Sázavafest i přes déšť  navštívilo okolo 8000 lidí

Sázavafest i přes déšť navštívilo okolo 8000 lidí

06. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pořadatelé mezinárodního hudebního festivalu Sázavafest letos splnili svůj slib a areálem Ostrov v Sázavě na Kutnohorsku zněl nejen rock, ale i hudba mnoha dalších žánrů.
Sedmnáctičlenný orchestr Zatrestband zabrousil do swingu. Muži v černých košilích doprovázeli podsaditého zpěváka, který se k Sázavě "na vodu" stylově vyzbrojil pruhovaným námořnickým tričkem a pádlem.

"Ahoj," pozdravil frontman po vodácku publikum, které si s muzikanty spokojeně notovalo slova letitých hitů. Na půl hodiny se ke kapele jako host přidala také zpěvačka Ilona Csáková. Publiku, schovanému pod deštníky, žánrový přesah přišel k duhu a muže s pozouny, saxofony a trumpetami nechtělo pustit z pódia.

sazavafest

Do hudební historie sáhla také revivalová skupina Walda & Gang. Písně z repertoáru Waldemara Matušky však zahrála několika desítkám posluchačů v netradičním ostrém balení připomínajícím spíše řízné AC/DC.

Festivalovým areálem znělo také ska v podání slovenského Polemiku i reggae. Kapela Švihadlo společně s diváky popřála k narozeninám svému frontmanovi Vincentu Richardovi. Převzal dort zkrášlený netradiční výzdobou; gratulanti mu do něj stylově zapíchli klacík s vlajkou jeho rodné Jamajky.

Publikum nezklamali ani Jiří Schmitzer, Buty nebo Mňága a Žďorp či slovenský Peter Lipa. Celkem se během tří deštivých dní letošního šestého ročníku festivalu na šesti hudebních scénách vystřídalo asi 150 domácích i zahraničních kapel, interpretů a dýdžejů. Stejně jako v předchozích letech v programu nechyběla ani autorská čtení. Jedním z jejich aktérů byl i pravidelný host přehlídky, sázavský "domorodec" Michal Viewegh.

sazavafest

Festival, který v neděli skončil, podle odhadu pořadatelů navštívilo až 8000 lidí. Protože je po celý den v různé intenzitě zkrápěl déšť, kdo mohl, posedával se svým drinkem u stánků pod slunečníky, jež ovšem nesloužily svému původnímu účelu.

Záchranáři na Sázavafestu ošetřili jednoho člověka, který zkolaboval, a dalšího s úrazem po fyzickém napadení. Jedna dívka si stěžovala na bolesti břicha po požití drogy extáze. ČTK to sdělila pracovnice záchranné služby Nina Šeblová. Případy nebyly tak závažné, aby je záchranáři vozili do nemocnice.

"Pracovnice operačního střediska předpokládají, že počet výjezdů na festival by byl větší, kdyby panovaly vysoké teploty jako v předešlých týdnech," uvedla Šeblová. Organizátoři festivalu měli zdravotnický dozor Červeného kříže, a asistence záchranné služby proto byla potřeba jen u těžších případů.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika