Multižánrové Free Mondays pokračují dál

Multižánrové Free Mondays pokračují dál

07. 03. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už je znáš? Ne? Tak čti, poslouchej a zapiš si pondělky jako den, kdy objevíš to nejzajímavější z alternativní scény. Z Itálie přijedou The Last Fight se současným poctivým rockem. Dyrtbyte by se svými elektronickými experimenty mohli vydat soundtrack ke špičkovému sci-fi.
Tuto dvojci z Německa skvěle doplní Atrey v jehož tvorbě jsou znatelné 80’s. Český dvojkoncert tentokrát zažiješ s February a Killiekrankie. Jedni radši indie, druzí zase ujíždějí na synťácích. Přijď zjistit kdo je kdo! A v závěru měsíce si pohodovou náladu užiješ s jedinečnou de Montevert.

07/03 THE LAST FIGHT (IT), LIGHTS OFF (CZ) @ ROXY
Tags: rock / alternative

THE LAST FIGHT
Příběh The Last Fight se začal psát v roce 2010, kdy frontman James Dini a bubeník Gigi Colombo seděli ve své oblíbené hospodě v severní Itálii a uvědomili si, že v současné době není v rádiích dost dobré rockové hudby. O několik let později a o dva členy více představili svou první desku s názvem AVE, ve které to rozjíždějí na plné obrátky.

THE LAST FIGHT

Energie, ale i promyšlenost je v jejich kompozicích jednoznačná. Přesně tyto vlastnosti dovolily kapele hrát jako jedni z umělců na velkých italských festivalech nebo opening show pro Coldplay a We Are Scientist. Mimojiné také vyhráli mnoho soutěží jako třeba KEEPON nebo REDBULL Tourbus.
V současné době vyrážejí na své evropské turné, kde očekávají skvělou klubovou atmosféru a i to, že se ještě o něco zlepší. Až uslyšíte 11 úplně nových songů, bude vám jasné, že jejich producent Fabio Trentini (Guano Apes, The Intersphere, Sasha, Mr Minister) si vybral opravdu dobře.

14/03 DYRTBYTE (GER), ATREY (CZ) @ NoD
Tags: electro, 80’s, experimental

DYRTBYTE
Jedinečný zvuk, propojení instrumentálních prvků do dj setu a hluboké filmové atmosféry nebo i klubových beatů. To jsou dyrtbyte - dvojice umělců Philipp (pianista) a Aram (excelentní bubeník) oba fascinovaní elektronickou hudbou. Zvědavost a nestrannost z jejich tvorby jenom čiší. Jednotlivé prvky svých skladeb čerpají také ve svém okolí a v přírodě. Když budete dobře poslouchat, uslyšíte třeba lámání klacku nebo loupání šišky.
Jejich vystoupení navíc doprovází i světelná show, kterou sami programují. Minimalismus a propracovanost je vidět i v tomto směru. Světla naprosto korespondují s atmosférou, kterou navozují svou hudbou a tak jde ve výsledku o unikátní zážitek. Atmosférický, až trochu nadpozemský dalo by se říci.

Hudba, která evokuje naprostý klid mysli, ale zároveň není ani trochu nudná. Hudba, která by mohla s přehledem být soundtrackem pro prvotřídní si-fi. Hudba, na kterou po jejím poslechu nezapomenete a nechá ve vás jednoduše pocit naprostého uspokojení. Takovou hudbu stojí za to slyšet naživo.

ATREY
Elektronický producent Atrey o sobě tvrdí, že je posledním přímým potomkem zlaté éry francouzské elektronické hudby a proti současné komercionalizované EDM nabízí nadčasové hodnoty osmdesátkové staré školy. Po loňském květnovém albu Imperial Arc se na začátku letošního roku vrátil s EPčkem nového materiálu. Je na něm i skladba Triumph, jejíž syntezátorové riffy zní – jak jinak – triumfálně. Svou produkci vydává na francouzské značce So Frech Records.


21/03 FEBRUARY (CZ) + KILLIEKRANKIE (CZ) @ ROXY
Tags: indie, synth noise pop

FEBRUARY
Mladá ostravská kapela, definující svůj žánr pojmem post-indie. Prostor zaplňuje táhlými, zasněnými tóny čistých kytar se silnými efekty, ale i burácející emotivními kulminacemi. Za sebou má čerstvý debutový singl 'Hide Me Under Autumn Leaves'. Jejich sychravý název, jméno vydaného singlu a celková atmosféra spolu působí perfektně symbolicky a evokuje v posluchači ty pravé emoce, ze kterých vám ale určitě nebude úzko.
Magazín Fullmoon o nich napsal: “U February je prostě slyšet, že mají v krvi něco jinýho, novýho a čerstvýho a to je samo o sobě skvělý,”. Pokud chceš poznat, co to “novýho” je, poslechni si je naživo a nech se odnést na obláčku.

KILLIEKRANKIE
Jaký je příběh těchto dvou kluků? “Na podzim 2013 jsme se celkem náhodou strašně sjeli ve Zlíně a tři hodiny nahrávali hrůzy i krásy. Za střízlivá jsme si to poslechli a seznali, že to je sice dost na hlavu, ale něco v tom je, tak to děláme doteď. Prostě se snažíme dělat elektroniku s ksichtem a duší a dobře přitom pobavit sebe i lidi okolo, that's it.”
Každý track něčím jiný: syňtáky, první game-boy, je to snad elektrická kytara? něco tvrdšího, něco pomalejšího a něco rychlejšího. Může se to možná zdát jako zmatek, ale ze všeho je slyšitelná jejich signatura, která je jednoduše jedinečná. Dalo by se snad tvrdit, že se jedná o punkáče elektronické hudby. Neberou si servítky, neznají mez a prostě si dělají co chtějí. A dělají to dobře!

28/03 DE MONTEVERT (SWE) @ NoD

DE MONTEVERT
Ilinor Nilson neboli De Montevert je konečně zpět s novým albem ”Let´s not run away together”. Její druhý počin má více nálad, temna, ale i zasněnosti a dynamičnosti. Hovoří nejen o lásce a zradě do posledního detailu.
Sama Ilinor je velmi silná ženská umělkyně, která si své místo na poli hudby patřičně vydobyla. Zaměřuje se na syrové a upřímné kompozice s melodiemi a lyričností, protože ona sama měla vždy schopnost vysvětlit  ty nejkomplikovanější emoce krystalicky čistou cestou a to především díky svému hlasu, ze kterého někdy až mrazí. Zároveň vás ale pohladí po duši a budete jen chtít naslouchat dalším a dalším příběhům, které vám za doprovodu chytlavé hudby odvypráví.

Tato švédská umělkyně také měla svou live session na BBC 6 Music a o jejím druhém vydaném singlu z posledního alba “It’s alright I’m probably dreaming” magazín Noisey napsal: “De Montevert .má způsob, jak dělat složité věci emočně pohodlné a přístupné - a to je na tom asi ta nejlepší věc.”

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 7. 3. 2016
Vstup: zdarma
Vystupují:
Live: THE LAST FIGHT (IT), Support: LIGHTS OFF, DJs: Selecto & Komandante
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika