipné. Náš největší neúspěch byl každopádně MASH. (pozn. redakce: M*A*S*H byl dceřiný label Hospital Records, který měl vydávat 1-2 tracky pro každého kdo přišel s něčím novým)

A to dobré z Hospital Records. Jaké skladby loňského roku bychom neměli přehlédnout?
Taiga od Reso.
 


Urbandawn nahrál Vona.
 


A pak třeba Logistics  - Ammunition. 



Hospital Podcast - který tě loni překvapil nejvíce?
Žádný konkrétní díl mne nepřekvapil, ale překvapuje mě, jak je každý podcast lepší než ten předchozí. Doufám že to vydrží!

The Erised - ukrajinská kapela, se kterou jste nedávno podepsali smlouvu ale stále pro ně nemáte víza. Bylo by skvělé je slyšet naživo i mimo Ukrajinu, jak to pokračuje?
Pracujeme na tom! Jsou naší prioritou pro rok 2016 protože právě dokončují album. Budou obrovské hvězdy.
 


Vinyly zažívají v posledních letech renesanci. Platí to i mezi fanoušky drum& bassu?
Prodeje vinylů táhnou rocková alba, třeba Dark Side of the Moon od Pink Floyd. V drum&bassu je to obtížně předvídatelné. Například dvanáctipalcové desky jsou už skoro mrtvé. Každopádně Are We There Yet? se prodávalo výborně na vinylech, takže jsem v tomto směru optimista.

Ano tvé nové album vyšlo i v podepsané limitované edici zahrnující vinyl, CD a originální USB. Bude k dostání na tvém vystoupení v pražské Roxy v pátek 12. 2. 2016?
Ne, omlouvám se ale tohle se vyprodalo ještě před vydáním desky.

Facebook událost: https://www.facebook.com/events/192452331095763/
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LONDON ELEKTRICITY

Pátek 12. 2. 2016
Vstup: od 250 Kč
Vystupují:
LONDON ELEKTRICITY (UK), LYNX (UK), MC WREC (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika