FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Program Electronic stage na Colours of Ostrava

Program Electronic stage na Colours of Ostrava
17. 03. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Celkem dvanáct předních zahraničních jmen nabídne letošní speciální Electronic stage na festivalu Colours of Ostrava. “Loňský koncept výběru zaměřeného na to nejzajímavější ze současné elektronické scény jsme se pro velký úspěch rozhodli zopakovat,” říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.
“Letos ale scénu umístíme do většího stanu nedaleko Dolu Hlubina, který bude stejně jako loni sloužit jako oficiální afterparty zóna po uzavření hlavního areálu,” doplňuje. Nyní potvrzená zahraniční jména jako Kiasmos, UNKLE Sounds, Erol Alkan, Slow Magic, Actress, Nathan Fake, Rone (live set), Boy 8-bit, Christian Löffler, Cloud Boat, Throwing Snow či Sun Glitters doplní později další - české - projekty. 
 

V roli hlavních hvězd přijedou na Electronic stage v areálu Dolních Vítkovic islandští Kiasmos, neboli dvojice Oláfur Arnalds a Janus Rasmussen, kteří splétají do atmosférických ploch komorní klasickou hudbu s minimalistickým technem. “Kdysi jsme řekli, že chceme tvořit hudbu pro lidi, kteří jsou již unaveni fyzickým tancem a kteří naopak chtějí tančit ve své hlavě,” vysvětlil záměr dua Kiasmos třicetiletý islandský skladatel, klavírista a programátor Arnalds, jehož pověst stoupá s každým novým projektem a který má na kontě také hudbu k řadě filmů.

Po čtyřech letech do České reubliky právě na Colours of Ostrava zavítá se svým DJským projektem UNKLE Sounds James Lavelle, ústřední postava slavné britské trip-hopové legendy UNKLE. 

Britský Erol Alkan je uznávaný jako jeden z největších mistrů remixování a DJského řemesla. “Podílel se na deskách Klaxons, nebo Franz Ferdinand, vystoupil po boku Daft Punk nebo Madonny,” zdůrazňuje dramaturg Electronic stage Adam Kaňa. V České republice se představí vůbec poprvé.

Britský maskovaný producent Slow Magic, kolega Gold Pandy nebo XXYYXX, nabídne návštěvníkům Colours of Ostrava prosluněnou radostnou hudbu evokující “nejlepší léto vašeho života.”

Darren Cunningham aka Actress, přední elektronický vizionář, jemuž je těsná každá žánrová škatulka elektronické hudby, sdílel pódia se jmény jako Atoms for Peace, Flying Lotus, Modeselektor nebo Kode 9. Jeho poslední album Ghettoville (2014) vyšlo na předním labelu Ninja Tune.

Vůbec poprvé do České republiky zavítá francouzský minimal/ambient techno producent Rone, jedna z největších senzací francouzské elektronické scény posledních let a oblíbenec 3D z Massive Attack nebo Jean-Michel Jarreho. 
Nathan Fake v novém tisíciletí zcela zásadně ovlivnil nejen britskou techno scénu. Rodák z britského Norfolku loni na Colours of Ostrava nemohl vystoupit ze zdravotních důvodů, letos to napraví. 

K dalším zahraničním účinkujícím na Electronic stage patří londýnský DJ a producent Boy 8-bit, mág minimalistického techna Christian Löffler, londýnské duo Tom Clarke & Sam Ricketts aka Cloud Boat, pozoruhodný britský producent Throwing Snow a lucemburský elektronický hudebník Sun Glitters.

Festival Colours of Ostrava proběhne od 14. do 17. července v úchvatném industriálním areálu Dolních Vítkovic. Hlavními hvězdami Colours of Ostrava jsou Underworld, Tame Impala, Of Monsters and Men, M83, Passenger, Thievery Corporation, ANOHNI, Kodaline, The Vaccines či Slowdive. Přes 300 programových bodů (kromě koncertů i divadla, filmy, workshopy, diskuse, výtvarné aktivity) proběhne včetně fóra Meltingpot na více než 22 otevřených i krytých scénách. K tradičnímu návštěvnickému servisu budou patřit dvě stanová městečka (jedno těsně vedle areálu), Family park a Dětská zóna s programem, pitná voda zdarma, sleva VLAK+ s Českými drahami, velkoplošné projekce, půjčovna kol, tribuny, program pro zdravotně znevýhodněné návštěvníky Colours bez bariér, výhodné vstupy do objektů v Ostravě Colours Plus apod. 

V prodeji jsou v tuto chvíli čtyřdenní vstupenky za 2.190 Kč, které jsou k dostání na www.colours.cz nebo v síti Eventim. Uvedená cena platí do 31. března 2016. 

Více informací na www.colours.cz.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

Čtvrtek 14. 7. 2016 až Neděle 17. 7. 2016
od 1590 Kč
Vystupují:
Underworld, Thievery Corporation, MH83, Tame Impala, Of Monsters and Men, Antony and the Johnsons alias ANOHNI, Slowdive, Caro Emerald, Passenger, Victoria Hanna, Aurora Aksnes, Kovacs, Susanne Sundfør, Maria Peszeka další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |