Report z koncertu Dope D.O.D.

Report z koncertu Dope D.O.D.

01. 03. 2016  |  Autor: Marie Le  |  Komentáře (0)
Dope D.O.D. už skoro ani není třeba představovat. V Čechách jsou skoro jako doma a Prahu mají velmi rádi, české publikum je jedno z jejich nejoblíbenějších. Do Lucerna music baru se vrátili po necelých třech letech. Mezitím, ale několikrát vystoupili na Hip Hop kempu, v Roxy a v klubu Blink.
No a co se tedy všechno stalo v neděli 28.2. ? Nejdříve měl za úkol rozproudit fanoušky DJ-Ro, který se opravdu hodně snažil. Chtěl se zavděčit uplně všem přítomným, protože složení publika bylo velmi různorodé, vyslechli jsme si tak velmi různorodý playlist, od starých dobrých vypalovaček až po ty nejkomerčnější songy dnešní doby a to celé bylo občas prokládáno českým nebo slovenským rapem. Zkrátka to nijak neurazilo a to dokonce i když si Dope dali hoodně na čas.

Dope D.O.D.

Lucerna je známá svým kruhovým pódiem, které automaticky dělá z každého koncertu mnohem intimnější a bližší zážitek. Fanoušci jsou naprosto všude a přitom každý na dosah. Energie se roztáčí nad hlavami fanoušků a zrovna v případě šílených Dope D.O.D. ve spojení s Lucernou tohle znamená, že z intimní atmosféry se spíše stane dusivý mrak naprosto nekonečného party psycha. Ať ́už to byli nebojácní fanoušci co se dělili o svůj drink s okolím tak, že ho vyhodili do vzduchu aby se zkrátka každý z přítomných taky trochu napil a nebo sama kapela, která naprosto běžně atakuje své publikum několika flaškami tvrdého alkoholu, které lijí hlavně slečnám přímo do úst, ti drzejší samozřejmě zdvihají prázdné sklenice, ale totálnímu polití se stejně vyhnout nejde. Alkohol je prostě všude, doslova záplavy tekoucího chlastu všeho druhu, který se mísil s litry potu všech uskákaných týpků a o život bojujících holek (nebo o přízeň vystupující trojice), který ještě s odérem z hromady jointů dotvořil celkovou tu šílenou atmosféru. Zkrátka kdo se nepoučil z minulých koncertů a nevzal si s sebou náhradní tričko, šel domů mokrej a smradlavej od hlavy až k patě – ale šťastnej!

Dope D.O.D.

Ano, tohle všechno se opravdu stalo a já si myslím, že v mém oblečení zůstane vzpomínka na tenhle koncert už asi na vždy a to i kdybych použila všechnu aviváž světa. Nevím jestli to bylo nepřítomností Dopeye Rottena, který nedávno z kapely odešel a nebo jestli to bylo zkrátka jen postupem času, ale dřív to bylo o něco punkovější, kapela byla přirozenější, holky vyzívavější a lidí odvázanější. Na tenhle koncert přišli DOPE DOD s nažehlenými tepláky a uplně novou krásně bílou obuví a mě připadalo, že zlaté časy tý mladistvý nespoutanosti jsou už pryč. Přesto přezevšechno to ale byl koncert, který je jednoznačně nejlepším za rok 2016 a tahle laťka se bude hodně těžko překonávat.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DOPE BOOMBOX

Neděle 28. 2. 2016
Vystupují:
DOPE DOD (NL)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika